Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Madonna: Τριάντα χρόνια στον θρόνο της ποπ

Τρεις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «Like a virgin» εξακολουθεί και βλέπει τους τραπεζικούς λογαριασμούς να γεμίζουν με εκατομμύρια δολάρια

Ακάθεκτη συνεχίζει την 30ετή της κυριαρχία στη μουσική βιομηχανία η αδιαφιλονίκητη «βασίλισσα της ποπ». Τρεις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ-ορόσημο στην καριέρα της, του «Like a virgin», η Μαντόνα εξακολουθεί να κερδίζει ένα εκατομμύριο δολάρια τη βραδιά σε κάθε εμφάνισή της, γεγονός που την καθιστά την πιο καλοπληρωμένη σταρ σήμερα.
r43t5g4gΣύμφωνα με λίστα της Degy Entertainment, εταιρίας διοργάνωσης συναυλιών και prive parties, που διέρρευσε στο διαδίκτυο και αναδημοσιεύτηκε από το «Forbes», η Μαντόνα είναι η μόνη γυναίκα σταρ που έχει σπάσει το εξαψήφιο φράγμα αμοιβής, με μεικτά κέρδη ανά εμφάνιση που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο δολάρια. Το 2013 τη βρήκε έτσι ακόμα φορά στην κορυφή της λίστας του «Forbes» με τους πιο καλοπληρωμένους μουσικούς, λόγω της MDNA Tour, η οποία της απέφερε καθαρό ετήσιο εισόδημα ύψους 125.000.000 δολαρίων.
4r43rf34fΟταν στις αρχές του 1984 προσπαθούσε να πείσει τη Warner Bros Records να της δώσει την καλλιτεχνική ελευθερία που επιθυμούσε για τη δημιουργία του «Like a virgin», παρά την τεράστια αυτοπεποίθηση που τη διέκρινε, σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί πως το εν λόγω άλμπουμ θα αποτελούσε την απαρχή μιας τόσο μακράς πορείας στο τραγούδι – και όχι μόνο. Το τραγούδι ήταν στην κορυφή των charts για έξι εβδομάδες, ενώ το άλμπουμ κατέκτησε σε χρόνο μηδέν το Νο1 του Billboard 200. Η επανέκδοσή του ένα χρόνο αργότερα περιλάμβανε και το single «Into the groove» από το soundtrack της πρώτης ταινίας της «Desperately Seeking Susan», το οποίο βρέθηκε για δώδεκα εβδομάδες στην κορυφή του βρετανικού Top 40 chart. Το εν λόγω κομμάτι κυκλοφόρησε και ως single στην Ευρώπη, όπου με πωλήσεις 870.000 αντιτύπων αποτελεί μέχρι σήμερα το best seller single της καριέρας της.
4rΠαρά το γεγονός ότι η Μαντόνα φλέρταρε με την πρόκληση από τη στιγμή που βγήκε με πέπλο στη σκηνή των MTV Video Music Awards, το 1984, τραγουδώντας το «Like a virgin», το «Papa don’t preach» ήταν το κομμάτι που έδωσε στο κοινό να καταλάβει πρώτη φορά μέχρι πού είναι ικανή να φτάσει. Οι εκκλησίες εξοργίστηκαν, οι συντηρητικοί το καταδίκασαν, όμως όλοι έσπευσαν να το αγοράσουν το 1986.

