Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σε ένα τριήμερο μπήκαν 1.000 (!) λαθρομετανάστες

Ρεκόρ εισόδου στη χώρα. Ηρθαν μέσω Αιγαίου, ενώ καραδοκούν… 100.000, όπως αποκάλυψε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Κάθε ρεκόρ έσπασε η λαθρομετανάστευση στη χώρα μας το τελευταίο τριήμερο, αφού από την Παρασκευή μέχρι χθες τουλάχιστον 1.000 παράτυποι μετανάστες ήρθαν στην Ελλάδα!
Σημαντικά αυξημένη ροή μεταναστών διαπιστώθηκε το τριήμερο, καθώς, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας σε ραδιοσταθμό: «Συζητάμε για 996, δηλαδή 1.000 ανθρώπους, στη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, από την Παρασκευή. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχουμε δεχτεί. Οι 200 διασώθηκαν από τη θάλασσα και τους υπόλοιπους τους βρήκαμε, χωρίς να έχουμε κάνει κάτι. Είναι κοντά στα 100 παιδιά και σε ορισμένες περιπτώσεις παιδιά ήταν και οι διασωθέντες από τα ναυάγια».
Στη συνέχεια ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στα κέντρα κράτησης: «Η κατάσταση στα κέντρα κράτησης είναι στο απροχώρητο. Η ροή είναι αυξημένη και αυτό έχει σχέση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Τα προσφυγικά ρεύματα έχουν συγκεκριμένο χρόνο αντίδρασης απέναντι στα γεγονότα. Οι κάτοικοι στην αρχή παραμένουν για να δουν πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα κοντά στην εστία τους.

Αυξημένη ροή

Στη συνέχεια αποφασίζουν να φύγουν διότι ο κίνδυνος συνεχίζει. Και αυτό γίνεται κυρίως με τους Σύρους, που βρίσκονται πάνω από 1.000.000 στην Τουρκία. Και όταν δεν έχει τελειώσει η κρίση και δεν μπορούν να γυρίσουν σπίτι τους, τότε αρχίζουν και ψάχνονται για άσυλο σε κάποια χώρα της Ε.Ε.» είπε ο υπουργός και άφησε το καλύτερο για το τέλος: «Αλλοι τόσοι περίπου βρίσκονται σε Λίβανο και Ιορδανία. Συζητάμε για πάνω από 100.000 ανθρώπους στα παράλια»!

Υπάρχει βεβαίως και ένας άγνωστος αριθμός λαθρομεταναστών που εισήλθαν στη χώρα μας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Μέσα σε αυτό το κλίμα, το Λιμενικό Σώμα δίνει τιτάνια μάχη σε καθημερινό επίπεδο με πενιχρά μέσα. Ευτυχώς που τις τελευταίες μέρες προστέθηκαν στα μέσα του Λιμενικού Σώματος 10 ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη. Είναι μήκους 10,35 μέτρων, τύπου SYSTEM 33 και ιπποδύναμης 2×250 HP. Ο σχεδιασμός τους είναι σύμμορφος με ειδικά πρότυπα και απαιτήσεις ασφάλειας.
Τα συγκεκριμένα περιπολικά σκάφη αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος το τελευταίο διάστημα, συμβάλλοντας στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και την εκπλήρωση της αποστολής του.
Η λαθρομετανάστευση δύσκολα θα ελεγχθεί, αφού τα κυκλώματα Τούρκων δουλεμπόρων και διακίνησης παράτυπων μεταναστών είναι, όπως όλα δείχνουν, άριστα οργανωμένα.

Κώστας Ζαφειρίου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...