Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Αδοξο φινάλε για την Εθνική

Η Ελλάδα ηττήθηκε από τη Σερβία (90-72) και, μοιραία, είπε «αντίο» στο Μουντομπάσκετ

Ονειρο ήταν και πάει. Η Εθνική έµεινε άδοξα εκτός συνέχειας Μουντοµπάσκετ, καθώς ηττήθηκε στο πιο κρίσιµο µατς, κόντρα στην ανώτερη Σερβία µε 90-72, αποκλείστηκε στη φάση των «16» και αποχαιρέτησε.

Η υπερπροσπάθεια και η πορεία της «επίσηµης αγαπηµένης» σταµάτησε άδοξα στην αρένα της Μαδρίτης, οι παίκτες ανέλαβαν την ευθύνη, και ο κόουτς Κατσικάρης δήλωσε περήφανος για τους µαχητές του. Μια Εθνική που παρουσιάστηκε στο νοκ άουτ ντέρµπι µε τους γείτονες εντελώς διαφορετική, σε σχέση µε το «τρένο» που έτρεξε το 5/5 στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Εξω από τα νερά τους

Οι περισσότεροι παίκτες-κλειδιά, όπως οι Παπανικολάου, Πρίντεζης και ο -εµφανώς εκνευρισµένος- Μπουρούσης δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά. Επιπροσθέτως, οι Καλάθης και Ζήσης έµοιαζαν έξω από τα νερά τους. Από την άλλη, για τους «πλάβι» οι Τεόντοσιτς, Μπογκντάνοβιτς και Κάλινιτς έκαναν µεγάλη… βλάβη από την περιφέρεια. Από την αρχή του µατς ήταν µπροστά στο σκορ οι «πλάβι», και στο 10′ το ταµπλό έγραφε 23-20. Η Ελλάδα έψαχνε λύσεις κυρίως στην άµυνα. Η Εθνική, πρώτη και τελευταία φορά, προσπέρασε µε 42-41 στο 19′. Ακολούθως οι Σέρβοι έκλεισαν το ηµίχρονο στο υπέρ τους 46-42.

Οι Σέρβοι βρέθηκαν αµέσως στο +12, µε την ελληνική οµάδα να δείχνει αποδιοργανωµένη και υπό κατάρρευση. Λίγο µετά οι αντίπαλοι βρέθηκαν στο +20, και η Ελλάδα ήταν εγκλωβισµένη. «Η άµυνα µάς στοίχισε. ∆εν ανταποκριθήκαµε στις περιστάσεις. Επρεπε να µπούµε να µασάµε σίδερα. Είναι µια δύσκολη στιγµή. Είµαστε υπεύθυνοι. Μια κακή βραδιά ήταν αρκετή, για να µας κόψει τον δρόµο. Ζητάµε συγγνώµη. Να υποστηρίξουµε οµάδα και προπονητή» είπε ο Καϊµακόγλου, κι ενώ το «παρών» στο γήπεδο έδωσε µεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Γιαννάκης. «∆εν είναι η κατάλληλη στιγµή για απολογισµό» ανέφερε ο Πρίντεζης, και ο κόουτς Κατσικάρης πρόσθεσε: «Ηταν το χειρότερο παιχνίδι µας. Η Σερβία µάς κέρδισε πνευµατικά. Ηταν απαράδεκτος ο τρόπος που προσεγγίσαµε το µατς. Μας τιµώρησαν. Είµαι όµως περήφανος για την οµάδα µου, αξίζαµε κάτι παραπάνω».

Σκληρό παιχνίδι

Σε πολλές στιγµές η διαιτητική τριάδα των Εϊλεν, Σέιµπελ και Λότερµοζερ επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι. Για την Εθνική, πια, η σκέψη ταξιδεύει στο Πανευρωπαϊκό της επόµενης χρονιάς και στους επόµενους Ολυµπιακούς Αγώνες. Aποµένει, πάντως, η ανακοίνωση της FIBA για την τελική θέση κατάταξης στο Μουντοµπάσκετ.

ΣΕΡΒΙΑ (Αλ. Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 13 (2), Σιµόνοβιτς 5 (1), Γιόβιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 21 (4), Μπιέλιτσα 8 (10 ριµπ.), Μάρκοβιτς 3 (1), Κάλινιτς 12 (1), Μπίρτσεβιτς, Κρστιτς 10, Ραντούλιτσα 16, Στίµατς.

ΕΛΛΑ∆Α (Φ. Κατσικάρης): Μάντζαρης 5 (1), Μπουρούσης 9 (1), Ζήσης 12 (3), Βασιλειάδης 6 (1), Καλάθης 14 (2), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 1, Σλούκας, Καϊµακόγλου 6, Αντετοκούνµπο 7 (1), Βουγιούκας, Πρίντεζης 12.

Θοδωρής Λινάρδος 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...