Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Η «σνόμπ» Καζιάνη χαμογελά!

Η δημοφιλής ηθοποιός απαντά σε όσους την έχουν πει απόμακρη και εξομολογείται ότι η αγάπη του κοινού υπήρξε ασπίδα προστασίας από ορισμένα υστερόβουλα σχόλια

Η ομορφιά της παραπέμπει στην καλή νεράιδα του παραμυθιού, ενώ το προφίλ της της φανερώνει πως έχεις να κάνεις μ’ έναν άνθρωπο που ξέρει να σέβεται, ν’ αγαπά, μα πάνω απ’ όλα να χαίρεται τη ζωή μ έναν σπάνιο και θαυμαστό τρόπο. Είπαν πως είναι σνομπ, απόμακρη και ψυχρή, κι εκείνη δεν έκανε τίποτε άλλο από το να τους χαρίσει το πιο γλυκό της χαμόγελο. Κι αυτό γιατί η αγάπη που εισέπραξε η Τόνια Καζιάνη από το κοινό λειτούργησε για τη σπουδαία πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου ως ασπίδα προστασίας από κάθε σχόλιο, που στην ουσία του δεν είχε κάτι να της πει…

Η «Espresso της Κυριακής» είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά την ξεχωριστή αυτή προσωπικότητα, να μιλήσει μαζί της, αλλά και να αναγνωρίσει στη σπουδαία ηθοποιό πως και σήμερα να ξεκινούσε την καριέρα της και πάλι επιτυχίες θα έκανε. Κι αυτό γιατί άτομα σαν την Τόνια Καζιάνη παραμένουν διαχρονικά, ιδιαίτερα και αναλλοίωτα μέσα στον χρόνο.

«Η αγάπη που εισπράττω όλα αυτά τα χρόνια από τον κόσμο αλλά και οι συγκινήσεις που έζησα μέσα από τη δουλειά μου ήταν τόσο δυνατές που έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως αν ξεκινούσα και πάλι από την αρχή, πάλι ηθοποιός θα επέλεγα να γίνω» μας εκμυστηρεύεται η Τόνια Καζιάνη, που έχει το σπάνιο χάρισμα να σε κερδίζει με τον ανώτερο τρόπο σκέψης της.

Εθνικό θέατρο

«Στα παιδικά μου χρόνια ήθελα να γίνω δασκάλα. Στην εφηβεία μου όμως και ύστερα από μια παράσταση που είδα με τους γονείς μου λες και όλα άλλαξαν μέσα μου μ’ έναν μαγικό τρόπο και αποφάσισα να γίνω ηθοποιός. Ο πατέρας μου φυσικά ούτε να το ακούσει, μέχρι που του ανακοίνωσα πως πέρασα στις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου, με αποτέλεσμα να τον αιφνιδιάσω και να με αφήσει στο τέλος να κάνω αυτό που είχα ονειρευτεί».

Από τότε μέχρι σήμερα η ηθοποιός, που στο δεύτερο έτος της σχολής της είχε την τύχη να υπογράψει συμβόλαιο με το Εθνικό Θέατρο και στο τρίτο να τη δει ο Φίνος και να τη χρίσει νέα του μούσα, έχει να θυμηθεί και να πει πολλά, αφού η ζωή της είναι γεμάτη επιτυχίες και δυνατά χειροκροτήματα, με τον απόηχό τους να ακούγεται ακόμα στο ταξίδι που κάναμε μαζί της στον χρόνο. «Τα πράγματα τότε ήταν εντελώς διαφορετικά από σήμερα, διότι αν δεν άξιζες, ήσουν χαμένη από χέρι. Τότε η ομορφιά περνούσε σε δεύτερη μοίρα, αφού το ταλέντο ήταν αυτό που σε οδηγούσε στην επιτυχία.

