Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνης της

Στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της και στο πρόβλημα υγείας...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

«Συναγερμός» σε ΕΛ.ΑΣ. για χτύπημα

Η Αστυνομία «σκανάρει» ύποπτες κινήσεις στην περιοχή των Εξαρχείων με φόντο την «πρόβα τζενεράλε» της βίας

Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από τις ενδείξεις για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα σε αστυνομικό στόχο ή ακόμα και σε πολιτικό πρόσωπο ή γραφεία μεγάλου κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί το τελευταίο διάστημα άρχισαν να παρατηρούν περίεργες κινήσεις στα Εξάρχεια και τη γύρω περιοχή, έπειτα από επιθέσεις που δέχονταν διμοιρίες των ΜΑΤ που σταθμεύουν περιφερειακά της πλατείας.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις ομάδων κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς των ΜΑΤ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι δυνάμεις που προσέτρεχαν να ενισχύσουν τη διμοιρία η οποία δεχόταν επίθεση παρατηρούσαν πως σε καίρια σημεία βρίσκονταν ύποπτα άτομα, τα οποία κατέγραφαν τις κινήσεις τους, τα δρομολόγια, αλλά και τον χρόνο αντίδρασής του!

Αποκορύφωμα ήταν η επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα η διμοιρία κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη. Εκεί η ομάδα των αγνώστων έριξε εναντίον των αστυνομικών ένα… ξύλινο ακριβές ομοίωμα εκρηκτικού μηχανισμού, περιμένοντας -προφανώς- να δει με ποιον τρόπο θα αντιδρούσαν οι ένστολοι και, κυρίως, εάν θα τραβούσαν όπλα!

Από την πρώτη στιγμή που οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν πως όλες αυτές οι επιθέσεις ουσιαστικά είναι μια «πρόβα τζενεράλε», προκειμένου να χρονομετρηθεί η αντίδραση των αστυνομικών και να καταγραφούν τα δρομολόγια των ενισχύσεων, ξεκίνησε η εξειδικευμένη έρευνα τόσο της Αντιτρομοκρατικής όσο και των ειδικών υπηρεσιών της Ασφάλειας. Από αυτές τις έρευνες διαπιστώθηκε πως τα άτομα που δεν έπαιρναν μέρος στην επίθεση, αλλά είχαν τον ρόλο του καταγραφέα της αντίδρασης των αστυνομικών δυνάμεων στη συνέχεια συναντιούνταν όλα στο ίδιο σημείο.

Το σημείο αυτό είναι ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου φαίνεται πως αντάλλαζαν απόψεις και εξέταζαν τα δεδομένα που είχαν συλλέξει. Στις έρευνες ενεπλάκη και ο υπερκοριός της Αντιτρομοκρατικής, που κατέγραψε με τα ηλεκτρονικά του «αυτιά» συνομιλίες υπόπτων, οι οποίες μάλιστα ήταν κωδικοποιημένες.

Ο συνδυασμός των επιθέσεων, των ανθρώπων που κατέγραφαν τις κινήσεις των αστυνομικών, οι κοινές τους συναντήσεις και τέλος οι συνομιλίες με κωδικούς που έπιασε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής οδήγησαν το επιτελείο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στο συμπέρασμα πως προετοιμάζεται με τρόπο μεθοδικό μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, με στόχο την Αστυνομία ή ακόμα και τον πολιτικό χώρο.

Για τον λόγο αυτό το τελευταίο διάστημα λαμβάνονται αυξημένα αστυνομικά μέτρα φύλαξης στόχων, ενώ έχει ενισχυθεί η παρουσία των αστυνομικών πέριξ των Εξαρχείων. Παράλληλα, έχει δοθεί η εντολή στους αστυνομικούς που περιπολούν στην Αττική να είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, ακόμα και στο πιο απλό περιστατικό.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...