Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

Δίνει μάχη για τη ζωή του ο ρακοσυλλέκτης

Αδίστακτοι χτύπησαν τον 87χρονο κυρ-Αρίστο για να του πάρουν το κομπόδεμα από το στρώμα και τον άφησαν βαριά τραυματισμένο

Γνωστός σε όλη την Καλλιθέα είναι ο 87χρονος ρακοσυλλέκτης που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον «Ευαγγελισμό» μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε από ληστές μέσα στο ίδιο του το σπίτι την περασμένη Δευτέρα! Ο κυρ-Αρίστος, που λέγεται ότι είχε πολύ γερό κομπόδεμα, βρέθηκε δεμένος με πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι, με αποτέλεσμα να δίνει τώρα μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Στη μικρή γειτονιά της Καλλιθέας, όπου διαμένει τα τελευταία 30 χρόνια ο ηλικιωμένος και ιδιόρρυθμος ρακοσυλλέκτης, όλοι τον ξέρουν με το μικρό του όνομα. Τριγυρνούσε με το καροτσάκι του και μάζευε μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια πωλούσε στην ανακύκλωση. Το τελευταίο διάστημα, λόγω γήρατος, ο κυρ-Αρίστος είχε προσλάβει δύο Πακιστανούς προκειμένου να σπρώχνουν το καροτσάκι σε όλη την Καλλιθέα και να το φορτώνουν με μεταλλικά αντικείμενα, όπως συνήθιζε να κάνει μόνος του όλα αυτά τα χρόνια.

ghjhgjhh

Γείτονες του ηλικιωμένου που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους λένε στην «Espresso» πως εδώ και χρόνια κυκλοφορούσαν φήμες στην περιοχή ότι ο απόμακρος ρακοσυλλέκτης, που δεν είχε ούτε καλημέρα με τους περιοίκους -αντίθετα, προσπαθούσε να τους αποφύγει-, διέθετε αρκετά χρήματα, τα οποία έκρυβε κάτω από το στρώμα του! Μάλιστα καταστηματάρχης της περιοχής λέει πως σχεδόν κάθε βράδυ ο κυρ-Αρίστος τού ζητούσε να του κάνει ψιλά ένα ή δύο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Κακώσεις

Πλέον ο 87χρονος ρακοσυλλέκτης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», καθώς φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τα χτυπήματα, ενώ το πρόσωπό του είναι παραμορφωμένο από το άγριο γρονθοκόπημα των ληστών που εισέβαλαν στο σπίτι του. Το περιστατικό σημειώθηκε την Δευτέρα, όταν οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να μπουν στο σπίτι του 87χρονου, που βρίσκεται στην οδό Λάμπρου Κατσώνη. Μάλιστα πιθανολογείται ότι η αιτία της επίθεσης που δέχτηκε ήταν οι φήμες για το κομπόδεμα εκατομμυρίων που φέρεται να είχε κρυμμένο στο διαμέρισμά του.
Οι κακοποιοί έδεσαν χειροπόδαρα τον ηλικιωμένο και στη συνέχεια άρχισαν να τον γρονθοκοπούν με αγριότητα στο πρόσωπο και το κεφάλι, προφανώς για να τους αποκαλύψει πού έκρυβε τα χρήματά του. Παραμένει άγνωστο αν οι δράστες βρήκαν αυτό που έψαχναν, πάντως εγκατέλειψαν αιμόφυρτο τον άτυχο άντρα και εξαφανίστηκαν. Γείτονες που άκουσαν τα βογγητά και τις εκκλήσεις του για βοήθεια κάλεσαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί ο 87χρονος σε ημιθανή κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου χαροπαλεύει.

Οσον αφορά τη δολοφονική επίθεση, οι υποψίες των αστυνομικών πέφτουν σε συγκεκριμένη σπείρα, η οποία τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει χτυπήσει τρεις ηλικιωμένους σε Μέγαρα, Ελευσίνα και Γέρακα. Μάλιστα οι δράστες για να πείσουν τα θύματά τους να τους ανοίξουν την πόρτα λένε πως είναι από την Πρόνοια και θέλουν να μάθουν τις ανάγκες των γερόντων προκειμένου να τους βοηθήσουν! Βέβαια η κατάληξη είναι η ληστεία και ο ξυλοδαρμός του θύματος, με σκοπό να αποκαλύψει πού έχει κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα.

Θεοδόσης Π.Πάνου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...