»Θυμάμαι, ο καθηγητής της υποκριτικής, ενώ βρισκόμουν στη δεύτερη τάξη της σχολής, μου συνέστησε να δώσω εξετάσεις για μια θέση στον χορό της τραγωδίας του Εθνικού Θεάτρου. Τελικά τα κατάφερα και το ίδιο καλοκαίρι βρέθηκα δίπλα στον Μινωτή, την Παξινού, στις αρχαίες τραγωδίες “Τρωάδες” και “Φοίνισσες” του Ευριπίδη» θυμάται η Τόνια Καζιάνη και προσθέτει: «Στην τρίτη τάξη της σχολής με είδε η σπουδαία Ελένη Ζαφειρίου, η οποία με πλησίασε αμέσως. Εσένα πρέπει οπωσδήποτε, παιδί μου, να σε δει ο Φίνος» μου είπε. Εκείνη τότε συνεργαζόταν μαζί του και τον έφερε στις εξετάσεις της σχολής. Του άρεσα τόσο πολύ που μου ζήτησε να υπογράψω συμβόλαιο πρωταγωνίστριας με δύο ταινίες τον χρόνο και όλα αυτά πριν καν τελειώσω τη σχολή».

Το γύρισμα

«Εγώ τότε δεν είχα επαφές, δεν είχα παρέες, ήμουν σπίτι – σχολή, σχολή – σπίτι. Την πρώτη φορά που βρέθηκα στο γύρισμα δεν ήξερα καν τι ήταν ή πώς ήταν η κάμερα και ήμουν η πρωταγωνίστρια της ταινίας! Τότε τους ενδιέφερε το ταλέντο, αναζητούσαν καινούργια πρόσωπα, ο Φίνος δεν ήταν ο απρόσωπος παραγωγός που περίμενε να δει στο γραφείο του ένα καινούργιο πρόσωπο. Του μιλούσαν για έναν ηθοποιό και πήγαινε να τον δει από κοντά, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα, που βλέπουμε παντού μόνο τα ίδια πρόσωπα. Τότε όλες ήμασταν διαφορετικές η μία από την άλλη, είχαμε τη δική μας εμφάνιση και τον δικό μας χαρακτήρα. Σήμερα είναι λες και βλέπεις το ίδιο μοντέλο παντού. Αισθάνομαι πως δεν υπάρχει ταυτότητα, ενώ ο ένας θέλει με κάποιον τρόπο να μοιάσει στον άλλον».

Η όμορφη ηθοποιός ήταν η πρωταγωνίστρια και της τελευταίας ταινίας που γυρίστηκε ποτέ από τη Φίνος Φιλμ, που με τον θάνατο του δημιουργού της Φιλοποίμενα έκλεισε οριστικά τον κύκλο μιας σπουδαίας εποχής του κινηματογράφου στη χώρα μας, η οποία για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες ανέδειξε σπουδαίους δημιουργούς και ηθοποιούς που έγραψαν ιστορία. «Μπορεί να μην πρόλαβα την χρυσή δεκαετία του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά πρόλαβα να δουλέψω με όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα του χώρου και μου φτάνει. Εχω μάλιστα πρωταγωνιστήσει στην τελευταία ταινία της Φίνος Φιλμ “Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται” από το θεατρικό έργο “Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται” του Σπύρου Μελά κι αυτό μού λέει πολλά.

»Η καριέρα μου όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού έχω κάνει πάρα πολύ ραδιόφωνο, τηλεόραση, με τελευταίες συμμετοχές μου σε σίριαλ όπως τα «Καλημέρα Ζωή», «Λάμψη» και «Τυφλόμυγα» το 2007. Τι να το κάνω λοιπόν το παραπάνω και ειδικά αν ήταν κάτι που δεν το ενέκρινα, μόνο και μόνο για να είμαι μέσα στα πράγματα και στην επικαιρότητα; Δεν έκανα ποτέ εκπτώσεις στην δουλειά μου, είμαι χορτασμένη με όλα αυτά που έχω κάνει, που δεν είναι καθόλου λίγα. Μόνο στο θέατρο έχω παίξει από κλασικό μέχρι και επιθεώρηση». Η ίδια αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας της: «Ηθελα ως άτομο και επαγγελματίας ηθοποιός να κουβαλάω αρχές και αξίες. Τώρα, αν αυτό θεωρούνταν σνομπ και απόμακρο, δεν είχα κανένα πρόβλημα, αφού δεν ήθελα να κάνω το παραμικρό λάθος που θα δώσει μια εντύπωση άλλη για εμένα. Σε αυτή τη δουλειά είναι πολύ εύκολο ξαφνικά να βγάλεις ένα πρόσωπο που δεν είσαι, με αποτέλεσμα να χαλάσεις χωρίς να το θέλεις τη συνολική εικόνα που έχτιζες ή που είχε στο μυαλό του ο κόσμος για εσένα. Ετσι για όσα χρόνια τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω μου προσπαθούσα να είμαι όσο γινόταν ο εαυτός μου, υπήρχε η διάθεση της αυτοπροστασίας από μέρους μου. Μόνο όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν ποια είμαι. Ετσι, αν για κάποιους είμαι σνομπ, για κάποιους άλλους είμαι φιλική και πολύ έξω καρδιά».

