Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Η Μαρίνα μαθαίνει την αλήθεια για το φόνο του Στεφανή ,...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».H Καλλιόπη μένει...

Καλώς ήρθατε στο… Μπρονξ της Αθήνας!

Στο έλεος του Θεού βρίσκονται οι κάτοικοι του Αγίου...

Kid Moxie: Επέστρεψε με νέο original τραγούδι

Η τραγουδοποιός Kid Moxie των σίριαλ «Maestro» & «Milky...

H «Espresso» συνάντησε τον Ιάκωβο Γκόγκουα στο Wave Squash and Fitness Club στον Πειραιά

Ο manager Πάνος Κοροβίλας κρίνει τον γοητευτικό γιατρό ως παίκτη και του βάζει «άριστα»

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα είναι ο γοητευτικός γιατρός που λατρεύουν όλες οι γυναίκες! Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πατρών με ειδικότητα στην αντιμετώπιση και την καταπολέμηση της γήρανσης μέσω της κοσμητικής και αισθητικής Ιατρικής, παίζει την ομορφιά στα δάχτυλά του. Εχει εκπαιδευτεί δίπλα σε σπουδαίους γιατρούς του είδους και έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά μετεκπαιδευτικά προγράμματα στη Ρωσία, στο Ισραήλ, στη Σιγκαπούρη μετρώντας πάνω από 10.000 περιστατικά στο πλούσιο ιστορικό του.

Πώς αποφορτίζεται ο ίδιος από την ευθύνη των ιατρικών περιστατικών του;

H «Espresso» παρακολούθησε το αθλητικό πρόγραμμα του διάσημου και γοητευτικού γιατρού. Ο ίδιος έχει επιλέξει για να κρατά τη φόρμα του το άθλημα του σκουός (τοιχοσφαίριση). Το ραντεβού μας κλείστηκε Πέμπτη βράδυ, στις 21.30, όταν ο Ιάκωβος είχε προπόνηση με τον manager του Wave Squash and Fitness Club Πάνο Κοροβίλα στην Ακτή Περικλέους (Πύλη Ε1), στον Πειραιά, και πραγματικά είδαμε τον γιατρό να γελάει με την καρδιά του. Ο Ιάκωβος μας μίλησε για το αγαπημένο του άθλημα και για τα νέα του επαγγελματικά σχέδια, ενώ ο Πάνος Κοροβίλας έκρινε τον γιατρό ως παίκτη βάζοντάς του «άριστα», καθώς εκτινάσσεται σαν αίλουρος. Αλλωστε το σκουός είναι το άθλημα της εκτόνωσης και τα μπαλάκια φεύγουν με φόρα στον τοίχο!

Ιάκωβε, γιατί επέλεξες το Σκουός για να κρατήσεις τη φόρμα σου και να έχεις υψηλά τη διάθεσή σου;

H αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι σε μια περίοδο που η διατήρηση της φόρμας μου είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας αλλά και μια πρόκληση για εμένα. Ο λόγος είναι ότι η ζωή και οι συνήθειές μου έχουν αλλάξει πολύ ξαφνικά και απότομα. Παλιότερα γυμναζόμουν συχνά, η άσκηση ήταν μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μου. Τώρα πια δεν έχω χρόνο να αφιερώσω στη γυμναστική ή στη σωστή διατροφή με εντατικό και συστηματικό τρόπο. Το σκουός είναι κάτι καινούργιο που μου χαρίζει έμπνευση και μου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για άθληση, σε σχέση με το να πάω απλά σε ένα γυμναστήριο.

Πόσες ώρες δουλεύεις την ημέρα;

Εχει τύχει να ξεπεράσω και το 9ωρο στο ιατρείο. Ωστόσο παλιότερα οι συνθήκες ήταν χειρότερες. Το πρόγραμμα ήταν πιο ασυντόνιστο, με αποτέλεσμα να βρίσκομαι πάρα πολλές ώρες στο ιατρείο. Πλέον, ευτυχώς, έχουμε δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα που συντονίζει τους ρυθμούς του ιατρείου και την όλη κατάσταση, έτσι ώστε το πρόγραμμα να είναι αρκετά σταθερό και να αποφεύγουμε όλοι το burnout και την εξάντληση.

Στο παρελθόν είχες ασχοληθεί με τον χορό. Γιατί δεν προτίμησες να πας σε μια σχολή χορού και επέλεξες να εκτονωθείς με ένα άθλημα απαιτεί γρήγορα αντανακλαστικά;

Οπως είπα και πριν, επειδή είναι κάτι νέο, μου δίνει ένα έξτρα κίνητρο για άθληση. Το να ασχοληθώ με κάτι εντελώς καινούργιο μού δημιουργεί νέα συναισθήματα, μου προκαλεί ενδιαφέρον και με κάνει να πηγαίνω για προπόνηση με άλλη ψυχολογία και περιέργεια. Από την άλλη, έχοντας αρκετές τεχνικές, αλλά και γενικότερες γνώσεις πάνω στον χορό, τον κάνω και μόνος μου στο σπίτι, δεν μου χρειάζεται να γραφτώ σε κάποια σχολή για να αντλήσω νέες πληροφορίες. Θα χορέψω στο σπίτι μόνος μου, θα χορέψω όταν βγω, δεν είναι ακριβώς άθληση πλέον ο χορός για εμένα, αλλά τον αντιμετωπίζω πιο πολύ σαν διασκέδαση.

