Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Η δίκη άρχισε με ύβρεις και κλάματα!

Τι κατέθεσε ο πατέρας του δολοφονημένου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη

Ενταση, φωνές, ύβρεις και κλάματα επικράτησαν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της δίκης για την υπόθεση που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως «Δολοφονία του facebook»! Οι δικαστές προσπάθησαν να βάλουν τις «βάσεις» για τη διαλεύκανση της αποτρόπαιας δολοφονίας του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στη Δάφνη, τον Απρίλιο του 2013.

Τον στραγγάλισαν

Οι δράστες (τρεις άνδρες και μία γυναίκα) τον είχαν δέσει χειροπόδαρα με μονωτική ταινία και με ένα κομμάτι της τον είχαν στραγγαλίσει! Το σπίτι ήταν αναστατωμένο, ενώ από το χρηματοκιβώτιο, που βρέθηκε ανοιχτό, είχαν εξαφανιστεί 139.000 ευρώ και δύο κιλά χρυσαφικά.

Αρχικά είχε θεωρηθεί πως ο άτυχος άνδρας είχε πέσει θύμα παγίδας από ληστές που τον πλησίασαν μέσω facebook, όμως υπήρξαν σοβαρές ενδείξεις πως «πλήρωσε» τις οικονομικές διαφορές που είχε ο πατέρας του, ο οποίος είχε δεχτεί απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του!

Χθες, μετά την ανάγνωση της λίστας των μαρτύρων, κλήθηκαν να καταθέσουν όσα γνωρίζουν οι γονείς και η αδελφή του θύματος, ο πρώην συνεταίρος του πατέρα του, Μηνάς Σαρκισσιάν (μεταξύ τους υπήρχε λυσσαλέα κόντρα για οικονομικές διαφορές), καθώς και η κολλητή φίλη της 24χρονης φερόμενης ως δολοφόνου Αλεξάνδρας Σταματάκη, Ιωάννα Γουτόγλου.

Κατά την κατάθεσή του ο πατέρας αναφέρθηκε όχι μόνο στην κόντρα ανάμεσα σε εκείνον και τον πρώην συνεταίρο του, αλλά και στις απειλές που κατά καιρούς δεχόταν για τη ζωή τη δική του και του γιου του. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως ο Μηνάς Σαρκισσιάν γνώριζε τα πάντα γύρω από τα περιουσιακά του στοιχεία, καθώς στην εκδίκαση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων για την επίλυση της μεταξύ τους οικονομικής διαφοράς εκείνος είχε λάβει γνώση όλης της περιουσιακής και οικονομικής κατάστασης της οικογένειας, αφού ο Κωνσταντίνος Κοτσιλίδης είχε προσκομίσει στο δικαστήριο τους τραπεζικούς του λογαριασμούς αλλά και τα συμβόλαια των ακινήτων του. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος ενώπιον του ακροατηρίου: «Ο Μηνάς γνώριζε καλά ότι είχα λεφτά…»

Ακόμη, στην κατάθεσή του ο πατέρας του θύματος «άδειασε» κι έναν από τους τέσσερις κατηγορουμένους, τον Δημήτριο Θεοδώρου, ο οποίος στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι δεν τον γνώριζε, δεν είχε συναλλαγές μαζί του ούτε γνώριζε τον Μηνά Σαρκισσιάν. Τόσο ο Κωνσταντίνος Κοτσιλίδης όσο και ο Μηνάς Σαρκισσιάν κατέθεσαν ότι γνώριζαν τον Δημήτριο Θεοδώρου, ο οποίος ήταν παλαιοπώλης και μάλιστα συναλλάσσονταν μαζί του.

Εκπληξη στο ακροατήριο προκάλεσαν τα όσα είπε η μάρτυρας Ιωάννα Γουτόγλου, η οποία κατέθεσε πως η γυναίκα-«αράχνη» Αλεξάνδρα Σταματάκη διατηρούσε παράλληλη σχέση εκτός από τον συγκατηγορούμενό της Γιώργο Μάρκου, και με έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος είχε τα πράγματά του σπίτι της. Η πολιτική αγωγή πίεσε με αλλεπάλληλες ερωτήσεις τη μάρτυρα να αποκαλύψει κι άλλα στοιχεία στο ακροατήριο σχετικά με την ταυτότητα του άγνωστου άνδρα, διότι και η εισαγγελική πρόταση αναφέρετο σε ένα πέμπτο άτομο το οποίο συνταξίδεψε με τον Μάρκου και τη Σταματάκη στη Γερμανία. Ομως, εκείνη δεν αποκάλυψε ποιος ήταν.

Θάνος Μακρογαμβράκης
Φωτός: Δημήτηρης Γκολφομήτσος 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....