Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Τα παιδιά έχουν τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή μου»

Η δημοσιογράφος του Star, Ελένη Τσαγκά, μιλά για τα παιδικά της χρόνια, τη δουλειά και την οικογένειά της.

354d8f2 0«Στη ζωή το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο» είχε πει ο Σκωτσέζος συγγραφέας Robert Louis Stevenson και η Ελένη Τσαγκά το παιχνίδι της ζωής το αγαπά, με τα καλά του αλλά και με τα άσχημά του. Αλλωστε, αν της ζητήσεις να βάλει έναν τίτλο στη ζωή της, χωρίς πολλή σκέψη θα απαντήσει: «Τα πάντα είναι ζωή. Ομορφα και άσχημα».

Ανθρωπος αισιόδοξος η Ελένη, χαμογελαστός, πιστεύει στους ανθρώπους. Ακόμα και αν στο παρελθόν έχει ξαφνιαστεί από συμπεριφορές, ακόμα κι αν έχει πληγωθεί από πράξεις. «Είμαι ανοιχτή με τους ανθρώπους, δεν έχω δεύτερες σκέψεις. Θα ενοχληθώ, θα αλλάξω συμπεριφορά μόνο σε ανθρώπους που θα ξεπεράσουν τα όρια της ανοχής μου, και μάλιστα αυτό θα γίνει ξαφνικά. Αλλά όχι δεν είμαι καχύποπτη, εξαρχής» λέει.

Ο Πειραιάς

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Παιδί ήσυχο, «αθόρυβο», δεν προκάλεσε ποτέ με τη συμπεριφορά της. «Πάντα ήμουν μέσα στα όρια των κανόνων. Δεν έπαιζα πολύ, δεν έκανα φασαρία, ήμουν κολλημένη στη φούστα της μαμάς. Ακουγαν τη φωνή μου μέσα στο σπίτι όταν τα δύο μου αδέλφια, ο Κώστας και ο Σταμάτης, μου έριχναν καμία φάπα. (γέλια) Η αλήθεια είναι ότι για πλάκα, το έχω φάει το ξύλο μου. Ετσι για να γελάσουν. Βέβαια αν τολμούσε κανείς άλλος να με πειράξει, την είχε βάψει. Με προστάτευαν», εξομολογείται η παρουσιάστρια.

Ο πατέρας της Γιάννης, τον οποίο έχασε πριν από λίγα χρόνια, ήταν πολύ αυστηρός. «Ναι, δεν με άφηνε να πάω πουθενά. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάω σε πάρτι, για καφέ ή βόλτα. Μόνο τα καλοκαίρια στην Ικαρία με τα αδέλφια μου έβγαινα. Θυμάμαι μια φορά είχα αργήσει να επιστρέψω στο σπίτι γιατί είχα ρεπορτάζ και μου είπε να μην ξαναπάω (γέλια). “Δεν μου αρέσει η δουλειά που έχεις διαλέξει” μου είχε πει. Με είχαν βρει τα αδέλφια μου να κλαίω και όταν τους εξήγησα τι είχε γίνει και ότι ο μπαμπάς δεν με αφήνει να πάω να δουλέψω, επιλήφθηκαν του θέματος και έτσι συνέχισα», θυμάται γελώντας.

Μαθήτρια

Στο σχολείο ήταν πολύ καλή μαθήτρια. «Στην εφηβεία άρχισα να ζωηρεύω και στο σχολείο μιλούσα συνέχεια μέσα στην τάξη. Δεν μπορούσα να κάτσω ήσυχη. Δεν θα ξεχάσω τον καθηγητή της Φυσικής που μου έλεγε: “Τσαγκά, είσαι καταπληκτική μαθήτρια, αλλά λυπάμαι τον άνδρα που θα σε παντρευτεί”. Γλωσσού με ανέβαζαν, γλωσσού με κατέβαζαν. Αλλά δεν είχαν και άδικο τότε».

