Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Αγώνας δρόμου για σκληρά καρύδια

Τον Οκτώβριο έρχεται στο Σοφικό Κορινθίας η διοργάνωση με τα τρομερά εμπόδια από φωτιά, λάσπη και συρματοπλέγματα

Θεόρατοι τοίχοι, στενά λαγούμια, παγωμένο νερό, φλόγες, συρματοπλέγματα και τεράστιες ποσότητες λάσπης… Αυτά είναι μερικά από τα εμπόδια που θα κληθούν να ξεπεράσουν όσοι λάτρεις της περιπέτειας συμμετάσχουν στο Legion Run Athens, μια μοναδική κούρσα πέντε χιλιομέτρων που υπόσχεται στους δρομείς άφθονη… ταλαιπωρία, μεγάλες συγκινήσεις και πολλή διασκέδαση. Το πρώτο Legion Run έγινε την άνοιξη στην Κύπρο και ακολούθησαν η Θεσσαλονίκη και η Σόφια της Βουλγαρίας. Στις 19 Οκτωβρίου έρχεται η σειρά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους οι κάτοικοι της Αττικής και των γύρω περιοχών, καθώς ο αγώνας-πρόκληση διεξάγεται στον χώρο του «The Ranch», στο Σοφικό Κορινθίας.

Εντονη εμπειρία

Ομως, τι ακριβώς είναι το Legion Run; «Είναι μια ανεπανάληπτη, μια έντονη εμπειρία ζωής, που θα μπορούσε εύκολα να καταταγεί στη λίστα των καλύτερων στιγμών που μπορεί να ζήσει κάποιος» απαντά ο Αντώνης Αλεξόπουλος εκ μέρους της κυπριακής εταιρίας MASOANZO που υλοποιεί το event. «Η διοργάνωση αποτελείται από μια μη διαγωνιστική διαδρομή πέντε χιλιομέτρων με παγκοσμίου κλάσης εμπόδια από λάσπη, φωτιά, συρματόπλεγμα και άλλα υλικά, τα οποία είναι σχεδιασμένα να προκαλέσουν το σώμα και το μυαλό. Παράλληλα διεξάγεται ένα ολοήμερο φεστιβάλ με ζωντανή ροκ μουσική, παιχνίδια, διαγωνισμούς, φαγητό και ποτό».

Χωρίς νικητή

Οπως σημειώνει ο ίδιος, το Legion Run δεν είναι διαγωνισμός και συνεπώς δεν υπάρχουν χρονόμετρα ούτε νικητές και ηττημένοι. Ο μόνοι αντίπαλοι κάθε συμμετέχοντα είναι η διαδρομή και ο ίδιος ο εαυτός του. «Λόγω της μη διαγωνιστικής φύσης του, γεγονός που το διαφοροποιεί από ανάλογες διοργανώσεις, το Legion Run είναι ανοιχτό για άτομα άνω των 18 απ’ όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Σκοπός είναι η πρόκληση του να κατορθώσει να περάσει κάποιος από εμπόδια που είναι ομολογουμένως αρκετά δύσκολα και ανταμοιβή η περηφάνια τού να ξεπεράσει δυσκολίες οι οποίες αρχικά του φαίνονταν ακατόρθωτες» τονίζει ο κ. Αλεξόπουλος.

Για να συμμετάσχει κάποιος στο Legion Run δεν χρειάζεται να είναι αθλητής ή πολύ γυμνασμένος, ωστόσο πρέπει να μην έχει πρόβλημα υγείας. «Εννοείται πως χρειάζεται καλή υγεία και η μέση φυσική κατάσταση» λέει ο εκπρόσωπος της εταιρίας και τονίζει: «Για να λάβει κάποιος μέρος στο Legion Run χρειάζεται να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναλαμβάνει ο/η ίδιος/α την ευθύνη. Στον χώρο θα υπάρχουν ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και ασθενοφόρο, ενώ σε κάθε εμπόδιο θα υπάρχουν εθελοντές για την προστασία των δρομέων».

Η συμμετοχή των δρομέων στην κούρσα θα γίνεται κατά κύματα. Μόλις την ολοκληρώνουν, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο ολοήμερο πάρτι που διοργανώνεται στον ίδιο χώρο με φαγητό και ποτό (δεν καλύπτονται από το εισιτήριο), ζωντανά συγκροτήματα, dj sets, χορευτές της φωτιάς και παιχνίδια (μονομαχία με ραβδί, αναρρίχηση με σκοινί και διελκυστίνδα).

Αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα www.legionrun.gr/athina.

Τι θα βρουν συναντήσουν μπροστά τους οι διαγωνιζόμενοι

ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ που συναντά κανείς στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων είναι οι «πρωταγωνιστές» του Legion Run. Ολα τους έχουν ονόματα λατινικής προέλευσης και είναι βέβαιο ότι λίγο πολύ θα ζορίσουν κάθε δρομέα, ενδεχομένως και να τον «φιλοδωρήσουν» με μερικές μελανιές ή γρατσουνιές. Σύμφωνα όμως με τους διοργανωτές, εκείνο που αποκομίζουν στο τέλος οι δρομείς είναι μια απελευθερωτική εμπειρία διασκέδασης και ικανοποίησης.

Ορισμένα από τα πλέον χαρακτηριστικά εμπόδια είναι τα Tartarus (μακρύ, στενό και σκοτεινό τούνελ), Rubicon (πέρασμα από κανάλι γεμάτο λασπόνερα και σκεπασμένο από συρμάτινο πλέγμα), Colossus (ανάβαση με τρέξιμο σε τοίχο ύψους 7 μέτρων), Gladius (βουτιά σε δεξαμενή γεμάτη νερό και πάγο), Nero (υπερπήδηση πάνω από φωτιά), Teutoberg (διέλευση κάτω από αγκαθωτό συρματόπλεγμα) Punic (αγκαθωτό συρματόπλεγμα και λάσπη), Gladiator (πέρασμα μέσα από ένα δάσος ελαστικών αυτοκινήτων) κ.ά.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...