Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν όλα τα μυστικά των selfies

Εξυπνα tips από ειδικούς για να βγάλετε την πιο πετυχημένη φωτογραφία με πρωταγωνιστή τον… εαυτό σας

Καθημερινά υπολογίζεται ότι βγαίνουν πάνω από ένα εκατομμύριο selfies, με το ένα τρίτο των χρηστών να παραδέχεται ότι τις υποβάλλει σε ψηφιακό ρετούς πριν από το upload στα social media. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ ισχυρίζονται ωστόσο ότι μπορούν εύκολα να αποφύγουν αυτή τη διαδικασία, ακολουθώντας μερικά απλά tips. Για παράδειγμα, όταν γίνεται απόπειρα να τραβηχτεί selfie με smartphone, το τηλέφωνο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρόσωπο, καθώς ο φακός και ο αισθητήρας του είναι μικρότερα. Για να επιτευχθεί κάτι αντίστοιχο με ψηφιακή κάμερα, θα πρέπει να τοποθετηθεί πιο μακριά από το πρόσωπο και να γίνει χρήση zoom. Σε ό,τι αφορά τον φωτισμό, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι δεν θα πρέπει να είναι φωτεινό το φόντο, αλλά τα πρόσωπα να φωτίζονται από μπροστά. Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν όταν οι φωτογραφίες λαμβάνονται στο φως της μέρας.

Την ίδια στιγμή η διευθύντρια styling του «Women’s Weekly» της Αυστραλίας, Τζέιν ντε Τέλιγκα, η οποία έχει κάνει καριέρα πολλών δεκαετιών ως στιλίστρια και έχει φιλοξενήσει στις σελίδες των περιοδικών όπου κατά καιρούς εργαζόταν σταρ όπως η Νικόλ Κίντμαν, δίνει τις δικές της συμβουλές για τη λήψη επιτυχημένων selfies. «Αν απαλλαγεί κανείς από την αρνητική σκέψη ότι θα βγει κακός στη φωτογραφία και απλώς αφοσιωθεί στο τελικό αποτέλεσμα, η φωτογραφία θα βγει καλή» εξηγεί η Τζέιν ντε Τέλιγκα, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να είναι κανείς απολύτως χαλαρός στον φακό. «Πρέπει να σταθείς ίσια και να χαλαρώσεις. Μη σταθείς όμως ακριβώς μπροστά στην κάμερα. Πάντα θεωρούσα ότι η περιστροφή του κορμού κατά τρία τέταρτα μακριά από τον φακό, με το πρόσωπο να κοιτάζει σε αυτό, λειτουργεί καλύτερα» επισημαίνει. Επίσης, θεωρεί ότι είναι καλύτερο να ρίχνει κανείς το βάρος του στο ένα ισχίο, για να δείχνει λιγότερο στημένος. «Πάντα να κοιτάζετε τον φακό και να χαμογελάτε, χαμογελάτε, χαμογελάτε» είναι ο γενικός κανόνας για εκείνη. Ωστόσο σε περίπτωση που κάποιος δείχνει κουρασμένος ή δεν αντέχει τα φλας, είναι καλύτερο να κοιτάξει από την άλλη πλευρά και να χαμογελάσει την ώρα του κλικ.

