Ενα ποδήλατο σαν… σαρανταποδαρούσα!

Εχει μήκος 13,5 μέτρα και κατασκευάστηκε στην Ινδονησία.

Γερά μπράτσα και μεγάλη προσοχή στις στροφές είναι τα δύο βασικά προσόντα που χρειάζεται όποιος δοκιμάσει να οδηγήσει το μεγαλύτερο ποδήλατο που έχει ποτέ κατασκευαστεί στην Ινδονησία. Εχει μήκος 13,5 μέτρα και φτιάχτηκε στο χωριό Μπλάουε της Ανατολικής Ιάβας. Οι κατασκευαστές έχουν μάλιστα βρει τον κατάλληλο ποδηλάτη και είναι περήφανοι αφού κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ «μεγέθους» στη χώρα τους. Το ποδήλατο, που μοιάζει με… σαρανταποδαρούσα, έχει μόνο δύο ρόδες και είναι απόλυτα οικολογικό καθώς έχει κατασκευαστεί με ανακυκλωμένα παλιοσίδερα.

Το ποδήλατο έχει επίσημα καταγραφεί ως το μεγαλύτερο σε μήκος από το Μουσείο των Ρεκόρ της Ινδονησίας, καθώς το προηγούμενο που κατείχε το ρεκόρ δεν ξεπερνούσε σε μήκος τα 2,5 μέτρα. Το τεράστιο δίκυκλο, για το οποίο περηφανεύονται οι χωρικοί κατασκευαστές του, αν και είναι επίσημα το μακρύτερο της Ινδονησίας, δεν μπόρεσε να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες, επειδή υπολείπεται κατά πολύ από το παγκόσμιο ρεκόρ μήκους ποδηλάτου που έχει έναν μόνο ποδηλάτη. Εκείνο το ρεκόρ ανήκει από τις 5 Αυγούστου του 2011 σε ποδήλατο που έχει μήκος 35,6 μέτρα. Κατασκευαστής του είναι ο Μιτζλ βαν Μάερς Βερκπλόεγκ από την πόλη Μααρχέετζ της Ολλανδίας.

Οι Ινδονήσιοι όμως ισχυρίζονται ότι στην πραγματικότητα πρέπει να τους αναγνωριστεί το ρεκόρ, καθώς το δικό τους ποδήλατο οδηγείται από έναν ποδηλάτη, ενώ του Ολλανδού έχει μία θέση στο εμπρός μέρος και μία στο πίσω, οπότε οδηγείται από δύο ποδηλάτες. Το ποδήλατο των κατοίκων του Μπλάουε, αν και δυσκολεύει τον οδηγό του, κυρίως στις μανούβρες, κινείται, όπως αποδεικνύεται, με έναν οδηγό. Βέβαια, υπάρχει μια λεπτομέρεια που μάλλον θα τους στερήσει τον τίτλο: τρεις άντρες στο πίσω μέρος του «υποβοηθούν» την κίνησή του.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