Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Ο σκληρός της νύχτας σκουπίζει δρόμους στου Ρέντη

Ο Γιώργος Κόττος (το δεξί χέρι του Μπάμπη Λαζαρίδη) εκτίει ποινή κοινωφελούς εργασίας

Από δεξί χέρι του αδικοχαμένου επιχειρηματία Μπάμπη Λαζαρίδη βρέθηκε στη φυλακή λόγω χρεών και σήμερα εκτίει την ποινή του, σκουπίζοντας δρόμους και πλατείες, καθώς προσφέρει κοινωφελή εργασία στον Δήμο Ρέντη. «Από την εποχή που ο Μπάμπης έμπλεξε με την Αγγελική Ηλιάδη καταστραφήκαμε, καθώς μας έπνιξαν τα χρέη!» λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια στην «Espresso» ο Γιώργος Κόττος.

Για τον ίδιον, ο Μπάμπης Λαζαρίδης υπήρξε κάτι περισσότερο από κολλητός φίλος, αφού ουσιαστικά ο επιχειρηματίας μέσα από τη συνεργασία τους του έδωσε την ευκαιρία από ένας απλός πωλητής να βρεθεί στις πιο υψηλές θέσεις των εταιριών που δημιούργησε και αυτό διότι όλες οι άδειες λειτουργίας των καταστημάτων που άνοιξε ήταν στο όνομά του.

«Ηταν κύριος σε όλα του»

«Μεταξύ μας υπήρχε σεβασμός και εμπιστοσύνη, γι’ αυτό και δεν φοβήθηκα στιγμή μήπως ο Μπάμπης μου την κάνει. Ηταν κύριος σε όλα του. Για πάρα πολλά χρόνια κάλυπτε όλες τις υποχρεώσεις του, ενώ δεν υπήρξε ποτέ κανείς που να του παραπονεθεί για χρήματα ή για κάτι που τυχόν άφησε απλήρωτο. Δυστυχώς όμως όλα άλλαξαν ξαφνικά από την εποχή που στη ζωή του μπήκε η Αγγελική Ηλιάδη» αποκαλύπτει ο Γιώργος Κόττος, που αυτό το διάστημα έχει κοντά του τον πνευματικό του, αλλά και τη σύντροφό του Αγγελική Τοπούζη.

«Τα πανάκριβα ρούχα και παπούτσια, τα CD που κάθε χρόνο τής ηχογραφούσε, αλλά και γενικότερα όλη αυτή η προσπάθειά του να την καθιερώσει ως πρώτο γυναικείο όνομα στη νύχτα μάς πήγε πίσω. Της πλήρωνε τα πάντα, από διαφημίσεις, παρουσιάσεις, έως και Τούρκους μουσικούς είχε φέρει να παίξουν σε ηχογράφησή της. Εγώ της πήγαινα τα ρούχα σε ένα σπίτι όπου ζούσε στην αρχή της σχέσης τους, στη Νέα Σμύρνη, ενώ έως και φαγητά τής έστελνε. Ηταν η εποχή που εκείνη έκανε όνειρα κι εκείνος έκανε τα πάντα για να τα πραγματοποιήσει. Μόνο τα φορέματα που φόραγε στην πίστα είχαν πάνω από 10 και 20.000 ευρώ, τα παπούτσια της πάνω από 1.500 ευρώ, μιλάμε για πολλά λεφτά, με αποτέλεσμα άλλες υποχρεώσεις μας να μένουν για χάρη της πίσω».

