Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

5+1 απίθανα σενάρια για το Boeing 777

Πώς εμπλέκονται Ομπάμα, Πούτιν αλλά και οι Πεφωτισμένοι γύρω από την κατάρριψη του αεροσκάφους

Ενώ οι συγγενείς των θυμάτων και μαζί τους όλος ο κόσμος αναζητούν απαντήσεις για τους υπευθύνους της κατάρριψης του μοιραίου Boeing 777 στην Ουκρανία, το διαδίκτυο βρίθει θεωριών συνωμοσίας για το δυστύχημα, ορισμένες από τις οποίες «πυροδοτούνται» από δηλώσεις.

*Μήπως ήθελαν να σκοτώσουν τον Πούτιν;

Το σενάριο οι δράστες της κατάρριψης να είχαν στην πραγματικότητα στόχο τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι από τα πρώτα του είδαν το φως της δημοσιότητας. Την αφορμή έδωσε δημοσίευμα της «Russia Today», που ανέφερε ότι το αεροσκάφος που χτύπησαν έκανε ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο με εκείνο του Πούτιν, που πέρασε 40 λεπτά αργότερα. Τα δύο αεροσκάφη μοιάζουν σε ό,τι αφορά τους χρωματισμούς.

*Μήπως είναι οι Πεφωτισμένοι;

Και αυτή η θεωρία συνωμοσίας εμφανίστηκε από τις πρώτες. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, την εντολή για το πλήγμα έδωσε η ηγεσία των Πεφωτισμένων (Illuminati), της σέκτας που θέλει με κάθε τρόπο να φτάσουμε στο Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να εγκαθιδρύσει το δικό της «κατεστημένο». Πάντα κατά το ίδιο σενάριο, η επιλογή του αεροπλάνου έγινε λόγω του αριθμού «7». Ηταν Μπόινγκ 777 και η πτήση είχε κωδικό ΜΗ17. Το αεροσκάφος είχε κάνει την παρθενική πτήση του στις 17/7/97, πριν δηλαδή από 17 χρόνια, ενώ τώρα που έγινε το πλήγμα είναι ο 7ος μήνας του 2014. Αν προστεθούν οι τελευταίοι αριθμοί (2+0+1+4), έχουμε πάλι τον αριθμό «7». Μια και ο λόγος για το «7», κάποιοι δεν ξέχασαν πρόσφατη ομιλία της Κριστίν Λαγκάρντ, στην οποία η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε πολλά παραδείγματα που συνδέουν τη φετινή χρονιά με τον εν λόγω αριθμό. Είπαν λοιπόν πως μπορεί η Λαγκάρντ να «διέταξε» την κατάρριψη του αεροπλάνου.

*Μήπως το έκαναν οι Ισραηλινοί;

Σε αυτή τη θεωρία κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα μέσα ενημέρωσης και η προσοχή τους στα γεγονότα της Γάζας. Σύμφωνα λοιπόν με κάποιους, το Ισραήλ έδωσε εντολή για την κατάρριψη του αεροπλάνου, ώστε να απομακρύνουν την προσοχή από τις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

*Διαβατήρια σε καλή κατάσταση

Φωτογραφίες των διαβατηρίων των θυμάτων του αεροσκάφους έγιναν αιτία για ακόμη μία θεωρία, βάσει της οποίας πρόκειται για στημένη υπόθεση, καθώς δεν γίνεται τα διαβατήρια να μην έχουν καεί από τη φωτιά στο αεροπλάνο.

*Μήπως είναι το ίδιο αεροπλάνο;

Από τις πρώτες ώρες μετά τη συντριβή ορισμένοι έγραψαν ότι το Μπόινγκ που καταρρίφθηκε είναι αυτό που εξαφανίστηκε πριν από μερικούς μήνες. Ωστόσο αυτή η άποψη στερείται ακόμη και αβάσιμων επιχειρημάτων.