Η «τρέλα» των Apps και των gadgets
4rf34tw35terg
Σε… επιστήμη κοντεύουν να αναγάγουν την «τέχνη» των selfies εταιρίες εφαρμογών και τεχνολογίας. Ηδη κυκλοφορεί στο εμπόριο το Selfie Stick, ένα «μονόποδο» -όπως το αποκαλεί η εταιρία που το κατασκευάζει- το οποίο διευκολύνει τον χρήστη να τραβήξει πιο σταθερές και ελαφρώς πιο μακρινές selfies. Το κινητό τοποθετείται στην ειδική υποδοχή που υπάρχει στη μια άκρη του μπαστουνιού, το οποίο εν συνεχεία επεκτείνεται, επιτρέποντας έτσι στον χρήστη να επιλέξει γωνίες και εύρος λήψης. Μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμο στη λήψη βίντεο σε μέρη με πολύ κόσμο.
243rqwfwef 6Παράλληλα όμως αναπτύσσονται όλο και περισσότερες εφαρμογές για τη βελτίωση της ποιότητας αυτού του είδους των φωτογραφιών, όπως το Camera 360 Ultimate, το οποίο διαθέτει ποικιλία φίλτρων. Ο χρήστης μπορεί έτσι να μετατρέψει εαυτόν σε έργο τέχνης ή να βγάλει selfie «εποχής» με κάποιο από τα vintage φίλτρα που διαθέτει. Αντίστοιχα, το Phhhoto, το οποίο προς το παρόν διατίθεται μόνο για το λειτουργικό iOS μπορεί να μετατρέψει τις selfies σε κόμικς, πραγματοποιώντας μια σειρά από γρήγορες λήψεις σε κάθε πάτημα του κουμπιού. Το αποτέλεσμα είναι είναι ένα είδος animated selfie, σαν αυτές που βγάζει η Κέιτι Πέρι. Επίσης, με τη FrontBack app μπορεί κανείς να τραβήξει ταυτόχρονα φωτογραφία και με την μπροστινή και με την πίσω κάμερα, απαθανατίζοντας και την έκφραση εκείνου που βγάζει selfie και των υπολοίπων.

Βγήκε η καλύτερη στον κόσμο
243rqwfwef 2
Προτού ακόμα απομακρυνθούν από το ιερό, λίγα δευτερόλεπτα αφότου άλλαξαν τις βέρες τους, ο Αντριου και η Σάλι Ρόουζ Ρόμπινσον τράβηξαν την πρώτη selfie του έγγαμου βίου τους, χάρη στην οποία κέρδισαν το πρώτο βραβείο σε σχετικό διαγωνισμό.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους καλεσμένους τους έμειναν άφωνοι από την πράξη τους, οι 30χρονοι από το Λάνκασαϊρ της Βρετανίας είχαν προλάβει να ζητήσουν την άδεια του ιερέα για να βγάλουν μια selfie «για πλάκα». Ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα, αποφάσισαν μερικές μέρες μετά να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό World Selfie Award που διοργάνωσε το Mobiles.co.uk, καταφέρνοντας να αποσπάσουν για την προσπάθειά τους το πρώτο βραβείο. Το ζευγάρι, εκτός από ένα κρυστάλλινο αναμνηστικό, θα κερδίσει smartphones της επιλογής του.

«Δεν ασχολούμαι πολύ με το twitter και τέτοια πράγματα, αλλά ο Αντριου είδε τη διαφήμιση για τον διαγωνισμό και αποφάσισε να τη στείλει. Δεν είχα ιδέα» λέει η νύφη, ενώ ο γαμπρός αποκαλύπτει ότι πολλοί από τους μεγαλύτερης ηλικίας καλεσμένους τους δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς έκαναν εκείνη τη στιγμή στην εκκλησία.

Ειδικό μακιγιάζ για τέλεια φωτογραφική αποτύπωση

Νέο προϊόν μακιγιάζ που υπόσχεται άμεση φωτογένεια, σε μια εποχή που αυτή γίνεται επιτακτικής σημασίας λόγω των selfies, κυκλοφόρησε η γνωστή εταιρία καλλυντικών Dior. Ονομάζεται Diorskin Star και υπόσχεται να βοηθήσει όσες το φορούν να βγάλουν την τέλεια selfie! Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να «εγκλωβίζει» το φυσικό φως στο πρόσωπο και να βελτιώνει την εμφάνιση των ζυγωματικών και των ματιών, εξαφανίζοντας κάθε υποψία θαμπού δέρματος, γυαλάδας ή ρυτίδων. Σύμφωνα με την εταιρία, οι ερευνητές της χρειάστηκαν δύο χρόνια για να δημιουργήσουν τη φόρμουλα του νέου προϊόντος, που βασίζεται στις «έξυπνες» χρωστικές ουσίες, οι οποίες βοηθούν στη διάχυση του φυσικού αλλά και του τεχνητού φωτός στο δέρμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...