Η δημοφιλής ηθοποιός εξακολουθεί να είναι το ίδιο όμορφη και εντυπωσιακή, όπως τότε, που βγήκε πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι.

«Ημουν και είμαι πάντα τα ίδια κιλά. Δεν ξέρω τι σημαίνει δίαιτα, είμαι από τις τυχερές γυναίκες που δεν παχαίνουν εύκολα. Μου αρέσουν πάντα τα γλυκά, θέλω οπωσδήποτε ένα την ημέρα. Μάλιστα η φίλη μου Νόνικα Γαληνέα μου φώναζε κάθε φορά που με έβλεπε να τρώω τόσο πολύ» καταλήγει η ηθοποιός που πρώτη φορά μοιράζεται με τους αναγνώστες φωτογραφίες της με μαγιό, όπως ακριβώς την απαθανάτισε πριν από λίγο καιρό ο γνωστός φωτογράφος Αγγελος Δελής.

«Δεν λέω όχι σε μια καινούργια πρόταση»

Η Τόνια Καζιάνη εξακολουθεί να είναι «μέσα στα πράγματα», αφού της αρέσει να παρακολουθεί όλα τα νέα θεάματα, αλλά και σίριαλ της τηλεόρασης. «Φυσικά και αν μου δινόταν η ευκαιρία θα έλεγα “ναι” σε μια καινούργια πρόταση που να με αφορά στο σύνολό της. Να είναι όμως κάτι καινούργιο, φρέσκο, όχι απλώς μια αντιγραφή. Ολα αυτά τα χρόνια στη δουλειά μου προσπαθούσα να ερμηνεύω τους ρόλους μου και όχι τον εαυτό μου. Δεν με ενδιέφερε πώς θα βγω, αλλά πώς θα ερμηνεύσω καλύτερα τον ρόλο μου. Πάντα έκανα και εξακολουθώ να κάνω την αυτοκριτική μου. Βλέπω ταινίες μου και βρίσκω κομμάτια που θα μπορούσα να τα είχα κάνει διαφορετικά. Κριτικάρω τον εαυτό μου και φυσικά δεν τα βρίσκω όλα τέλεια, αλλά αλλιώς σκέφτεται κάποιος στα 25 του, αλλιώς μεγαλώνοντας» αναφέρει η Τόνια Καζιάνη.

Ο γάμος της με τον Τζώρτζη και η κόρη της Ευγενία

Η ηθοποιός υπήρξε παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Γιώργο Τζώρτζη, ενώ μαζί έχουν αποκτήσει και μια κόρη, την Ευγενία, η οποία δεν εξέφρασε ποτέ την επιθυμία να ασχοληθεί με το επάγγελμα των γονιών της. «Αν το παιδί μου ήθελε, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να γίνει ηθοποιός, αλλά εκείνη δεν το σκέφτηκε ποτέ. Σήμερα ευχαριστιέμαι να βλέπουμε τις ταινίες μας όλοι μαζί και εκείνη να μου δηλώνει πόσο ικανοποιημένη είναι από την πορεία μου αλλά και από τον τρόπο που τη μεγαλώσαμε. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα ως μάνα και ηθοποιό να ακούω από το παιδί μου να λέει “μπράβο” και “ευχαριστώ”, που με τις επιλογές μου δεν την έφερα ποτέ σε δύσκολη θέση» εξηγεί η Τόνια Καζιάνη. 

Θάνος Μακρογαμβράκης 

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...