Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Η ανάκριση αρχίζει από μηδενική βάση

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας της άτυχης δασκάλας στο Αγρίνιο

Από νέα βάση αναμένεται να ξεκινήσει η ανάκριση για την υπόθεση μητροκτονίας στο Αγρίνιο τον Μάιο του 2013, όταν ένας 18χρονος φέρεται να δολοφόνησε τη μητέρα του με πέντε μαχαιριές. Ο Βασίλης Μ., 19 ετών σήμερα, που αντιμετωπίζει ψυχιατρικό πρόβλημα και στη διαδικασία της προανάκρισης είχε αναλάβει πλήρως την ευθύνη για το στυγερό έγκλημα, αναμένεται να κληθεί εκ νέου από εισαγγελέα και ανακριτή.

Πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν πως αφορμή για να αρχίσει από το μηδέν η ανάκριση για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο στάθηκε η ένορκη κατάθεση της διευθύντριας της 6ης Ψυχιατρικής Κλινικής στο Δαφνί Ελένης Μαραγκουδάκη, ενώπιον της ανακρίτριας Αγρινίου, πριν από μήνες. Τότε η ψυχίατρος είχε καταθέσει ότι ο κατηγορούμενος κατονόμασε (και μάλιστα μπροστά σε συναδέλφους της) τον πατέρα του ως τον δράστη του φονικού και πρόσθεσε πως εκείνος του ζήτησε να αναλάβει την ευθύνη λέγοντάς του πως θα του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, λόγω του ψυχιατρικού προβλήματός του.

Ο ίδιος ο πατέρας πάντως έδωσε τη δική του απάντηση μέσω επιστολής που έστειλε στο agrinionews.gr κάνοντας λόγο για «ψευδή και συκοφαντικά γεγονότα εις βάρος μου» και κατηγορώντας την κυρία Μαραγκουδάκη ότι έκρυψε την πάθηση του γιου του «ήτοι σχιζοφρένεια, της οποίας βασικό σύμπτωμα είναι οι παραληρητικές ιδέες». Οπως αναφέρει στην επιστολή του: «Η άκριτη και σκανδαλοθηρική υιοθέτηση των ανωτέρω εξωφρενικών συκοφαντιών εις βάρος μου και η διάδοσή τους μέσω του διαδικτύου είχαν ως αποτέλεσμα τον πανελλήνιο διασυρμό και εξευτελισμό μου, καθώς τα αναφερόμενα δι’ εμέ με παρουσίαζαν ως εξαιρετικά αδίστακτο και επικίνδυνο εγκληματία, που όμοιός του δεν είχε αναφανεί ποτέ πριν στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά».

Στο ίδιο κείμενο αναφέρει πως ο Βασίλης έχει εξεταστεί από επτά ψυχιάτρους και σε κανέναν άλλον δεν τον κατονόμασε ως δράστη του φονικού: «Η εν λόγω ψυχίατρος κρατούσε σε καθεστώς ομηρίας τον υιό μου, απαγορεύοντάς του να έχει επαφή μαζί μου, θέτοντας προσκόμματα στην επικοινωνία του με τον συνήγορό του, αλλά και αδιαφορώντας για τον νόμο που ορίζει ότι η ακούσια νοσηλεία μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις μπορεί να παραταθεί πέραν των τριών μηνών και θα πρέπει να ολοκληρωθεί με τη συμπλήρωση έξι μηνών».
Τελικά στις 14 Ιουλίου 2014 η παρακολούθηση του 19χρονου ανατέθηκε σε άλλον ψυχίατρο, όμως σε λίγες εβδομάδες, συγκεκριμένα στις 8 Αυγούστου, ο Βασίλης πήρε εξιτήριο. Την εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησε μέσω δικηγόρων η αδερφή της άτυχης 51χρονης δασκάλας. Ακόμα ένα σοβαρό ζήτημα που τίθεται είναι ότι αν ο νεαρός κριθεί ανίκανος από ψυχιάτρους να προβεί σε νέα κατάθεση, πιθανότατα θα αμφισβητηθεί ακόμη και η αρχική του ομολογία!

Εύα Παπαδάτου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...