Την επόμενη εικοσαετία θα εντοπίσουμε εξωγήινους

Η εκτίμηση της NASA, που ετοιμάζει δορυφόρο προς αναζήτηση εξωγήινης ζωής

Η ανθρωπότητα θα μπορέσει να εντοπίσει εξωγήινη ζωή μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Αυτή είναι η πρόβλεψη της NASA, η οποία εκτιμά ότι εκατό εκατομμύρια κόσμοι στον Γαλαξία μας μπορεί να φιλοξενούν ζωή. Γι’ αυτό τον λόγο η αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία ανακοίνωσε σχέδιο αναζήτησης εξωγήινης ζωής, που βασίζεται στην υπάρχουσα τεχνολογία τηλεσκοπίων αλλά και σ’ έναν δορυφόρο που θα εκτοξευτεί το 2017.

«Απλώς φανταστείτε τη στιγμή που θα βρούμε πιθανά δείγματα ζωής. Φανταστείτε τη στιγμή όταν ο κόσμος θα ξυπνήσει και η ανθρώπινη φυλή θα διαπιστώσει ότι η μακράς διάρκειας μοναξιά της στο Διάστημα θα έχει τελειώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ματ Μάουντεϊν, διευθυντής και ειδικός σε θέματα τηλεσκοπίων στο Ινστιτούτο Επιστήμης Διαστημικών Τηλεσκοπίων της Βαλτιμόρης. «Εκείνο που δεν γνωρίζαμε πριν από πέντε χρόνια είναι ότι ίσως το 10% με 20% των αστέρων γύρω μας έχουν πλανήτες μεγέθους Γης στην κατοικήσιμη ζώνη τους. Είναι πολύ κοντά μας η ευκαιρία να κάνουμε μια ανακάλυψη που θα αλλάξει τον κόσμο για πάντα» πρόσθεσε.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών της NASA έρχονται να ενισχυθούν από νέα δεδομένα που συλλέγουν καθημερινά, όπως τον εντοπισμό ενός βραχείας διάρκειας ραδιοσήματος, που φαίνεται να προέρχεται εκτός γαλαξία μας. Το «εκρηκτικό ραδιοσήμα», όπως αποκαλείται, εντοπίστηκε στις 2 Νοεμβρίου του 2012. Συνήθως αυτά τα σήματα διαρκούν μόνο μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου και σπάνια εντοπίζονται. Ομως το συγκεκριμένο επιβεβαίωσε προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες τα εν λόγω ραδιοσήματα μπορεί να εμφανίζονται και 10.000 φορές την ημέρα σε ολόκληρο τον ουρανό. Οι ειδικοί εικάζουν ότι μπορεί να προέρχονται από διάφορες ασυνήθιστες οντότητες του Διαστήματος, όπως μαύρες τρύπες που εξατμίζονται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