Τι έχεις βρει στον φιλόξενο χώρο Wave Squash and Fitness Club, στον Πειραιά, που σε κάνει να αρπάζεις τη ρακέτα και να τρέχεις;

Είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα άθληση και ενασχόληση. Και όχι μόνο αυτό. Ο όλος τρόπος που το έχω διαμορφώσει και το έχω εντάξει στο πρόγραμμά μου με βολεύει κιόλας. Συνήθως πηγαίνω εκεί τις βραδινές ώρες, μετά το ιατρείο. Η οδήγηση την ώρα εκείνη, που δεν έχει κίνηση και είναι στο τέλος της ημέρας μου, χαλαρώνει το μυαλό μου. Φτάνω εκεί, αλλάζω, βάζω τα αθλητικά μου και παίζω ένα παιχνίδι το οποίο απαιτεί αρκετή ενέργεια. Ομως αυτό με κάνει να εκτονώνομαι και γι’ αυτόν τον λόγο μού είναι κάτι πολύ ευχάριστο.

Ι1 4

Πολύφερνος γαμπρός. Σκέφτεσαι να κάνεις οικογένεια; Τι ψάχνεις από μια γυναίκα;

Δεν ξέρω αν είμαι πολύφερνος γαμπρός. Σίγουρα, όμως, θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω οικογένεια, όταν σταθεροποιηθούν η δουλειά και οι υποχρεώσεις μου. Αυτή τη στιγμή η οικογένειά μου είναι η ομάδα μου.

Γιατί κάποιος να διαλέξει το σκουός για να ασκηθεί; Ποια είναι τα υπέρ
του στο χάσιμο θερμίδων;

Το σκουός είναι το άθλημα που θα παθιαστείς και θα ερωτευτείς. Οταν αποκτήσεις οικειότητα με τον χώρο και το παιχνίδι, θα μπορείς σε λίγα λεπτά να προσεγγίσεις πολύ ψηλά επίπεδα ενέργειας και εκτόνωσης που θα σε κάνουν να μη θέλεις να βγεις από το γήπεδο. Οσο για την απώλεια θερμίδων, το σκουός θεωρείται το άθλημα που καίμε τις περισσότερες θερμίδες από όλα τα αθλήματα,όχι μόνο τα αθλήματα ρακέτας.

Είναι ελιτίστικο άθλημα; Ακριβό; Τι χρειάζεται για να παίξεις;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει χρόνια αυτή η άποψη και πράγματι έτσι ξεκίνησε σε πολλές χώρες. Η δική μας προσπάθεια όμως έχει αλλάξει πλήρως αυτή την αντίληψη, αφού στο Wave Squash Club μπορεί κάποιος να παίζει με τιμές που εκκινούν από τα 5 ευρώ ανά επίσκεψη στις συνδρομές μελών.

Ι3 1

Από πότε λειτουργείτε;

Το Wave Squash Club άνοιξε το 2020, αλλά λόγω πανδημίας λειτουργεί κανονικά τον τελευταίο χρόνο. Βρίσκεται στην Πύλη Ε1, μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Διαθέτει πέντε υπερσύγχρονα γήπεδα και μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις ηλικίες, από παιδιά δημοτικού και γυμνασίου έως λάτρεις του αθλητισμού και του παιχνιδιού κάθε ηλικίας. Ενδεικτικά να πω πως εγώ γνώρισα το σκουός στα 48 μου και συνήθως παίζω με συμπαίκτη 62 ετών. Οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινές περίπου 10.00-22.00 και Σάββατα ως τις 18.00, με δυνατότητα επέκτασης εφόσον χρειαστεί.

Ποιοι είναι οι δάσκαλοι; Ισχύει ότι έχουν βραβεία στις πλάτες τους;

Υπάρχει πλειάδα προπονητών υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Καργιώτη και της Ελίζας Καργιώτη, εν ενεργεία πρωταθλητών Ελλάδας σε άντρες και γυναίκες.

Εχετε ακαδημία για παιδιά;

Η ακαδημία μας, που ουσιαστικά ξεκίνησε πέρυσι λόγω της πανδημίας της Covid, αριθμεί αυτή τη στιγμή πάνω από 50 παιδιά και σαφώς ανάμεσά τους πιθανόν να δούμε τους μελλοντικούς πρωταθλητές. Aλλωστε έχουμε ήδη τους πρωταθλητές αγοριών ως 15 ετών και κοριτσιών ως 17 ετών. Σχετικά τώρα με την ερώτησή σας για το αν ξετρελαίνονται τα παιδιά με το άθλημα, θα σας πω το εξής: Βάλτε εσείς 10 παιδιά σε δυο τρία γήπεδα σκουός, δώστε τους τη δυνατότητα δηλαδή να χτυπάνε την μπάλα με τη ρακέτα με όλη τους τη δύναμη και, αφού ο τοίχος απορροφά την ενέργεια, να μπορούν να συνεχίσουν το παιχνίδι, και αν καταφέρετε να τα βγάλετε σύντομα, ελάτε να μου το πείτε κι εμένα…

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα είναι καλός μαθητής;

Ο Ιάκωβος είναι εξαιρετικός για το διάστημα που παίζει. Είναι πολύ καλός αθλητής, γρήγορος και εκρηκτικός, ενώ έχει και θαυμάσια αντίληψη του χώρου και του παιχνιδιού. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων συνήθως παίζουμε παρέα, αλλά πολλές φορές φέρνει και φίλους.

Γιατί το σκουός εκτονώνει; 

Γιατί είναι ίσως το μόνο άθλημα που μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια ενός γκέιμ δημιουργεί τόσες εναλλαγές συναισθημάτων. Αν παίζεις σκουός, οι λέξεις στρες και κατάθλιψη θα σου είναι άγνωστες.

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...