Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Αποχαιρετά Φώτη και ΔΗΜ.ΑΡ. ο Λυκούδης!

Παραμένει ως ανεξάρτητος και δεν δίνει την έδρα του

Αποχαιρετά τη ΔΗΜ.ΑΡ. και τον πρόεδρό της Φώτη Κουβέλη, και δηλώνει ανεξάρτητος βουλευτής. Ο λόγος για τον βουλευτή Επικρατείας Σπύρο Λυκούδη που κρατά την έδρα και δεν την παραδίδει στη ΔΗΜ.ΑΡ. μένοντας ανεξάρτητος μετά την αποχώρηση της Μεταρρυθμιστικής Τάσης από την Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο 69χρονος Κεφαλλονίτης, το «alter ego» του Λεωνίδα Κύρκου, που μεγάλωσε στο Μεταξουργείο και μένει στο Χαλάνδρι, είναι χαμηλών τόνων πολιτικός, λάτρης των ελληνικών λαϊκών τραγουδιών και της Αίγινας, όπου διαθέτει εξοχικό. Είναι παντρεμένος με τη Στέλλα Μηναδάκη, ανιψιά (από τη μητέρα της) του Στυλιανού Πατακού, πρωτεργάτη της 21ης Απριλίου του 1967.

Ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. και τα στελέχη που τον ακολουθούν (26 πρόσωπα από τα 110 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής) τάσσονται υπέρ της επανένωσης των δυνάμεων του κεντροαριστερού χώρου και θέλουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποφασίσουν αν θα συγκροτήσουν πολιτική κίνηση ή κόμμα, καθώς ο Σπύρος Λυκούδης φέρεται να συζητά με στελέχη όπως η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Βούλγαρης και άλλα στελέχη των «58», ενώ αν προχωρήσουν στην ίδρυση κόμματος, θεωρείται βέβαιο ότι θα τους ακολουθήσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής που συμπορεύεται με το Ποτάμι Γρηγόρης Ψαριανός.

Σε δηλώσεις του (Βήμα) ο Σπύρος Λυκούδης παραδέχθηκε πως το γυαλί με τη ΔΗΜ.ΑΡ. είχε ραγίσει. O κ. Λυκούδης δήλωσε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. «διολισθαίνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: «Οι θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. διαμορφώθηκαν από 350.000 που την ψήφισαν. Και η έδρα Επικρατείας και οι άλλες. Σήμερα όμως η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν έχει σχέση με αυτό το κόμμα που το ψήφισαν τότε. Οι 350.000 Ελληνες το 2012 εξέλεξαν 17 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ.».

Ο κ. Λυκούδης εκτιμά ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αποχωρήσεις από τη ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ όσον αφορά το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζει πως η χώρα «χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Οσο για το πολιτικό μέλλον της ΔΗΜ.ΑΡ.; Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως δεν πρόκειται να μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.

Κ. Ζαφειρίου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...