Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

Τα… σεξουαλικά tweets πήγαν στο Λουξεμβούργο!

Απίστευτη κόντρα Ν. Νικολόπουλου με τον πρωθυπουργό Ξαβιέ Μπετέλ, με πολλούς χαρακτηρισμούς και απαντήσεις στο… twitter!

Ταραχή προκάλεσε στα social media ένα «πιπεράτο» σχόλιο στο twitter του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, σε σχέση με τον γάμο του Λουξεμβούργιου πρωθυπουργού! Μάλιστα αυτή η «άκομψη» ανάρτησή του λίγο έλειψε να δημιουργήσει ακόμη και… διπλωματικό επεισόδιο με το Λουξεμβούργο!

Ολα άρχισαν με την αντίδραση του κ. Νικολόπουλου, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι διατάξεις του νομοσχεδίου βάζουν «μπουρλότο στην οικογένεια», επιχειρούν «να επιβάλλουν διά της βίας την κοινωνική αποδοχή της ανωμαλίας», καθώς «οι αναφορές τύπου Μητέρα, Πατέρας, Αγόρι, Κορίτσι κ.λπ. θα χαρακτηρίζονται ρατσιστικές και θα τιμωρούνται αυστηρά από τον Νόμο».

Για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του κατά του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ενέπλεξε και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος δέχτηκε πρόσφατα πρόταση γάμου από τον αγαπημένο του Ντεστενέ Γκοτιέ. Ο βουλευτής έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Από την Ευρώπη των εθνών-κρατών, στην Ευρώπη των… π@@@ιών!!! Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε με τον αγαπημένο του».

Ο Ξαβιέ Μπετέλ φαίνεται ότι πληροφορήθηκε το υβριστικό μήνυμα του Ελληνα βουλευτή και του απάντησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter: «Γεια, άκουσα ότι θέλεις κάτι να μου πεις, αλλά δεν μιλάω ελληνικά. Συγγνώμη».

Ευρώπη των κίναιδων

Για την ιστορία πάντως, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έχει master από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, άρα είναι δεδομένο ότι μιλάει ελληνικά!

Βέβαια, από τη στιγμή που ο Νίκος Νικολόπουλος ανάρτησε το καυστικό σχόλιο κατά του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, το twitter (και όχι μόνο) έχει πάρει φωτιά με πλήθος επικριτικών και όχι μόνο σχολίων κατά του βουλευτή.

Λίγο αργότερα ο Νίκος Νικολόπουλος προχώρησε σε διορθωτική δήλωση μετά την έκταση που πήρε το θέμα και την απάντηση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου με tweet. Ο κ. Νικολόπουλος έκανε λόγο για «οχετό ύβρεων» και έκανε νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. «Μετά τις χυδαίες επιθέσεις & τον οχετό ύβρεων απαντώ: Από την Ευρώπη των Εθνών στην Ευρώπη των Κίναιδων… δηλαδή αυτών που κινούν την αιδώ – Νίκος Νικολόπουλος».

Συζεί με τον Γκοτιέ Ντεστενέ από το 2010 και τον Ιανουάριο παντρεύονται!

34r34r23r234 2

ΟΤΑΝ ο Ξαβιέ Μπετέλ ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός στις 2 Δεκεμβρίου του 2013, ο Τύπος της χώρας του τον χαρακτήρισε «φαινόμενο», ενώ οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν να ξεπερνά κατά πολύ σε δημοτικότητα τον προκάτοχό του κι επί 18 χρόνια πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Ο νέος και σε ηλικία (40 χρόνων τότε) και στο αξίωμα Μπετέλ κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να πείσει τους πάντες ότι έχει το χάρισμα του ηγέτη, κυρίως με την αμεσότητα του χαρακτήρα του, την ευθύτητα και τη μαχητικότητά του.

Γιος εμπόρου κρασιών, ο Ξαβιέ Μπετέλ γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1973 στο Λουξεμβούργο. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στη γαλλική Νανς κι έκανε μεταπτυχιακά στα ναυτιλιακά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο,  συμμετέχοντας μάλιστα στο φοιτητικό πρόγραμμα Erasmus. Το ενδιαφέρον του για την πολιτική είχε εκδηλωθεί νωρίς, μόλις στα 15 του, όταν μπήκε στο Φιλελεύθερο Κόμμα (DP).

Αντιπρόεδρος

Στα 18 του κατάφερε να πάρει τη θέση του αντιπροέδρου της νεολαίας του κόμματος και λίγο αργότερα να γίνει πρόεδρός της. Το επικοινωνιακό ταλέντο του τον οδήγησε και στα τηλεοπτικά πλατό το 2000. Επί τέσσερα χρόνια παρουσίαζε το εβδομαδιαίο talk show «Sonndes em 8», στο καλωδιακό δίκτυο TTV.

Το 2005 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος του Λουξεμβούργου και το 2011 έγινε δήμαρχος της πόλης, αξίωμα που εγκατέλειψε δύο χρόνια αργότερα προκειμένου να αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο στην πολιτική σκηνή της χώρας του, ως πρωθυπουργός. Το «φαινόμενο» Ξαβιέ Μπετέλ προκάλεσε την κοινή γνώμη, όταν το 2008 παραδέχθηκε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος. Τον Μάρτιο του 2010 έκανε σχέση με τον Γκοτιέ Ντεστενέ, με τον οποίο και συζεί από τότε.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έχει μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του αυτή σε συνεντεύξεις του. Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι τον Ιανουάριο του 2015, όταν δηλαδή τεθεί σε ισχύ ο νόμος που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, το ζευγάρι θα παντρευτεί.

Μαίρη Κοντολούρη

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...