Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η πρώτη ρομποτική κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο!

Τον Νοέμβριο το «Quantum of the Seas» ξεκινά το ταξίδι του

Από τα ρομπότ-μπάρμαν που θα σερβίρουν τα μάι τάι και τα μοχίτος έως εφαρμογές που θα δίνουν τη δυνατότητα στους επιβάτες να παίζουν όλες τις υπηρεσίες στα δάχτυλα, το «Quantum of the Seas» της Royal Caribbean, το οποίο θα κάνει το πρώτο επίσημο ταξίδι του το Νοέμβριο, αξίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πιο φουτουριστικού κρουαζιερόπλοιου που έχει ναυπηγηθεί έως σήμερα.
t254g344ety 7
Οταν λοιπόν ο επιβάτης πατάει το πόδι του στο πλοίο, θα του χορηγείται ένα βραχιολάκι που θα λειτουργεί ως κλειδί της καμπίνας του, ενώ θα του επιτρέπει να κατευθύνεται στο τεράστιο πλοίο και να κάνει αγορές με ένα απλό άγγιγμα. Με μια σειρά από εφαρμογές ο ταξιδιώτης θα μπορεί να μπαίνει στη θέση του καπετάνιου, απολαμβάνοντας στην ουσία διακοπές όπως ακριβώς τις έχει φανταστεί.
t254g344ety 8
Οι εφαρμογές Cruise Planner και Royal iQ επιτρέπουν στους χρήστες τους να κάνουν κρατήσεις στα εστιατόρια του κρουαζιερόπλοιου, να επιλέξουν εκδρομές στους διάφορους προορισμούς τους, αλλά και ραντεβού στα spa, διατηρώντας την ίδια στιγμή την επικοινωνία με άλλους επιβάτες, καθώς και με τους αγαπημένους τους που έχουν μείνει στο σπίτι. Τις τεχνολογικές αυτές ευκολίες, που θα κινούνται σε γρήγορες ταχύτητες χάρη στο αναβαθμισμένο δίκτυο του πλοίου, θα χρησιμοποιεί και το προσωπικό, προκειμένου να γνωρίζει από πρώτο χέρι τις προτιμήσεις των επιβατών.
t254g344ety 9
Οι επιβάτες του «Quantum of the Seas» ωστόσο θα έχουν πρόσβαση στο μοναδικό βιονικό μπαρ, το οποίο ονομάζεται έτσι, επειδή για πρώτη φορά στα δεδομένα όχι μόνο των κρουαζιερόπλοιων αλλά και των μπαρ της ξηράς οι μπάρμαν θα είναι ρομπότ. Οι πελάτες θα παραγγέλνουν τα ποτά τους μέσω των τάμπλετ και στη συνέχεια θα παρακολουθούν τους ρομποτικούς βραχίονες να φτιάχνουν τα κοκτέιλ.
t254g344ety 3
Η ρομποτική έχει επιστρατευτεί και στο Two7, έναν χώρο χαλάρωσης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ημέρας προσφέρει θέα 270 μοιρών, ενώ το βράδυ μετατρέπεται σε κλαμπ. Σε αυτήν υπάρχουν έξι ρομποτικές οθόνες που μετακινούνται ή ενώνονται σε μία, ενώ χάρη στο σύστημα Vistarama, τα παράθυρα του Two7, που φτάνουν από το πάτωμα έως το ταβάνι, μετατρέπονται σε καμβά ψηφιακών προβολών.
t254g344ety 4
To «Quantum of the Seas», που είναι το τρίτο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, θα διαθέτει επίσης την άτρακτο North Star, που θα μπορεί να ανεβάζει τους επιβάτες σε ύψος 91,4 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έναν προσομοιωτή ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο, ενώ διασκεδάσεις όπως τα συγκρουόμενα και τα πατίνια θεωρούνται μάλλον οι λεπτομέρειες των παροχών του.
t254g344ety 5
Κι επειδή το φαγητό δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας υπόθεση στις κρουαζιέρες, το πλοίο, που μπορεί να μεταφέρει 4.180 επιβάτες και διαθέτει 18 καταστρώματα, παρουσιάζει μια ποικιλία 18 εστιατορίων, συμπεριλαμβανομένου και ενός ιταλικού με την υπογραφή του Τζέιμι Ολιβερ.
t254g344ety 6
Το παρθενικό ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου θα ξεκινήσει στις 2 Νοεμβρίου από το Σαουθάμπτον της Βρετανίας με προορισμό λιμάνι κοντά στη Νέα Υόρκη. Από εκεί θα κάνει ταξίδια στην Καραϊβική και το 2015 θα κατευθυνθεί προς την αναδυόμενη αγορά της Κίνας.
t254g344ety 1 

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...