Ο Γιώργος Κόττος γνωρίστηκε με τον Μπάμπη Λαζαρίδη το 1997, όταν ο επιχειρηματίας διατηρούσε κατάστημα με μοτοσικλέτες. Εκεί εργαζόταν ως πωλητής, με αποτέλεσμα πολλές φορές να χρειάζεται να εκτελεί και χρέη υπευθύνου, όταν ο επιχειρηματίας απουσίαζε για δουλειές. «Λίγο καιρό μετά μου πρότεινε να πάρουμε την εταιρία ενός γνωστού του με γλυκά, ο οποίος είχε χρέη τότε στο ΙΚΑ και ζήτησε τη βοήθεια του Μπάμπη. Εκτός από το εργαστήριο παρασκευής γλυκών είχαμε κι ένα ζαχαροπλαστείο στον Πειραιά. Τότε ήταν η πρώτη φορά που μου ζήτησε να βάλουμε την εταιρία αυτή στο όνομά μου. Μου είπε ότι θα έχει τον απόλυτο έλεγχο, ώστε ποτέ να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Μάλιστα, είχε κρατήσει στην επιχείρηση και τον πρώην ιδιοκτήτη και γνωστό του, ο οποίος γνώριζε καλύτερα τη δουλειά.

»Δυστυχώς όμως αυτό αποδείχτηκε πως ήταν μεγάλο λάθος, αφού ο άνθρωπος αυτός πίσω από την πλάτη μας έκανε διάφορες απάτες και κομπίνες. Πλαστογραφούσε την υπογραφή μου, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως έχω υπογράψει διάφορα έγγραφα, τα οποία εγώ δεν γνώριζα. Δεν πλήρωνε το ΙΚΑ και την Εφορία, με αποτέλεσμα να… σκάσουν όλα αυτά τα χρέη κι εγώ να βρεθώ στη φυλακή έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Μπάμπη. Τα προβλήματα βέβαια είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, αλλά επενέβαινε ο Μπάμπης και του ζητούσε εξηγήσεις, με αποτέλεσμα εκείνος τότε να πληρώνει κάποια χρέη. Το 2009 μπήκα πρώτη φορά φυλακή, για οικονομικές διαφορές από το εργαστήριο και το ζαχαροπλαστείο».

Από την έναρξη της εταιρίας βέβαια έως και το οριστικό κλείσιμό της το 2011, ο Γιώργος Κόττος μπορεί να μην είχε καμία συμμετοχή στη λειτουργία της, αφού τα πάντα τα είχε αναλάβει ο πρώην ιδιοκτήτης της, ωστόσο απολάμβανε άνετη και καλή ζωή. «Φαινόμουν αφεντικό, αλλά στην ουσία δεν ήμουν. Εβγαζα πολλά χρήματα, αγόραζα καλά αυτοκίνητα, είχα μια πάρα πολύ άνετη ζωή, δάνειζα όποιον μου ζητούσε και γενικότερα ζούσα όπως δεν είχα ζήσει ποτέ ξανά έως τότε. Αν ήξερα τότε βέβαια όλα αυτά που θα συνέβαιναν, θα προσπαθούσα να κρατήσω κάποια χρήματα και δεν θα τα ξόδευα όλα. Το έχω μετανιώσει, αλλά είναι αργά».

Η «χείρα βοηθείας» για τις Μούσες και τα glam καμαρίνια της Αγγελικής

ΕΚΤΟΣ όμως από την επιχείρηση με τα γλυκά, ο Μπάμπης Λαζαρίδης αποφάσισε να προτείνει στον Γιώργο Κόττο και μια νέα συνεργασία. «Το 2003 ο Μπάμπης είχε κάποια προβλήματα με την εταιρία που είχε ανοίξει τότε, το νυχτερινό μαγαζί Sfera στη Συγγρού, και μου ζήτησε να πάρω την επιχείρηση στο όνομά μου. Δεν του το αρνήθηκα, διότι η έως τότε σχέση μας μου είχε αποδείξει πως μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Αλλωστε, όποια θέματα είχαν δημιουργηθεί τότε με την εταιρία με τα γλυκά, εκείνος είχε αναλάβει να τα λύσει. Ετσι δέχτηκα και φτιάξαμε την εταιρία “Γ. Κόττος ΕΠΕ” εκμεταλλεύσεως κέντρων διασκέδασης, ενώ αλλάξαμε και το όνομα του τότε μαγαζιού, από Sfera σε Μούσες. Εκεί όλα πήγαιναν μια χαρά και δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα, αφού τα πάντα ήταν κάτω από τον έλεγχο του Μπάμπη. Η άδεια ήταν στο όνομά μου, όπως και το ιδιωτικό συμφωνικό μίσθωσης του χώρου, το οποίο λήγει το 2015» αποκαλύπτει ο Γιώργος Κόττος.