*Εντολή δολοφονίας από τον Ομπάμα

Το δημοσίευμα για το ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος έγινε αφορμή για να γεμίσει το twitter με «εκτιμήσεις» για τους δράστες, με «κορυφαία» εκείνη που υποστήριζε πως η κατάρριψη είναι έργο της CIA, κατόπιν εντολής του Μπαράκ Ομπάμα. Μόνο που οι πράκτορες χτύπησαν λάθος αεροπλάνο. Το ίδιο σενάριο κυκλοφόρησε εκ νέου, με τη διαφορά πως η εντολή «χρεώνεται» στους τραπεζίτες της οικογένειας Ρόθτσιλντ.

Μπλοκάρισμα (προστασίας) των χρεωστικών καρτών

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ μέτρα, τα οποία πρακτικά σημαίνουν μπλοκάρισμα ή ακύρωση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών των επιβατών του μοιραίου αεροπλάνου, λαμβάνουν οι ολλανδικές τράπεζες προκειμένου να «προστατευτούν» από τυχόν χρεώσεις των καρτών. Οπως ανακοίνωσαν, οι φήμες για λεηλασία στα συντρίμμια του αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών τις αναγκάζουν να πάρουν μέτρα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν χρεώσεις στις κάρτες των πελατών τους που βρίσκονταν στο αεροσκάφος.

Σε μια ένδειξη «μεγαλοψυχίας» σημείωσαν πάντως ότι τυχόν απώλειες χρημάτων από τους λογαριασμούς των θυμάτων, λόγω κλοπής των καρτών τους, θα αποκατασταθούν από τα τραπεζικά ιδρύματα, ώστε να αποδοθούν στους συγγενείς. Και αν αυτό φαίνεται μακάβριο, ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι οι Μαλαισιανοί έσπευσαν να ποντάρουν στην τραγωδία, πιστεύοντας πως οι αριθμοί «17» και «777», που συνδέονται με τη μοιραία πτήση, θα φέρουν αργότερα τύχη. Ετσι έβαζαν στοιχήματα κι αγόραζαν λαχνούς με αυτούς τους αριθμούς. Η φρενίτιδα ανάγκασε τα γραφεία στοιχημάτων -νόμιμα και παράνομα- να μη δέχονται άλλα τέτοια στοιχήματα.

Συνεχίζουν τα παζάρια πάνω από τους νεκρούς

ΝΕΑ ερωτήματα, αντί απαντήσεων, ανακύπτουν κάθε μέρα, σε σχέση με την ταυτότητα των δραστών της κατάρριψης του μοιραίου Μπόινγκ της Malaysia Airlines, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενες πλευρές «παίζουν γαϊτανάκι», ενώ τα πτώματα των επιβατών μεταφέρονται σε ψυκτικούς θαλάμους τρένων και η έρευνα συνεχίζεται μετ’ εμποδίων. Ουδείς γνωρίζει ποιος ευθύνεται για την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17, παρά το γεγονός πως όλοι εμφανίζονται σίγουροι για το ποιος «τράβηξε τη σκανδάλη». Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να διατρανώνουν πως έχουν ακαταμάχητες αποδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάρριψη του αεροσκάφους.

Αναφέρονται σε τηλεφωνική συνομιλία που έδωσαν στη δημοσιότητα και την οποία παρουσίασαν ως συνομιλία μεταξύ δύο ηγετών των ανταρτών, από την οποία προκύπτει πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές ευθύνονται για το δυστύχημα. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η τηλεφωνική συνομιλία είναι αυθεντική. Η ρωσική κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες και Ρώσος εμπειρογνώμονας αναφέρει ότι οι αντάρτες δεν μπορούν να έχουν την εμπειρία και τις τεχνικές ικανότητες που χρειάζονται για να χρησιμοποιήσουν ένα σύστημα τόσο περίπλοκο, όπως ο πύραυλος Bouk, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι αποτέλεσε το όπλο που προκάλεσε την τραγωδία. Οι αυτονομιστές ισχυρίζονται πως βρήκαν κάποια αντικείμενα που μπορεί να είναι τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους και δηλώνουν έτοιμοι να τα παραδώσουν, αρκεί να τα πάρουν διεθνείς εμπειρογνώμονες, καθώς δεν εμπιστεύονται τους Ουκρανούς.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...