Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οταν το γαλακτομπούρεκο έκανε τους Αυστραλούς να… στάζουν μέλι

Η πίκρα της ξενιτιάς αντιμετωπίζεται με… μπακλαβάδες και γαλακτομπούρεκα σε μια ελληνική γωνιά στην καρδιά της Μελβούρνης…

Η πίκρα της ξενιτιάς αντιμετωπίζεται με… μπακλαβάδες και γαλακτομπούρεκα σε μια ελληνική γωνιά στην καρδιά της Μελβούρνης, όπου εδρεύει εδώ και 52 χρόνια το ελληνικό ζαχαροπλαστείο Hellas Cakes! Πολλές γενιές ομογενών που βρήκαν τον παράδεισό τους στη μακρινή Αυστραλία προμηθεύονται από αυτό τις τούρτες και τα γλυκά για τα γενέθλια και τους γάμους τους, ακόμη και τα κόλλυβα για τα μνημόσυνα!

Στις τέσσερις δεκαετίες της λειτουργίας του το ζαχαροπλαστείο έχει ξεχωρίσει και γι’ αυτό το προτιμούν γνωστές εταιρείες, το καζίνο Crown, ακόμη και το γκραν πρι της Μελβούρνης, για να προμηθεύει τις εκδηλώσεις τους με χιλιάδες μπισκότα, γλυκά ταψιού και άλλες λιχουδιές που «μυρίζουν» Ελλάδα. Τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά συνεχίζουν να είναι best seller, αλλά η επιχείρηση έχει προσαρμοστεί στις σύγχρονες τάσεις για να προσελκύσει νέους πελάτες παρασκευάζοντας πιο ελαφρά γλυκά, χωρίς γλουτένη ή με γκανάς σοκολάτας και κρέμα βουτύρου.

«Οι συνταγές είναι παρόμοιες. Μερικά γλυκά τα σταματήσαμε, γιατί κάποια πράγματα, όπως οι τουλούμπες, δεν θα πουλούσαν σήμερα, είναι πολύ βαριές, πολύ γλυκιές» λέει στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» ο σημερινός ιδιοκτήτης του Hellas Cakes Πίτερ Λαλιώτης.

Ομως οι έξι τεράστιοι φούρνοι παραμένουν οι ίδιοι από την αρχή της λειτουργίας του, καθώς ο ζαχαροπλάστης επισημαίνει ότι δεν τους φτιάχνουν όπως παλιά και διστάζει να τους εκσυγχρονίσει! Η μόνη αλλαγή σε σχέση με την παλιά εικόνα είναι ότι τοποθετήθηκαν τραπεζάκια και οι πελάτες μπορούν να φάνε γλυκό και να πιουν καφέ στο μαγαζί.

Πρώτος ιδιοκτήτης του μαγαζιού ήταν ο έμπειρος ζαχαροπλάστης από την Αθήνα Ηρακλής Κενός που το άνοιξε όταν μετανάστευσε, το 1962. Οι συνταγές από την πατρίδα καθιέρωσαν το ζαχαροπλαστείο στους Ελληνες και προσέλκυσαν τους περίεργους Αυστραλούς. Το 1974 συνεταιρίστηκε με τον υπάλληλό του Γιώργο Λαλιώτη, που και αυτός το 1977 πήρε συνέταιρο έναν άλλο υπάλληλο, τον Γιώργο Κανταρά. Οι δυο τους δούλεψαν ως τη συνταξιοδότησή τους το Hellas Cakes που τώρα έχει περάσει στους γιους τους Πίτερ Λαλιώτη και Αντριου Κανταρά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...