Και προσθέτει: «Κι ενώ όλα φαίνονταν πως πήγαιναν μια χαρά, τότε ο Μπάμπης αποφασίζει να φέρει την Αγγελική Ηλιάδη από τη Θεσσαλονίκη και να την κάνει πρώτο όνομα. Εκεί άρχισαν να συμβαίνουν διάφορα, με αποτέλεσμα όταν αποφάσισε να ανακαινίσει τις Μούσες, να δημιουργήσει μια νέα εταιρία, στο όνομα της μάνας του. Ετσι, όλο τον επάνω όροφο του μαγαζιού, όπου έγιναν τα γραφεία και τα καμαρίνια, η Γ. Κόττος ΕΠΕ τον επινοικίασε στη Μ. Λαζαρίδης. Η ανακαίνιση αυτή ήταν και η ταφόπλακα, αφού στοίχισε πάρα πολλά λεφτά. Εως και ασανσέρ είχε φτιάξει στο καμαρίνι της Αγγελικής, προκειμένου εκείνη να κατεβαίνει απευθείας στην πίστα, ώστε να μην τη βλέπει κανείς. Οι πολυτέλειες μέσα στους χώρους της δεν περιγράφονται. Πανάκριβες εικόνες, σαλόνια, τα πάντα… Αλλαξε φυσικά και όλο το μαγαζί, με καινούργια τραπέζια και καρέκλες. Το μαγαζί φτιάχτηκε από την αρχή. Είχε γίνει το καλύτερο στη Συγγρού, μόνο που δεν το χάρηκε, αφού τον Δεκέμβριο του 2008 κάποιοι αποφάσισαν να του αφαιρέσουν με αυτό τον αποτρόπαιο τρόπο τη ζωή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν τα πάντα απλήρωτα κι εγώ να κινδυνεύω για μία ακόμη φορά να βρεθώ με χρέη, που ούτε ξέρω καλά καλά τον αριθμό τους, ούτε πότε θα… σκάσουν».

«Η μοναδική γυναίκα που τον αγάπησε ήταν η Πόπη Μαλλιωτάκη»

ΩΣ ΔΕΞΙ χέρι του Μπάμπη Λαζαρίδη, ο Γιώργος έζησε από κοντά και τις σχέσεις του επιχειρηματία με τις γυναίκες της ζωής του. «Η μοναδική που αγάπησε πραγματικά τον Μπάμπη και τον βοήθησε να γίνει αυτό που έγινε ήταν μόνο η Πόπη Μαλλιωτάκη. Οσο ήταν με την Πόπη, όλα λειτουργούσαν ρολόι, καμία σχέση με την Αγγελική, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καταστροφή του. Με την Αγγελική όλα άλλαξαν προς το χειρότερο. Ακόμα κι εγώ αντιμετωπίζω ακόμη προβλήματα εξαιτίας της, αφού μετά την κηδεία του Μπάμπη εκείνη έδωσε εντολή και άδειασαν τα πάντα μέσα από το μαγαζί, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει έγγραφα στα χέρια της πολύ σημαντικά για τις υποθέσεις μου.

»Αυτό που έκανε ήταν απαράδεκτο, αφού τα προσωπικά αντικείμενά του έπρεπε να τα είχε η μάνα του, η κυρία Μαρία, και τα έγγραφα εγώ, ώστε να μπορώ να αποδείξω την αλήθεια» καταλήγει ο Γιώργος Κόττος, ο οποίος επί τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ακόμη θα συνεχίσει να σκουπίζει δρόμους και πεζοδρόμια στον Δήμο Ρέντη.

Θάνος Μακρογαμβράκης
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...