354d8f3 0Από μικρή ήθελε να γίνει δημοσιογράφος. «Από τότε που έμαθα να διαβάζω έπαιρνα τις εφημερίδες και τις ξεφύλλιζα. Στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού είχα εκδώσει και τη δική μου εφημερίδα, με “κλεμμένες” γελοιογραφίες και μικρές αγγελίες, αλλά το κύριο άρθρο ήταν δικό μου. Τις πουλούσα στη μαμά μου και στις θείες μου -τέσσερα- πέντε αντίτυπα δηλαδή- και έβγαζα χαρτζιλίκι για παγωτό. Πάντα ήθελα να γίνω δημοσιογράφος. Βέβαια ο μπαμπάς μου ήθελε να γίνω οδοντίατρος. Εδωσα εξετάσεις βάζοντας ως επιλογή την Οδοντιατρική Αθηνών και Θεσσαλονίκης, δεν πέρασα και μετά από μια μικρή προσπάθεια να πάω να σπουδάσω στο εξωτερικό, έκανα μια καλή διαπραγμάτευση με τον πατέρα μου. Του είπα ότι τα πρωινά θα δούλευα στην εταιρεία του και τα απογεύματα θα σπούδαζα στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας. Το δέχθηκε και ξεκίνησα. Στον πρώτο μήνα της σχολής βρήκα δουλειά στο ραδιόφωνο. Εκανα πρωινή εκπομπή 7.00 – 10.00 με τη συνάδελφο Κατερίνα Γκίκα στον Rock FM και στη συνέχεια ξεκίνησα τα δελτία ειδήσεων. Η αλήθεια είναι ότι εγώ τότε ήθελα να βγω στον δρόμο, στο ρεπορτάζ, αλλά προτιμούσαν να εκφωνώ τα δελτία».

Δημοσιογραφία

Η Ελένη Τσαγκά εργάστηκε στον Τop FM, στον Ελλάδα FM και παράλληλα μπήκε στην επαγγελματική της ζωή και η τηλεόραση. «Πήγα στο Mega, στο Κανάλι1 του Πειραιά, στον ΑΝΤ1 και στη συνέχεια στο Star. Το πρώτο μου ρεπορτάζ είχε θέμα τα παράξενα επίθετα και το πρώτο δελτίο στο Star το παρουσίασα το 1993. Hταν το απογευματινό δελτίο και τα έκανα θάλασσα. Δεν είχα κάνει κανένα δοκιμαστικό, δεν είχα ξαναδιαβάσει auto cue, έτρεχα στο ρεπορτάζ και δεν είχα χρόνο. Πήγα λοιπόν, με έντυσαν, μου έβγαλαν τα φρύδια, με έβαψαν και με έριξαν στα βαθιά. Oχι μόνο έτρεμα, κόντεψε να μου κοπεί η ανάσα. Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, είχε πλάκα. Από το άγχος που είχα ξέχασα να αλλάξω τα χαρτιά μου και διάβασα την ίδια είδηση δύο φορές! (γέλια ) Τα πρώτα χρόνια είχα άγχος, αν και κατάλαβα ότι μου αρέσει η παρουσίαση, μου πάει καλύτερα. Πλέον τον τηλεοπτικό αέρα δεν τον φοβάμαι, ο μόνος μου φόβος είναι μήπως γίνει σεισμός» εξομολογείται.

