Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Το παιχνίδι της μοίρας για τον μικρό Μάρτιν

Θρήνος για το αδικοχαμένο παιδί που ήθελε να αγκαλιάσει τον πατέρα του.

789s54f1Περίμενε χαμογελώντας να αγκαλιάσει τον μπαμπά του που συμμετείχε στον μαραθώνιο, κοντά στο σημείο του τερματισμού. Μόνο που ο οκτάχρονος Μάρτιν Ρίτσαρντ δεν τα κατάφερε, καθώς τον πρόλαβε το τυφλό χτύπημα των τρομοκρατών, οι οποίοι μετέτρεψαν τη 15η Απριλίου σε νέα μέρα θρήνου και οδύνης στον μακρύ κατάλογο των μαύρων επετείων των ΗΠΑ. Δίπλα του ήταν η μητέρα του και τα αδέρφια του. Η τραγική μητέρα, που επίσης τραυματίστηκε, υποβλήθηκε σε επέμβαση στον εγκέφαλο, ενώ η εξάχρονη κόρη της, Τζέιν, έχασε το πόδι της. Μόνο ο 12χρονος Χένρι δεν τραυματίστηκε από τα θραύσματα του εκρηκτικού μηχανισμού, σημαδεύτηκε όμως για πάντα από την τραγωδία. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Boston Globe», το παιδί δίστασε τελικά να πλησιάσει τον πατέρα του όταν πέρασε τη γραμμή του τερματισμού και αποφάσισε να στραφεί προς την υπόλοιπη οικογένειά του την ώρα που τελικά εξερράγη η βόμβα. Αυτή η απόφαση αποδείχτηκε μοιραία. Τα τοπικά κανάλια έδειξαν εικόνες από το σπίτι της οικογένειας Ρίτσαρντ, όπου ήδη οι γείτονες είχαν ανάψει κεριά στη μνήμη του άτυχου αγοριού.

Αυτή είναι μία από τις τρεις οικογένειες που θρηνούν θύματα από την πρώτη στιγμή που οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν μέσα στους κάδους απορριμμάτων με διαφορά δώδεκα δευτερολέπτων. Το άλλο επιβεβαιωμένο θύμα είναι μια 22χρονη γυναίκα, ενώ ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του τρίτου θύματος. Δραματική ήταν όμως και η κατάσταση των τουλάχιστον 160 ανθρώπων που τραυματίστηκαν, δεκαεπτά από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οκτώ από τους τραυματίες είναι παιδιά, μεταξύ των οποίων κι ένα αγοράκι δύο ετών που έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

789s54f3Οι ακρωτηριασμένοι είναι τουλάχιστον δέκα, όλοι τους θύματα των λεπίδων και άλλων φονικών αντικειμένων με τα οποία ήταν γεμισμένοι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Εκτιμάται πως αυτό το είδος βόμβας -συνήθως χρησιμοποιείται από Αραβες- επιλέχθηκε προκειμένου να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Οι γιατροί στα νοσοκομεία που παρέλαβαν τους τραυματίες κάνουν λόγο για σκηνές που θύμιζαν τραυματισμένους στρατιώτες από την πρώτη γραμμή του πυρός. Οι γιατροί δήλωσαν πως κάποιοι από τους τραυματίες θα χρειαστούν και άλλες επεμβάσεις προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


Αδέρφια βρέθηκαν χωρίς πόδι

Η Λιζ Νόρντεν, μητέρα πέντε παιδιών, είχε βγει για ψώνια όταν χτύπησε το κινητό της το απόγευμα της Δευτέρας κι άκουσε στην άλλη άκρη της γραμμής τον 31χρονο γιο της να της λέει ότι είχε τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια. Είχε πάει μαζί με τον 33χρονο αδερφό του να παρακολουθήσουν έναν φίλο τους που έτρεχε στον μαραθώνιο. Στο τηλέφωνο της είπε ότι είχε υποστεί εγκαύματα και ότι δεν γνώριζε πού βρισκόταν ο αδερφός του. Μέσα στις επόμενες δύο ώρες και ύστερα από αμέτρητα τηλεφωνήματα, η Νόρντεν κατάφερε να ενώσει τα κομμάτια του παζλ και να αποκαλυφθεί μπροστά της η ανείπωτη τραγωδία που χτύπησε έτσι ξαφνικά την πόρτα της οικογένειας και θα αλλάξει για πάντα τις ζωές των παιδιών της. Και τα δύο αδέρφια έχασαν από ένα πόδι έκαστο, ωστόσο προς το παρόν οι γιατροί τής απαγορεύουν να τους δει. «Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Αισθάνομαι άρρωστη, νομίζω ότι θα λιποθυμήσω» δηλώνει, ενώ δέχεται την παρήγορη αγκαλιά φίλων και συγγενών στην αίθουσα αναμονής. Οπως ενημερώθηκε από τις Αρχές, οι γιοι της κάθονταν δίπλα στον οκτάχρονο που σκοτώθηκε από την έκρηξη, επομένως αισθάνεται τυχερή που -αν μη τι άλλο- είναι εν ζωή.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ


