Η Βίλα Αμαλία μέσα σε έναν χρόνο θα ξαναγίνει σχολείο!

Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά στη Βίλα Αμαλία!

Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά στη Βίλα Αμαλία! Το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν ανακατασκευάζεται εκ βάθρων και μετατρέπεται σε σχολείο, ώστε σε έναν χρόνο από σήμερα να στεγάσει τους μαθητές και τις μαθήτριες του 67ου Γενικού Λυκείου Αθηνών.
Φέτος συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την ημέρα που η Βίλα Αμαλία έπαψε να στεγάζει το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων της πρωτεύουσας. Ακολούθησαν 16 χρόνια πλήρους εγκατάλειψης και περισσότερα από 20 χρόνια κατάληψης από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σήμερα όμως τα πάντα αλλάζουν, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη μετατροπή της βίλας σε ένα σύγχρονο δημόσιο σχολικό συγκρότημα.

Το σχέδιο της αποκατάστασης προβλέπει διατήρηση και ανακαίνιση των λιθόκτιστων εξωτερικών τοίχων και την πλήρη ανακατασκευή του εσωτερικού. Οι μελέτες του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων περιλαμβάνουν νέα διαρρύθμιση των δύο κτιρίων, ενοποίησή τους εσωτερικά σε όλες τις στάθμες (υπόγειο, ισόγειο και όροφος), κατασκευή τοιχωμάτων με σκυρόδεμα, τοποθέτηση αναβατορίων και ανελκυστήρα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ κ.λπ.
Το σχολικό συγκρότημα θα έχει συνολικό εμβαδόν 2.141,70 τ.μ., από τα οποία τα 1384,91 τ.μ. θα στεγάζονται στο γωνιακό κτίριο, στη συμβολή της Αχαρνών με τη Χέυδεν, και τα υπόλοιπα 756,79 τ.μ. στο νεοκλασικό με πρόσοψη στην Αχαρνών. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα παραδοθεί τον Ιούνιο 2015.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