Τρία χρόνια αργότερα συνέχισε να προκαλεί ακάθεκτη με το «Like a prayer», επιστρατεύοντας για το video clip του καθολικά σύμβολα, σταυρούς και φλερτ με έναν ιερέα. Το ομότιτλο άλμπουμ της της έδωσε το πάτημα που έψαχνε για να κατακρίνει τον καθολικό τρόπο ανατροφής της λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στον καθολικισμό γεννιέσαι αμαρτωλός και παραμένεις αμαρτωλός σε όλη σου τη ζωή», δηλώσεις που στη συνέχεια της στέρησαν το χρυσό της συμβόλαιο με την Pepsi.
r413t43tgΠαράλληλα με τις προκλητικές δηλώσεις συνεχίζονταν και οι προκλητικές εμφανίσεις. Ο θρυλικός κορσές του Jean Paul Gaultier με το κωνικό μπούστο, που αποτελεί μέχρι σήμερα το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι που έχει φορέσει επί σκηνής, σχεδιάστηκε το 1990 για την παγκόσμια περιοδεία της «Blond ambition», η οποία με κεντρικά θέματα την καθολική θρησκεία και το σεξ κατάφερε ακόμα μία φορά να τη φέρει στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου. Οι καθολικές ενώσεις στη Ρώμη κάλεσαν τους πιστούς να μποϊκοτάρουν τις συναυλίες της καταφέρνοντας τελικά να ακυρώσουν μία από τις τρεις, ενώ στο Τορόντο η αστυνομία την απείλησε με απαγγελία κατηγοριών για ανάρμοστο περιεχόμενο, αν δεν προέβαινε σε αλλαγές. Το σόου παρουσιάστηκε τελικά απαράλλαχτο, ωστόσο το making off και ο αντίκτυπος που προκάλεσε αυτή η περιοδεία αποτέλεσαν θέμα του ντοκιμαντέρ «Truth or Dare» το 1991.

Ενα χρόνο αργότερα η Μαντόνα επανήλθε στο προσκήνιο με μια soft core φωτογράφιση για το φωτογραφικό λεύκωμα «Sex» του φωτογράφου Στίβεν Μάισελ. Με S&M και punk-rock πόζες, το coffee table βιβλίο πούλησε πάνω από 150.000 αντίτυπα την πρώτη μέρα και κατέκτησε την κορυφή του New York Times Best Seller List.

Το 1998, όντας πλέον μητέρα κι έχοντας αρχίσει να μελετά με ενδιαφέρον την Καμπάλα και άλλες ανατολικές θρησκείες, η Μαντόνα αλλάζει εκ νέου look αλλά και ήχο. Μέσα από το «Ray of light» κάνει την ηλεκτρονική μουσική mainstream κερδίζοντας την είσοδο του άλμπουμ στο Top 500 όλων των εποχών του Rolling Stone, τέσσερα Grammy και τις καλύτερες κριτικές της καριέρας της. Ακολουθούν τα επιτυχημένα soundtracks «American pie» και «Die another day», αλλά και το άλμπουμ «Music» με το ομότιτλο single και το «What it feels like for a girl» να διατηρούν τη Μαντόνα ψηλά στα charts.

Καυτά φιλιά στη σκηνή με Σπίαρς & Αγκιλέρα
3f535g5g
Πάνω που θα έλεγε κανείς ότι μετά τη δημιουργία οικογένειας με τον Γκάι Ρίτσι έριξε τους τόνους της, η «βασίλισσα της ποπ» επέστρεψε δριμύτερη το 2003 στη σκηνή των MTV VMA. Θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στη θρυλική performance του «Like a virgin» στο ίδιο event σχεδόν είκοσι χρόνια πριν, η Μαντόνα την επαναλαμβάνει, διανθίζοντάς την αυτή τη φορά με ένα καυτό φιλί στο στόμα των εκπροσώπων της νέας γενιάς της ποπ Μπρίτνεϊ Σπίαρς και Κριστίνα Αγκιλέρα. Μία δεκαετία αργότερα εκείνη παραμένει πιο δημοφιλής και από τις δύο μαζί καταφέρνοντας να κατακτήσει τις κορυφές των charts με αρκετά hits ακόμα, όπως το «Hung up», το «Sorry» και το «4 Minutes».
r43tf3gwetgΤο τελευταίο της άλμπουμ «MDNA» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε το 8ο της καριέρας της που κατακτά την κορυφή του Billboard 200. Η επιτυχία του ενισχύθηκε περαιτέρω μέσα από την «MDNA Tour», η οποία έγινε η δέκατη πιο επιτυχημένη εισπρακτικά περιοδεία όλων των εποχών.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...