Δωρεάν οικόπεδα σε φτωχές οικογένειες παραχωρούνται από τον δήμο Νότιου Πηλίου

Δωρεάν οικόπεδα σε φτωχές οικογένειες χωρίς ακίνητη περιουσία θα παραχωρήσει ο δήμος Νότιου Πηλίου, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τις οικογένειες και τους νέους στον τόπο τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να παραχωρηθούν σε ενδιαφερομένους δημοτικά οικόπεδα έκτασης έως και 300 τετραγωνικών μέτρων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση πρώτης κατοικίας. Αντιθέτως, αποκλείστηκε η εκμετάλλευση των συγκεκριμένων ακινήτων για καλλιέργεια και παραγωγή αγροτικών προϊόντων, καθώς και για ανέγερση σπιτιού, το οποίο πρόκειται είτε να ενοικιαστεί είτε να χρησιμοποιηθεί ως εξοχικό.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή διευκρίνισε ότι η παραχώρηση θα γίνει δωρεάν και ισοβίως, χωρίς να υπάρχει η προϋπόθεση επιστροφής της έκτασης στον δήμο έπειτα από ορισμένα χρόνια και οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με αυστηρά κριτήρια και βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων προκειμένου να μην υπάρξουν αδικίες ή περιπτώσεις δωρεάν παραχώρησης δημοτικών εκτάσεων σε δημότες οι οποίοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία. Βασική προϋπόθεση, τέλος, για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του δήμου είναι οι μικρές δημοτικές εκτάσεις, οι οποίες θα παραχωρηθούν δωρεάν για την ανέγερση πρώτης κατοικίας, να βρίσκονται εντός των ορίων του κάθε οικισμού, ενώ αποκλείονται από τη δράση οι αντίστοιχες που βρίσκονται εκτός ορίων.

«Στόχοι μας είναι η διευκόλυνση όσων επιθυμούν να αποκτήσουν τη δική τους πρώτη κατοικία και δεν έχουν την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα λόγω των επιπτώσεων της κρίσης και της γενικότερης ύφεσης, καθώς και η ευκαιρία επιστροφής στα χωριά από τα οποία κατάγονται για όλους όσοι το επιθυμούν» δήλωσε ο δήμαρχος Νότιου Πηλίου Νίκος Φορτούνας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