Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στον δρόμο για τη Σπάρτη και με ψυχή από ατσάλι

Ο Ντιν Καρνάζης ήρθε για να πάρει μέρος στο φετινό Σπάρταθλον

Μια προσωπικότητα παγκόσμιας ακτινοβολίας θα συμμετάσχει στο φετινό μαραθώνιο μεγάλων αποστάσεων, το Σπάρταθλον. Ο λόγος για τον θρύλο των υπεραποστάσεων Ντην Καρνάζη, που θα δώσει πρώτη φορά το «παρών» στον αγώνα-πρόκληση των 246 χιλιομέτρων. Μάλιστα η διαδρομή του Ελληνοαμερικανού αθλητή θα αποτυπωθεί σε φιλμ και θα αποτελέσει μέρος κινηματογραφικής ταινίας, στην οποία θα λάβει μέρος και ο χρυσός ολυμπιονίκης της γυμναστικής, Ιωάννης Μελισσανίδης.

Ο Φειδιππίδης

Ο Ντην (Κωνσταντίνος) Καρνάζης μεγάλωσε έχοντας ως πρότυπο τον περίφημο δρομέα Φειδιππίδη, ο οποίος, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, έτρεξε το 490 π.Χ από την Αθήνα στη Σπάρτη προκειμένου να ζητήσει βοήθεια εκ μέρους των Αθηναίων στον πόλεμο που διεξήγαγαν με τους Πέρσες. Τώρα ο διάσημος υπερμαραθωνοδρόμος θα έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει τα βήματα του ειδώλου της παιδικής του ηλικίας συμμετέχοντας στον ιστορικό αγώνα που θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου με σημείο εκκίνησης τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και σημείο τερματισμού το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.
r34rfrtferagfa 2«Ηθελα εδώ και πολύ καιρό να τρέξω στο Σπάρταθλον. Ομως ποτέ δεν χώραγε στο πρόγραμμά μου μέχρι τώρα. Ετσι είμαι ενθουσιασμένος που θα γυρίσω στην πατρίδα μου και θα πάρω μέρος σ’ αυτόν τον σπουδαίο αγώνα», δηλώνει ο ίδιος. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εξαντλητικής διαδρομής δεν θα καταναλώνει σύγχρονα ισοτονικά ποτά και ενεργειακά τζελ, όπως οι συναθλητές του. «Γράφω ένα βιβλίο για τον Φειδιππίδη και γι’ αυτό θέλω να τρέξω τη διαδρομή τρώγοντας και πίνοντας μόνο ό,τι ήταν διαθέσιμο σε εκείνον πριν από 2.500 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα τρώω και θα πίνω μόνο νερό και ελιές, μαζί με σύκα, αποξηραμένο κρέας και παστέλι».

Τη διαδρομή του Καρνάζη θα καταγράψει ο Αμερικανός αθλητικός δημοσιογράφος Μπάρνεϊ Σπέντερ, στο πλαίσιο της ταινίας «Ο δρόμος για την Σπάρτη» («The Road to Sparta»). Πρόκειται για μια ανεξάρτητη ταινία, χρηματοδοτούμενη από το κοινό (μέσω της ιστοσελίδας indiegogo.com), με θέμα τη θρυλική διαδρομή του Φειδιππίδη μέσα από τη ματιά τεσσάρων σύγχρονων αθλητών υπεραποστάσεων. Εκτός του Καρνάζη συμμετέχει ο βετεράνος του Σπάρταθλου Μαρκ Γούλεϊ (έχει τερματίσει τρεις φορές), ο Ρομπ Πίνινγκτον (συμμετείχε σε δύο αγώνες, αλλά δεν τερμάτισε) και η Αθηναία Αντζελα Τερζή, στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση. Ρόλο-έκπληξη στο φιλμ κρατά ο Ιωάννης Μελισσανίδης που δανείζει τη φωνή του στον αφηγητή, τον Ηρόδοτο.

Πριν από το Σπάρταθλον ο Ντην Καρνάζης θα τρέξει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη διοργάνωση Navarino Challenge που διεξάγεται αυτές τις ημέρες (19-21 Σεπτεμβρίου) στη Μεσσηνία. Ο ομογενής υπεραθλητής μέσα από τις συμμετοχές του θέλει να περάσει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα υπέρ του υγιεινού τρόπου ζωής και κατά της παιδικής παχυσαρκίας που τείνει να γίνει μάστιγα και στην Ελλάδα. «Τα παιδιά είναι το μέλλον. Δεν μπορείς να μιλήσεις στα παιδιά για άσκηση και υγιεινή διατροφή, αν δεν τους δώσεις το παράδειγμα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο άνθρωπος που διέσχισε τις ΗΠΑ από Δύση σε Ανατολή
r34rfrtferagfa 1
Ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Ντιν Καρνάζης γεννήθηκε το 1962 στο Λος Αντζελες από Ελληνες γονείς (ο πατέρας του είναι από την Αρκαδία και η μητέρα του από την Ικαρία). Εδώ και χρόνια είναι ένας από τους διασημότερους αθλητές παγκοσμίως και έχει μπει στη λίστα του περιοδικού «Τime» ως ένας από τους εκατό ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Η λίστα των κατορθωμάτων του δεν έχει τέλος. Μεταξύ άλλων, έτρεξε 560 χιλιόμετρα χωρίς να κοιμηθεί για τρία συνεχή βράδια, ολοκλήρωσε έναν μαραθώνιο στον Νότιο Πόλο υπό πολικό ψύχος, διένυσε τρέχοντας χωρίς διακοπή 210 χιλιόμετρα στην έρημο που ονομάζεται «Κοιλάδα του θανάτου» στην Καλιφόρνια, με θερμοκρασία μεγαλύτερη των 45 βαθμών Κελσίου, έτρεξε 50 μαραθωνίους σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ σε 50 συνεχείς ημέρες, διέσχισε 4.800 χιλιόμετρα από τη Δυτική ως την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ (από την Ντίσνεϊλαντ στην Καλιφόρνια ως τη Νέα Υόρκη) σε 75 μέρες κ.ά.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που του αρέσουν οι δυσκολίες και οι προκλήσεις, ενώ το μήνυμα που μεταδίδει σε κάθε συνέντευξη και σε κάθε ομιλία του είναι απλό: «Μην τα παρατάτε ποτέ και για κανέναν λόγο». Πέρα από τους δρόμους αντοχής, η μεγάλη αγάπη του Ντην Καρνάζη δεν είναι άλλη από την Ελλάδα. «Δεν υπάρχει κανένα μέρος στον κόσμο σαν την Ελλάδα. Υπάρχει μια μαγεία που τη νιώθεις από τη στιγμή που κατεβαίνεις από το αεροπλάνο. Και τη μαγεία αυτή θέλω να διαδώσω σε όλο τον κόσμο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...