Δύο ύποπτοι ανακρίνονται από το FBI789s54f4

Με τον βασικό ύποπτο των επιθέσεων να νοσηλεύεται με εγκαύματα και τραύματα από θραύσματα σε κλινική της Βοστώνης, οι Αρχές προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις που αναζητούν στο διαμέρισμά του στα περίχωρα της πόλης. Στην έφοδο συμμετείχαν πράκτορες του FBI και ειδικοί πυροτεχνουργοί, οι οποίοι τελικά αποχώρησαν από το σπίτι του 20χρονου υπόπτου, σαουδαραβικής καταγωγής, με πολλές σακούλες γεμάτες αποδεικτικά στοιχεία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός άντρας, ο οποίος παραδόθηκε στις Αρχές από έναν πολίτη που τον ακινητοποίησε στο έδαφος, θεωρώντας ύποπτες τις κινήσεις του, συνεργάζεται με τις Αρχές, αλλά δηλώνει αθώος. Οπως ισχυρίστηκε, βρίσκεται στη χώρα με φοιτητική βίζα και τη νύχτα των επιθέσεων είχε βγει για φαγητό με τους φίλους του, ενώ καθώς επέστρεφε στο σπίτι θέλησε απλώς να δει τον τερματισμό του αγώνα. Την ίδια στιγμή, οι Αρχές βρίσκονται στο κατόπι ενός δεύτερου υπόπτου, «ενός άντρα με σκουρόχρωμο ή μαύρο δέρμα», ο οποίος φορούσε σκουρόχρωμη μπλούζα με κουκούλα και έφερε σακίδιο στην πλάτη. Ερευνητές της αστυνομίας εξετάζουν παράλληλα δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες, ενώ σαρώνουν τη διαδρομή της κούρσας των 42 χιλιομέτρων για να εντοπίσουν ενδεχομένως στοιχεία. Τόσο η Βοστώνη όσο και άλλες αμερικανικές πόλεις έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας μετά τις βομβιστικές επιθέσεις, καθώς αυτές μπορεί να αποτελούν μονάχα την αρχή της φονικής δράσης των τρομοκρατών.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ


Ο 78χρονος που δεν λύγισε από τη βόμβα των τρομοκρατών

Ο Μπιλ Ιφριγκ θέλησε να «μετρήσει» τις δυνάμεις του τρέχοντας στον μαραθώνιο, παρ’ ότι είναι 78 χρόνων. Η επιμονή του μάλιστα να τα καταφέρει τον έκανε «πρόσωπο του αγώνα» και όσων ακολούθησαν. Ο δυναμικός παππούς εντοπίστηκε από κάμερες να πέφτει στο έδαφος, όταν τα πόδια του λύγισαν από το ωστικό κύμα της έκρηξης που έγινε λίγα μέτρα από το σημείο όπου βρισκόταν. Βετεράνος μαραθωνοδρόμος ο 78χρονος έχει τρέξει σε 45 μαραθωνίους, οπότε ξεπέρασε γρήγορα το σοκ. Κι ενώ δρομείς και διασώστες έτρεξαν να τον βοηθήσουν, εκείνος σηκώθηκε μόνος του, έχοντας μόνο ένα μικρό χτύπημα στο γόνατο. Συνέχισε τη διαδρομή του και χάρη στη δυνατή του θέληση κατάφερε να περάσει τη γραμμή του τερματισμού. «Το ωστικό κύμα από την έκρηξη παρέσυρε το σώμα μου. Τα πόδια μου άρχισαν να τρέμουν σαν νουντλ, λύγισαν και με εγκατέλειψαν. Ομως κατάλαβα από τον θόρυβο ότι ήταν βόμβα. Ενιωσα πανικό, δεν έχασα όμως τις αισθήσεις μου» δήλωσε ο πρώην οικοδόμος. Οπως πρόσθεσε, όταν συνήλθε προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί. Οσο για τον χρόνο του στον αγώνα, ήταν 4 ώρες, 3 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ


Το ωστικό κύμα του τρόμου απλώθηκε σε όλο τον πλανήτη

Σαν ωστικό κύμα εξαπλώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη ο τρόμος που προκάλεσαν οι εκρήξεις στη Βοστώνη, με πολλές χώρες να φοβούνται τώρα πως ίσως έρθει και η δική τους σειρά. Πρώτη απ’ όλες η Βρετανία, εν όψει του μαραθωνίου που θα διοργανωθεί την Κυριακή στο κέντρο του Λονδίνου, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Αθλητισμού Χιου Ρόμπερτσον δήλωσε απόλυτα σίγουρος ότι το αθλητικό event θα είναι απολύτως ασφαλές τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους θεατές, καθώς, όπως είπε, η χώρα έχει τεράστια εμπειρία στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Παρ’ όλα αυτά, τα ήδη αποφασισμένα μέρα ασφαλείας θα επανεξεταστούν. Αντίστοιχα, ο Ρώσος ομόλογός του χαρακτήρισε τις εκρήξεις στη Βοστώνη «προειδοποίηση» για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014. Την ίδια στιγμή, η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε την ενίσχυση των μέτρων επιφυλακής από τις νομαρχιακές αρχές και κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τυχόν ύποπτα πακέτα.

Π. ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ


Ο ήρωας της Βοστώνης που έχασε δύο γιους

Εχασε τον έναν γιο του στον πόλεμο του Ιράκ και τον άλλον από αυτοκτονία λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2011. Κι όμως έχει ακόμη δύναμη. Ο Κάρλος Αρεντόντο, αν και ο ίδιος τραυματίας, αναδείχθηκε σε ήρωα της Βοστώνης, καθώς αμέσως μετά την πρώτη έκρηξη έσπευσε να βοηθήσει άλλους τραυματίες.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...