Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Βιβλίο-βόμβα της Τριερβελέρ για τον εραστή Φρανσουά Ολάντ

Τι αποκαλύπτει για το σκάνδαλο Γκαγέ, τον χωρισμό και τη ζήλια της για τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ

O Γάλλος πρόεδρος είναι γυμνός. Η Βαλερί Τριερβελέρ, η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, μέσω του βιβλίου της (που κυκλοφορεί από χθες στη Γαλλία) παίρνει την απόλυτη εκδίκηση από τον Φρανσουά Ολάντ, τον άνδρα που προκάλεσε τη δημόσια διαπόμπευσή της εξαιτίας της σχέσης του με τη Ζιλί Γκαγέ, η οποία έγινε πρωτοσέλιδο τον περασμένο Γενάρη.

Στο βιβλίο της με τίτλο «Ευχαριστώ για τη στιγμή» (Merci pour le moment) τον παρουσιάζει ως έναν υπερβολικά φιλόδοξο, κυνικό και άπιστο άνδρα που την εκλιπαρεί με κάθε ευκαιρία να γυρίσει κοντά του.

Από χθες

Σύμφωνα με το «Paris Match», το περιοδικό στο οποίο η Τριερβελέρ εργάζεται και όπου έδωσε τα πρώτα αποσπάσματα του βιβλίου της, πρόκειται για μια «βουτιά στην ιδιωτική ζωή του ζευγαριού», που αποτελεί ταυτόχρονα «κραυγή έρωτα αλλά και μια αργή κάθοδο στην κόλαση».
re234r22 4Το βιβλίο στην ουσία είναι ένα άνευ προηγουμένου ξεμπρόστιασμα της προσωπικής ζωής ενός εν ενεργεία προέδρου της Γαλλίας. Το πόνημα αιφνιδίασε τον ίδιο και το περιβάλλον του ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που η αποκάλυψη του ειδυλλίου του με την ηθοποιό αιφνιδίασε την Τριερβελέρ, σε βαθμό μάλιστα να τη στείλει στο νοσοκομείο.

Οι βοηθοί του Ολάντ διέρρεαν χθες ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για την έκδοση του βιβλίου και ότι είναι «συγκλονισμένοι» από τα αποσπάσματά του που διάβασαν στο περιοδικό «Paris Match». Την ίδια ώρα φίλος της δημοσιογράφου δήλωνε στην «Parisien» ότι η Τριερβελέρ αρχικά είχε αποφασίσει να μην προχωρήσει στη συγγραφή του βιβλίου, αλλά άλλαξε γνώμη όταν τελικά κατάλαβε ότι ο Ολάντ δεν θα γύριζε ποτέ κοντά της.

«Πίστεψε ότι η Ζιλί Γκαγέ δεν ήταν πια στο κάδρο, αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ αλήθεια. Ξέσπασε λοιπόν και πήρε την εκδίκησή της, έτσι απλά» πρόσθεσε ο φίλος της, που δεν κατονομάζεται. Μια εκδίκηση πολύ καλά μελετημένη, αφού όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», η 49χρονη έγραφε το βιβλίο των 320 σελίδων επί τρεις μήνες κάτω από απόλυτη μυστικότητα στο σπίτι της, σ’ έναν υπολογιστή που είχε φροντίσει να μην είναι συνδεδεμένος καν με ίντερνετ, για να μην υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησής της.

Ο εκδοτικός οίκος Les Arenes κράτησε μέχρι την τελευταία στιγμή κρυφή την ταυτότητα της συγγραφέας. Μάλιστα, φημολογείται ότι το πρώτο τιράζ φτάνει τα 200.000 αντίτυπα (τα οποία θα της αποφέρουν περίπου 642.000 ευρώ).

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι κυκλοφορεί βιβλίο που φέρει την υπογραφή της Βαλερί Τριερβελέρ όλοι έσπευσαν να βρουν κάποια από τα αποσπάσματα, για να δουν τι θα σηματοδοτήσει αυτό για τον Γάλλο πρόεδρο. Το «Paris Match» και συγκεκριμένα η δημοσιογράφος Κατρίν Σουάμπ ήταν αυτοί που είχαν πρώτοι στα χέρια τους το αντίτυπο. Το βιβλίο αποδεικνύεται κόλαφος για τον Ολάντ σε μια πολύ κρίσιμη πολιτική περίοδο, λίγες μόνο μέρες μετά τη διάλυση της κυβέρνησης Βαλς λόγω των στασιαστών υπουργών, που δήλωσαν αντίθετοι με την οικονομική πολιτική του. Από τα αποσπάσματα που έχουν αναπαραχθεί από διάφορα μέσα προκύπτει ξεκάθαρα η διάθεση της Τριερβελέρ να δείξει ποιος είναι πραγματικά ο άνδρας που προκάλεσε τον εξευτελισμό της, αλλά και να φωτίσει τα γεγονότα που οδήγησαν στην ανακοίνωση του χωρισμού τους.