Ακολούθησε η παρουσίαση της πρωινής εκπομπής «Πλήρες πρωινό». «Ξυπνούσα χαράματα και ήμουν στον αέρα τρεις ώρες. Ηταν πολύ σημαντική εμπειρία για μένα. Είναι δημιουργικό να κάνεις εκπομπή, να βγάζεις ειδήσεις. Εχεις περισσότερο χρόνο και χώρο. Τη σκυτάλη είχαν πάρει τότε ο Τέρενς Κουίκ και η Εμυ Λιβανίου. Ναι, θα ξαναέκανα μια εκπομπή, αναλόγως την ώρα και τους όρους. Αλλο είναι να κάνεις ένα δελτίο ειδήσεων και άλλο μια εκπομπή. Το δελτίο “εγκυμονεί” και μάλιστα όταν είσαι στην ώρα των εξελίξεων. Στο μεσημεριανό τα πάντα είναι σε εξέλιξη, υπουργικά συμβούλια, προανακριτικές, καλή ώρα, συνεντεύξεις Τύπου. Ολα γίνονται εκείνη την ώρα, δεν ξέρεις τι θα προκύψει. Είναι όμως και αυτή η αδρεναλίνη, η αίσθηση ότι είσαι στην καρδιά των γεγονότων και τα παρακολουθείς που όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα με ιντριγκάρει το ίδιο» δηλώνει η Ελένη Τσαγκά.

Παλαιότερα παρακολουθούσε περισσότερο τηλεόραση, αλλά τώρα με δυο παιδιά στο σπίτι: «Ναι βλέπω Μίκυ Μάους, Ποπάυ, Ακατα Μάκατα και φυσικά τα Ζουζούνια. Εχω μεγάλη γκάμα σειρών και εκπομπών». Εχει γράψει ένα βιβλίο πριν από αρκετά χρόνια και τώρα ολοκληρώνει το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Η χιονάτη και οι 7 χάνοι». «Είναι η ιστορία μια σύγχρονης 30άρας Ελληνίδας και παράλληλα περιστατικά από τη ζωή των φιλενάδων της» λέει γελώντας.

«Εβλεπα μαμάδες με παιδάκια στον δρόμο και ζήλευα»

Η Ελένη Τσαγκά είναι παντρεμένη με τον εφοπλιστή Δημήτρη Τζανετάτο και μητέρα δύο παιδιών. Η ίδια δεν έκρυψε ποτέ τις προσπάθειες εξωσωματικής που έκανε μέχρι να αποκτήσει τη Μαρίνα και τον Βαγγέλη. «Ηταν κίνηση ζωής. Ηταν απόφαση και επιθυμία ζωής. Ενιωθα ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω να ζω αν δεν γινόμουν μητέρα. Εβλεπα μαμάδες με παιδάκια στον δρόμο και ζήλευα. Δεν ήθελα τίποτα άλλο, δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο. Ταλαιπωρήθηκα πολύ, έκανα πολλές εξωσωματικές -δεν θυμάμαι πόσες-, φούσκωσα, πρήστηκα, κάθε φορά που τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά απογοητευόμουν. Ενιωθα ότι δεν υπήρχε ζωή αν δεν κάνω παιδιά. Ζήτησα τη βοήθεια ψυχολόγου για να μπορέσω να το ξεπεράσω, για να μπορέσω να συνεχίσω τη ζωή μου. Θυμάμαι ότι ήμουν στη δουλειά όταν με πήρε τηλέφωνο ο Δημήτρης για να μου πει ότι μάλλον έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Εβαλα τα κλάματα, βγήκα από το κτίριο και πήρα τηλέφωνο τη φίλη και κουμπάρα μου, τη Μαρία Καραλή. Της είπα να κατέβει επειγόντως, χωρίς να μπορώ να της εξηγήσω. Ημουν τόσο χαρούμενη αλλά ταυτόχρονα όχι 100% σίγουρη. Επρεπε να ξανακάνω εξετάσεις άλλες τρεις φορές. Ημαστε με τη Μαρία στην Αγία Ειρήνη για να ανάψουμε ένα κερί όταν δέχθηκα ένα τηλεφώνημα που επιβεβαίωνε ότι είμαι έγκυος. Αν περιγράψω με λόγια το συναίσθημά μου, θα το αδικήσω. Στην αρχή μου έλεγαν ότι μάλλον έχω δύο κορίτσια. Οπως καταλαβαίνεις, το φύλο των μωρών μου ήταν το τελευταίο που με απασχολούσε. Η πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή μου ήταν η γέννηση των διδύμων. Δεν το πίστευα όταν τα κράτησα στην αγκαλιά μου», αποκαλύπτει.

