Ερευνα για τις απειλές

Εντολή της εισαγγελέως Ευτέρπης Κουτζαμάνη για όσα κατήγγειλε πρόσφατα η Κριστίν Λαγκάρντ

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες της προέδρου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, σχετικά με απειλές για τη ζωή της, τις οποίες φέρεται ότι δέχτηκε όταν αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή στη χώρα μας, θα διενεργηθεί με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Η πρώτη τη τάξει εισαγγελική λειτουργός της χώρας με χθεσινή παραγγελία της προς τον προϊστάμενο στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ζητεί «διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, στα πλαίσια της οποίας να ενεργηθούν οι αναγκαίες και πρόσφορες ανακριτικές πράξεις, προκειμένου να διακριβωθεί αν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα και τιμωρούμενα στην Ελλάδα κατά τους ποινικούς νόμους».

Η κυρία Κουτζαμάνη επισυνάπτει στην παραγγελία της δημοσιεύματα (εφημερίδων αλλά και του ηλεκτρονικού Τύπου) που αναφέρονται στις σχετικές δηλώσεις Λαγκάρντ στους «Financial Times» και σε ανάλογη καταγγελία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Την αναγκαιότητα για άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο ζήτημα επεσήμανε βέβαια και η εφημερίδα «δημοκρατία» (στο προχθεσινό κύριο άρθρο της), τονίζοντας πως πρόκειται για «ένα θέμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί από τις δικαστικές και διωκτικές Αρχές της Ελλάδας».

Της παραγγελίας της κυρίας Κουτζαμάνη προηγήθηκε (προχθές) η επιστολή προς την κυρία Λαγκάρντ του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, με την οποία ζητεί περισσότερες πληροφορίες για τις απειλές που φέρεται ότι δέχτηκε. Χθες, με δηλώσεις του, ο υπουργός επισήμανε πως η επιστολή του έχει δύο στόχους: «Ο πρώτος να προστατεύσουμε τη ζωή της κυρίας Λαγκάρντ, εφόσον αποδειχτούν βάσιμες οι καταγγελίες και ο δεύτερος είναι, εφόσον αποδειχθούν Ελληνες ως δράστες, να αποδοθούν ευθύνες».

Ο υπουργός τόνισε, επίσης, ότι η επιστολή εστάλη κατόπιν επικοινωνίας του με τον Αντώνη Σαμαρά: «Μίλησα με τον πρωθυπουργό, ο οποίος μου είπε ότι πρέπει να γίνει η επιστολή αυτή, τη συνέταξα και την έστειλα, ώστε να έχουμε πρόσθετα στοιχεία για να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση». Οσον αφορά τις αντίστοιχες καταγγελίες του κ. Τσίπρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε πως θα έπρεπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει αναφέρει στον αρμόδιο εισαγγελέα ότι απειλήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Δευτερόλεπτα πριν πάθει το εγκεφαλικό ο Μυλωνάκης απάντησε σε μήνυμα της Μεσσαροπούλου λέγοντας…»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Δήμος Βερύκιος κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Happy Day» για την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Κεφαλονιά: Η βιντεοκλήση και τα SMS της Μυρτώς με 66χρονο – Η κατάθεσή του τα ανατρέπει όλα

Η κατάθεση ενός 66χρονου άντρα από την Πρέβεζα φέρνει...

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας: Κατέρρευσε η μητέρα της Μυρτώς μόλις έφτασε η σορός στην εκκλησία

«Ράγισαν» καρδιές στο τελευταίο αντίο της 19χρονης Μυρτώς στην...

Κεφαλονιά: «Ραγίζει» καρδιές η μητέρα της 19χρονης – «Η Μυρτώ μου θα έρθει σπίτι, δεν έφυγε»

Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο κέντρο του Αργοστολίου και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Δεν είναι σύντροφος αλλά ο γιος της – Γνωστή τραγουδίστρια ποζάρει αγκαλιά με τον Βαγγέλη της!

Η τραγουδίστρια πρόσφατα δημοσίευσε φωτογραφίες με τον γιο της να την κρατάει αγκαλιά και όπως βλέπετε αν δεν ξέραμε πως ήταν το παιδί της θα λέγαμε πως βρήκε νέο σύντροφο.

Κεφαλονιά: Ο σύντροφος της Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή του – Η συνάντησή τους το μοιραίο βράδυ

Ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά με την αστυνομία να κάνει έρευνες για τις αιτίες που την οδήγησαν στον θάνατο.

Μάχη για τη ζωή της δίνει η Νάντια Φαρές – Βρέθηκε στον πάτο της πισίνας

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η Γαλλίδα ηθοποιός Νάντια Φαρές, η οποία έγινε διάσημη μέσα από την ταινία «Πορφυρά ποτάμια» δίπλα στον Βενσάν Κασέλ και τον Ζαν Ρενό