Το σκάνδαλο με τη Ζιλί Γκαγέ και μια τσάντα γεμάτη υπνωτικά χάπια για να ξεχάσει!
re234r22 6
Τον Μάρτιο του 2013, όταν είχε αρχίσει να πρωτοκυκλοφορεί η φήμη της σχέσης του προέδρου με τη Ζιλί Γκαγέ, η Τριερβελέρ τού είπε: «Ορκίσου μου στον γιο μου ότι όλα αυτά είναι ψέματα και δεν θα σου ξαναπώ τίποτα γι’ αυτό». Ο Ολάντ ορκίστηκε, λέγοντας ότι επρόκειτο για «βλακείες».
re234r22 5Μετά ήρθε το πρωτοσέλιδο του «Closer» με τις φωτογραφίες του Ολάντ στο σκούτερ και τις λεπτομέρειες της σχέσης του. «”Εσπασα”, δεν μπορούσα να ακούσω τίποτε άλλο, έτρεξα προς την τουαλέτα. Επιασα τη μικρή πλαστική τσάντα με τα υπνωτικά… Ο Φρανσουά με ακολούθησε. Προσπάθησε να μου πάρει το τσαντάκι. Τρέχω στο δωμάτιο. Αρπάζει την τσάντα, που σκίζεται. Τα χάπια σκορπίζονται πάνω στο κρεβάτι και στο πάτωμα. Κατάφερα να μαζέψω μερικά. Κατάπια όσα μπορούσα. Θέλω να κοιμηθώ. Δεν μπορώ να ζήσω τις ώρες που θα ακολουθήσουν. Νιώθω την καταιγίδα που θα ξεσπάσει πάνω μου και δεν έχω τη δύναμη να αντισταθώ. Θέλω να φύγω. Χάνω τις αισθήσεις μου» αναφέρει χαρακτηριστικά η Τριερβελέρ σ’ ένα από τα αποσπάσματα του βιβλίου για τις δύσκολες ώρες που πέρασε μετά την αποκάλυψη της απιστίας. Λίγες μέρες αργότερα ο Ολάντ επισημοποιούσε τον χωρισμό του από την Τριερβελέρ με «18 παγωμένες λέξεις».

Σαν… εκλογική μάχη

Από τον Ιανουάριο, οπότε ο Γάλλος πρόεδρος παράτησε την Τριερβελέρ, τη βομβαρδίζει με μηνύματα παρακαλώντας τη να συναντηθούν για να την κερδίσει πάλι, σαν να «πρόκειται για εκλογές», όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά η ίδια . «Μου λέει ότι με χρειάζεται. Κάθε βράδυ μού ζητάει να βγούμε για δείπνο. Θέλει να είμαστε και πάλι μαζί, με όποιο κόστος. Τα μηνύματα μου μιλούν για αγάπη. Μού γράφει ότι σημαίνω τα πάντα γι’ αυτόν, ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς εμένα» ισχυρίζεται στο βιβλίο της η δημοσιογράφος. Οταν τελικά του απαντάει σε κάποιο από αυτά, εκείνος φτάνει να στέλνει και 29 νέα μηνύματα ως απάντηση καθημερινά. «Πιστεύει ό,τι γράφει; Ή μήπως είμαι το νέο καπρίτσιο ενός άνδρα που δεν αντέχει να χάνει; Μου λέει ότι θα με κερδίσει σαν να είμαι εκλογική μάχη;»

Το θερμό επεισόδιο

Μεταξύ άλλων, η Τριερβελέρ θυμάται και την περίοδο που ήταν εκείνη το τρίτο πρόσωπο και περιγράφει τον εκνευρισμό της Ρουαγιάλ όταν τους έπιασε σ’ ένα εστιατόριο του Παρισιού να γευματίζουν. Η Τριερβελέρ προσπάθησε να ειδοποιήσει τον Ολάντ ότι είχε μπει μόλις μέσα η μητέρα των παιδιών του, αλλά αυτός νόμιζε ότι επρόκειτο για αστείο. Η ίδια κράτησε την ψυχραιμία της και όταν η Ρουαγιάλ κάθισε στο τραπέζι τους λέγοντας: «Σας έπιασα. Δεν πιστεύω να ενοχλώ». Απάντησε: «Εδώ μιλούσαμε για τον Ποδηλατικό Γύρο», εκνευρίζοντας ακόμα περισσότερο την πολιτικό, που ζήτησε να μην την κοροϊδεύουν.