354d8f7«Δεν είμαι αυστηρή μαμά, με κάνουν ό,τι θέλουν»

«Το σημαντικότερο ρόλο στη ζωή μου τον έχουν τα παιδιά μου. Δεν υπάρχει τίποτα πάνω και πέρα από αυτά. Κάθε λεπτό που δεν είμαι κοντά τους μου λείπει η μυρωδιά τους. Τώρα που έχουν μεγαλώσει και λένε διάφορα με τρελαίνουν. Οταν ακούνε το σήμα του δελτίου ειδήσεων του Star φωνάζουν και τα δύο: “Η μαμά, η μαμά”. «Προχθές που επέστρεψα βαμμένη από τη δουλειά έρχεται ο γιος μου, με αγκαλιάζει, με κοιτάει στα μάτια και μου λέει: “Μαμά, ωραία μάτια”. Η κόρη μου, που είναι η πιο σοβαρή της παρέας, παίρνει από τώρα τα ρούχα μου, τα παπούτσια μου και τα φοράει. Δεν είμαι αυστηρή μαμά, με κάνουν ό,τι θέλουν. Προσπαθώ να είμαι χαλαρή. Δεν θέλω το δικό μου άγχος και η υπερπροστασία να τους στερήσουν τη χαρά. Εχω τύψεις όμως που λείπω από το σπίτι, γι’ αυτό και η επιστροφή μοιάζει με καθημερινό πανηγύρι. Παίζουμε, χοροπηδάμε, τρέχουμε, κυνηγιόμαστε. Νιώθω ότι τα αποζημιώνω με αυτό τον τρόπο».

Ο σύζυγός της έχει δύο κόρες από προηγούμενο γάμο. «Εχω εξαιρετικές σχέσεις με τα κορίτσια μου, την Ελλη και την Εβίτα. Τις αγάπησα από την πρώτη στιγμή, τις θεωρώ και δικά μου παιδιά. Με τα αδέλφια τους έχουν πολύ στενή σχέση. Αυτό που πάντα έλεγα είναι ότι η αγάπη δεν μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται. Τα κορίτσια είναι τώρα στην εφηβεία και συζητάμε τις ανησυχίες τους. Τα καλοκαίρια βέβαια έχουμε περισσότερο χρόνο, για να πω την αλήθεια. Τώρα δεν μου δίνουν και πολλή σημασία, ασχολούνται συνέχεια με τα μωρά», λέει με αγάπη.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

1. Εχει μεγάλη αδυναμία στη μητέρα της Μαρίνα.

2. Ο μπαμπάς της Γιάννης καταγόταν από την Ικαρία και η μητέρα της Μαρίνα από τη Σύμη.

3. Η ιδέα ενός σεισμού είναι από τα ελάχιστα πράγματα που μπορεί να της προκαλέσουν άγχος την ώρα του δελτίου ειδήσεων.

4. «Το πρώτο πράγμα που με ρωτάνε όταν με βλέπουν έξω, είναι αν αυτά που λέω τα διαβάζω». 5. Αυτό που δεν ξέρουμε για την Ελένη Τσαγκά είναι ότι έχει φίλες καρδιάς. Είναι συγγενείς εξ επιλογής

6. Κάνει σκι στο βουνό και της αρέσει το τρέξιμο.

7. Μαγειρεύει και φτιάχνει γλυκά σαν επαγγελματίας.

8. Αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός: τα ελληνικά νησιά.

9. Δεν μετανιώνει για τίποτα. «Ακόμα και τα λάθη μου δεν είχαν ποτέ τραγικές συνέπειες».

10. Θα ήθελε να ασχοληθεί και πάλι με το ραδιόφωνο.

11. Δεν έχει κάνει πλαστικές επεμβάσεις ούτε Βottox. Περιποιείται καθημερινά το πρόσωπο και το σώμα της με φυσικό τρόπο.

ΡΑΝΙΑ ΤΡΑΓΟΜΑΛΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...