Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Γάτα» ο Σήφης, δεν τσίμπησε το δόλωμα!

Δεν εμφανίστηκε στα δολώματα. Ερχεται στο Ρέθυμνο ο διάσημος κροκοδειλάκιας Ολιβιέ Μπερά

Παρά τις φάκες, ο Σήφης δεν… τσιμπάει κι έτσι μέρος στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψής του αναμένεται να πάρει και ο γνωστός κροκοδειλάκιας του Discovery Channel Ολιβιέ Μπερά.

Ναι, καλά διαβάσατε! Εχουν περάσει ήδη τρία 24ωρα από τη στιγμή που οι ειδικοί επιστήμονες έστησαν στα νερά της λίμνης του Φράγματος Ποταμών Ρεθύμνου τις παγίδες για να πιάσουν τον κροκόδειλο, αλλά ο Σήφης δεν λέει να πιαστεί. Είτε είναι πονηρός, είτε χορτάτος, είτε φοβισμένος, όπως λένε όσοι συμμετέχουν στην επιχείρηση που έχει στηθεί στο Αμάρι.

«Ελπίδες θα έχουμε τις καθημερινές, αφού ευελπιστούμε να απομακρυνθεί ο κόσμος από το σημείο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο διδάκτωρ Βιολογίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Πέτρος Λυμπεράκης και πρόσθεσε: «Μπορεί να είμαστε τυχεροί και να παγιδευτεί σήμερα, μπορεί όμως και σε δύο με τρεις εβδομάδες. Το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που βρίσκεται εκεί για να δει τον κροκόδειλο ταράζει το ερπετό και γι’ αυτό δύσκολα θα πλησιάσει. Ειδικά τώρα το Σαββατοκύριακο, που βρίσκονται αρκετοί εκεί γιατί το βλέπουν σαν ατραξιόν, δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα».

Είναι πολύ πιθανόν τις επόμενες ώρες να βρεθεί στην Κρήτη και να πάρει μέρος στο εγχείρημα «σύλληψη κροκοδείλου» ο πλέον ειδικός σε θέματα κροκοδείλων σε ολόκληρο τον κόσμο και διάσημος μέσα από το Discovery Channel, Olivier Behra.

Ως εθελοντής

Ο γνωστός κροκοδειλάκιας εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τον κροκόδειλο του Αμαρίου επικοινωνώντας ο ίδιος μέσω skype με τον διευθυντή του ΟΑΚ στο Ρέθυμνο Βαγγέλη Μαμαγκάκη.

Ο Olivier Behra εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει ως εθελοντής στην παγίδευση του Σήφη. «Ο κ. Μπερά επιθυμεί να συμμετάσχει αφιλοκερδώς, με μόνο έξοδο τα εισιτήριά του, στην επιχείρηση παγίδευσης του κροκοδείλου» ανέφερε ο κ. Μαμαγκάκης και πρόσθεσε: «Αυτό θα το καταθέσω ως πρόταση στην υπηρεσία μου, θα ενημερώσω και τον κ. Λυμπεράκη, και στη συνέχεια θα δούμε πώς θα πράξουμε».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί μέχρι στιγμής ο Σήφης να μην είναι επικίνδυνος, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει. Κι αυτό γιατί βρίσκεται σε ξένο περιβάλλον, είναι από τη φύση του «κυνηγός» και θα αναζητήσει, αν δεν το έχει κάνει ήδη, άλλα ζώα για να τραφεί.

Οι παγίδες

Η παρουσία ενός κροκοδείλου στην περιοχή αποτελεί δύσκολη υπόθεση, καθώς δεν υπάρχει επαρκής γνώση για το ζώο ούτε για τον τρόπο αιχμαλωσίας του. Από το μεσημέρι της Παρασκευής έχουν τοποθετηθεί δύο κλουβιά-παγίδες, μήκους 2,5 μέτρων, από επιστήμονες και άντρες των ΕΜΑΚ με ένα κοτόπουλο στο εσωτερικό τους, που θα χρησιμεύσει ως δόλωμα. Η μία παγίδα τοποθετήθηκε σε βαλτώδη περιοχή κοντά στο φράγμα, όπου εθεάθη πρώτη φορά ο Σήφης, ενώ η δεύτερη στη δεξιά πλευρά της λίμνης, επίσης σε βαλτώδες σημείο, όπου «συχνάζουν» αγριόπαπιες.

Γιούλη Σταρίδα 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...