Ζήλευε παθολογικά τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ
re234r22 1
Η Τριερβελέρ παραδέχεται ότι ζήλευε σε «υστερικό βαθμό» τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, την πρώην σύντροφο του Ολάντ, μητέρα των τεσσάρων παιδιών του και νυν υπουργό Περιβάλλοντος. Παρά το γεγονός ότι χώρισαν εξαιτίας της σχέσης που είχε με τη δημοσιογράφο, ο Ολάντ και η Ρουαγιάλ ένωσαν τις δυνάμεις τους και κράτησαν ο ένας το χέρι του άλλου σε μια προεκλογική εκδήλωση στη Ρεν το 2012. Η Τριερβελέρ που ήταν στο κοινό ένιωσε απελπισία. 

«Νιώθω αυτό το ανεξέλεγκτο συναισθηματικό ξεχείλισμα. Μου είναι ακόμα και σωματικά αδύνατον να αντέξω να τους βλέπω να κρατιούνται από το χέρια στη σκηνή. Εξυσα πάτο. Ο Φρανσουά και εγώ δεν θα γινόμασταν ποτέ ένα αναγνωρισμένο ζευγάρι». Πάντως, φροντίζει να τονίσει ότι δεν είναι η μόνη ζηλιάρα, αναφερόμενη στη στάση της Μισέλ Ομπάμα όταν ο Αμερικανός πρόεδρος φωτογραφιζόταν με την πρωθυπουργό της Δανίας στη διάρκεια της κηδείας του Νέλσον Μαντέλα. «Τουλάχιστον δεν είμαι η μόνη ζηλιάρα» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Ο… γάμος

Ο Ολάντ είχε κάνει πρόταση γάμου στην Τριερβελέρ τον Σεπτέμβριο του 2012, αλλά άλλαξε απότομα γνώμη. «Είχαμε σχεδιάσει να παντρευτούμε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα με μια μικρή τελετή στην Τουλ. Αλλαξε γνώμη έναν μήνα πριν από την τελετή, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρά λόγια. Η Ζιλί Γκαγέ ήταν ήδη στη ζωή του, αλλά δεν το ήξερα».

Ο φιλόδοξος σοσιαλιστής πρόεδρος που κοροϊδεύει τους φτωχούς

Πίσω από τον χαριτωμένο και ευγενικό πολιτικό άνδρα η Τριερβελέρ αποκαλύπτει ότι βρίσκεται ένας κυνικός και φιλόδοξος άνθρωπος. Ως ενδεικτική παραθέτει την αντίδρασή του τη νύχτα που τον ξύπνησε για να του πει ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, αντίπαλός του από τους Σοσιαλιστές για το χρίσμα στις προεδρικές, είχε συλληφθεί στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία του βιασμού. «Ο Φρανσουά σκεφτόταν ήδη την επόμενη πολιτική κίνησή του. «”Δεν είναι καλά νέα. Μπορεί να συνασπίσει τους ψηφοφόρους γύρω από τη Μαρτίν Ομπρί (σ.σ.: την άλλη αντίπαλό του)” μού είπε» αποκαλύπτει η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας.

Ισως από τα πιο καταστροφικά για το πολιτικό προφίλ του σοσιαλιστή προέδρου αποσπάσματα του βιβλίου είναι αυτό στο οποίο τον εμφανίζει να κοροϊδεύει τους φτωχούς. Η Τριερβελέρ, που μεγάλωσε με τα τέσσερα αδέρφια της σε μια φτωχογειτονιά, έχοντας πατέρα ανάπηρο και μητέρα ταμία, εξιστορεί ένα οικογενειακό γεύμα κατά το οποίο ο τότε σύντροφός της την πείραζε για την ταπεινή καταγωγή της. «Εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που δεν συμπαθεί τους πλούσιους. Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος δεν συμπαθεί τους φτωχούς. Αυτός ο άνδρας, ένας Αριστερός, τους αποκαλεί σε ιδιωτικές συζητήσεις “ξεδοντιάρηδες” και δείχνει να απολαμβάνει πολύ αυτό το αστείο του».

Κατερίνα Νικολοπούλου 

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...