Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Πουλούσαν μωρά, λες και ήταν κουτάβια

Πώς δρούσε η σπείρα των Τρικάλων, η οποία εμπλέκεται σε έντεκα παράνομες υιοθεσίες

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε η πολυπληθής εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν βρέφη από τη γειτονική Βουλγαρία για άτεκνα ζευγάρια στη χώρα μας! Η «Espresso» φέρνει σήμερα στο φως τον τρόπο δράσης της συμμορίας των Τρικάλων, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιζαν τέσσερις Ελληνες και δύο Βούλγαροι, οι οποίοι προχωρούσαν στην ανεύρεση μωρού -φυσικά με το αζημίωτο-, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα προσφοράς δύο ή και τριών ακόμη βρεφών, προκειμένου να επιλέξει το ζευγάρι των υποψήφιων γονιών! Ολοι εμπλέκονται σε τουλάχιστον έντεκα υιοθεσίες μωρών που έγιναν τα τελευταία επτά χρόνια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η αρχή του τέλους για την εγκληματική οργάνωση ήρθε στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, όταν δύο αστυνομικοί που προσποιήθηκαν το άτεκνο ζευγάρι επικοινώνησαν με δύο από τους συλληφθέντες Ελληνες, για τους οποίους υπήρχαν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης αγοραπωλησίας βρεφών, έχοντας τον ρόλο του μεσάζοντα. Το ραντεβού κλείστηκε για το περασμένο Σάββατο και στη συνάντηση συμμετείχε ο 45χρονος Βούλγαρος που φέρεται ως ο εγκέφαλος της οργάνωσης. Οι υποψήφιοι «θετοί γονείς» ενημερώθηκαν ότι την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου θα ήταν σε θέση να παραλάβουν ένα νεογέννητο μόλις 21 ημερών, αντί 10.000 ευρώ.

Η συνάντηση

Ετσι, το μεσημέρι της Τρίτης η μητέρα του παιδιού, ο Βούλγαρος αρχηγός και ο 33χρονος ομοεθνής του συναντήθηκαν με μια 45χρονη Ελληνίδα και το ζευγάρι των αστυνομικών. Οταν η 45χρονη παρέλαβε ως προκαταβολή το ποσό των 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, συνελήφθησαν μια 49χρονη δικηγόρος, ένας 48χρονος συμβολαιογράφος και ένας 49χρονος Ελληνας, οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία κατάρτισης των απαιτούμενων συμβολαιογραφικών και νομικών πράξεων.

Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε ότι η εγκληματική ομάδα, που είχε οργανωμένη δομή και διακριτούς ρόλους, διενεργούσε παράνομες αγοραπωλησίες μωρών σε όλη την Ελλάδα. Τα μέλη της προσέγγιζαν άγαμες έγκυες γυναίκες στη Βουλγαρία και τις έπειθαν να δώσουν για υιοθεσία (με το αζημίωτο) τα μωρά που κυοφορούσαν, ενώ φρόντιζαν να τις μεταφέρουν σε ελληνικά νοσοκομεία προκειμένου να γεννήσουν. Ταυτόχρονα, εντόπιζαν στην Ελλάδα άτεκνα ζευγάρια διατεθειμένα να πληρώσουν προκειμένου να υιοθετήσουν μωρά. Οταν συμφωνούσαν, προχωρούσαν άμεσα στην ανεύρεση βρέφους, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στους υποψήφιους γονείς δύο ή και τρία, έτσι ώστε να διαλέξουν όποιο τους άρεσε!

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν εννέα δηλώσεις και πράξεις συναίνεσης υιοθεσίας, 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ένα αποδεικτικό κατάθεσης ποσού σε εταιρία μεταφοράς χρημάτων, επτά κινητά και ένα Ι.Χ. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη υιοθεσία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Εύα Παπαδάτου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...