Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Ψάχνουν για τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Συναγερμός μετά τον εντοπισμό Σύριου που προσηλυτίστηκε στην Αθήνα και εντάχθηκε στο Χαλιφάτο

Προσηλυτισμό στον «ιερό πόλεμο», την τζιχάντ, κάνουν σε αυτοσχέδιους λατρευτικούς χώρους στην Αττική μετανάστες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Το γεγονός αυτό ερευνούν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική μετά τη διαπίστωση πως ένας Σύριος, ο οποίος επαναπατρίσθηκε στην πατρίδα του, εντάχθηκε στις τάξεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου και θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς τζιχαντιστές. Πρόκειται για τον Shamal Ahmad Tofig, ο οποίος είχε μπει παράνομα στη χώρα μας το 2011, όταν μετανάστευσε άμεσα από την πατρίδα του προκειμένου να ξεφύγει από τον αυστηρό ισλαμικό νόμο και τη σαρία, που απαγορεύουν αυστηρά τη χρήση αλκοόλ και τις ερωτικές σχέσεις εκτός γάμου.

Τότε έγραφε στους συγγενείς του στη Συρία: «Εφτασα στη χώρα της ελευθερίας. Στην Ελλάδα αισθάνομαι ελεύθερος, είναι ένας παράδεισος». Ο Tofig εργάστηκε στο κουρείο ενός Πακιστανού στη Δάφνη και απολάμβανε τις ελευθερίες του δυτικού πολιτισμού, έως τη στιγμή που έμεινε άνεργος. Από τότε άρχισε να γυρνά στις πλατείες και να κοιμάται στα παγκάκια, ώσπου του πρόσφερε στέγη ένας Αφγανός, ο οποίος τον πήγε για πρώτη φορά σε έναν αυτοσχέδιο λατρευτικό χώρο σουνιτών μουσουλμάνων.

Mεταστροφή

Από εκεί κι έπειτα αρχίζει η μεταστροφή του Tofig, που πλέον ασπάζεται ολοκληρωτικά το δόγμα των σουνιτών και αρχίζει να στέλνει επιστολές στους γονείς του λέγοντας ότι ανακάλυψε το φως του κορανίου και την ανάγκη για την ίδρυση Ισλαμικού Κράτους!
Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ο Tofig συνελήφθη από αστυνομικούς σε μία από τις επιχειρήσεις-σκούπα και επαναπατρίσθηκε οικειοθελώς. Ομως, τα στελέχη της ΕΥΠ με τη συνδρομή ειδικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψαν ότι διατηρεί προφίλ στο facebook, όπου βλέπουν έκπληκτοι τη μεταστροφή. Ο Tofig αναρτά φωτογραφίες του, στις οποίες ποζάρει με τη σημαία του Ισλαμικού Χαλιφάτου, οπλισμένος με το «ρωσικό τουφέκι», όπως αποκαλούν το καλάσνικοφ οι τζιχαντιστές!

Η περίπτωση αυτή δεν είναι η μόνη. Παρά το γεγονός πως ουσιαστικά η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με πυρήνες του IS, οι ελληνικές Αρχές έχουν πάρει τα μέτρα τους για τον κίνδυνο των τζιχαντιστών μετά τον κόκκινο συναγερμό που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη. Ηδη, κλιμάκια της ΕΥΠ έχουν φτάσει στα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και πραγματοποιούν ελέγχους σε παράνομους μετανάστες που συλλαμβάνονται καθημερινά από τις Αρχές.

Κατάλογος

Οδηγός των Ελλήνων πρακτόρων είναι ένας κατάλογος που έχει καταρτίσει η CIA, με ονόματα και φωτογραφίες τζιχαντιστών που ταξιδεύουν -παράνομα- στην Ευρώπη και πραγματοποιούν προσηλυτισμό μαχητών για το Ισλαμικό Χαλιφάτο.
«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πυρήνες του Χαλιφάτου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως κάποιοι από τους μετανάστες, νόμιμοι ή παράνομοι, δεν προσπαθούν να στρατολογήσουν ομόθρησκούς τους» λέει στην «Espresso» αξιωματικός που γνωρίζει πολλά για τους τζιχαντιστές. Μάλιστα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει στρέψει το «μικροσκόπιό» της σε επτά ύποπτα προφίλ στο facebook, στα οποία υπάρχουν μηνύματα για την τζιχάντ από μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Οι σκληροί μαχητές της οργάνωσης τρέμουν στο ενδεχόμενο να σκοτωθούν από γυναίκα

ΕΙΝΑΙ αδίστακτοι, εξοικειωμένοι με τη φρίκη κι έτοιμοι να πεθάνουν για την τζιχάντ. Υπάρχει όμως κάτι που κάνει τους φανατικούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να τρέμουν. Αυτό είναι το ενδεχόμενο να χάσουν τη ζωή τους από γυναίκα! Οι όλο και περισσότερες γυναίκες που στέλνονται από τους Κούρδους στην πρώτη γραμμή για να τους πολεμήσουν αποτελούν μεγαλύτερο παράγοντα τρομοκράτησής τους και από τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών, καθώς πιστεύουν ότι αν σκοτωθούν από αυτές δεν θα έχουν δικαίωμα στις 72 παρθένες του παραδείσου!

«Αυτοί οι τζιχαντιστές στρατιώτες προφανώς πιστεύουν ότι αν σκοτωθούν στη μάχη θα πάνε στον παράδεισο, αλλά μόνο αν σκοτωθούν από άνδρα» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «New York Post» ο Εντ Ρόις, πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων του αμερικανικού Κοινοβουλίου, επικαλούμενος πληροφορίες από τις τάξεις των κουρδικών στρατευμάτων. «Οι στρατιωτίνες εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι μάχονται εναντίον των μελών του Ισλαμικού Κράτους και κατάφεραν να σταματήσουν την προέλασή τους. Σκότωσαν κάποιους μαχητές τους και είδαν τους υπόλοιπους να το βάζουν στα πόδια» πρόσθεσε. Την ίδια ώρα, αμερικανική φιλοϊσραηλινή οργάνωση με «παράδοση» στις προκλητικές καμπάνιες έχει χρηματοδοτήσει αντιμουσουλμανικές διαφημίσεις που θα εμφανιστούν αυτήν την εβδομάδα στα λεωφορεία της Νέας Υόρκης. Μία από αυτές δείχνει τον Τζέιμς Φόλεϊ, τον Αμερικανό δημοσιογράφο που αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος, που συνοδεύεται από μήνυμα: «Ο χθεσινός μετριοπαθής είναι σημερινός τίτλος».

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...