Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Παλαιοκώστας «ο άπιαστος»

Μεγάλο αφιέρωμα από το BBC στον «Ελληνα Ρομπέν των Δασών»

Ξάφνιασε το σούπερ αφιέρωμα που παρουσίασε το βρετανικό δίκτυο BBC για τον υπ’ αριθμόν ένα Ελληνα καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα, που μοιάζει με παρουσίαση… κινηματογραφικής παραγωγής και έχει τίτλο «Ο Απιαστος»! Μάλιστα, συνοδεύεται από μια φωτογραφία σαν από πόστερ ταινίας, στην οποία εκτός από τον «Φαντομά», «πρωταγωνιστούν» ακόμη ο αδελφός του Νίκος, ο παλιός του συνεργάτης Κώστας Σαμαράς, ο Αλκέτ Ριζάι και η φίλη του Σούλα Μητροπία!
w4qetrretg 2Στην εισαγωγή του εκτενούς αφιερώματος ο Βασίλης Παλαιοκώστας σκιαγραφείται ως «ο σύγχρονος Ρομπέν των Δασών» και αναφέρονται τα εξής: «Εχει περάσει δεκαετίες παραβιάζοντας τον νόμο. Έχει αποδράσει από τη φυλακή δύο φορές με ελικόπτερο. Εχει δώσει εκατομμύρια στους φτωχούς. Αυτή είναι η ιστορία του πιο καταζητούμενου άνδρα στην Ελλάδα που έγινε λαϊκός ήρωας»!

Επικριτικοί

Στο άρθρο του βρετανικού δικτύου κατηγορούνται οι ελληνικές Αρχές που «τον παρουσιάζουν ως βίαιο τρομοκράτη», αλλά και οι Ελληνες δημοσιογράφοι, που κατά τον συντάκτη «όλως περιέργως, αποφεύγουν να μιλήσουν για την απίστευτη ιστορία του». Και προσθέτει: «Ο άνδρας που είναι γνωστός ως ο Ελληνας Ρομπέν των Δασών έχει αρπάξει εκατομμύρια από κρατικές τράπεζες και έχει απαγάγει βιομηχάνους, ενώ μοιράζει τα χρήματα σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη. Ο Παλαιοκώστας διαφέρει από άλλους διάσημους ληστές, όπως ο Νεντ Κέλι ή ο Μπίλι δε Κιντ, αφού έχει καταφέρει να μην τραυματίσει κανέναν κατά τη διάρκεια της εγκληματικής του δράσης. Ωστόσο παραμένει ένας από τους πιο καταζητούμενους ανθρώπους της Ευρώπης».
w4qetrretg 1 0Στο εκτενές αφιέρωμα επισημαίνεται ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας περιφρονείται από τις Αρχές, που ταλαιπωρεί, και εξιστορεί τη ζωή του 46χρονου «μετρ των αποδράσεων», φιλοξενώντας ελληνικά δημοσιεύματα για τα «κατορθώματά» του. Ο κακοποιός με τις δύο εντυπωσιακές αποδράσεις με ελικόπτερο από τη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας μεγάλωσε στο χωριό Μοσχόφυτο παρακολουθώντας τον πατέρα του να βόσκει τα ζώα του. Μεταξύ 1979 και 1986 μαζί με τον αδελφό του κατηγορήθηκαν για 27 κλοπές, ενώ αργότερα γνώρισε τον πιο έμπειρο Κώστα Σαμαρά, γνωστό κι ως «Καλλιτέχνη», που σπούδαζε σχέδιο και ζωγράφιζε τις ληστείες τραπεζών σε σημειωματάριο.

«Μετά την απαγωγή του επιχειρηματία Χαΐτογλου το 1995, ο Παλαιοκώστας πήρε λύτρα 260 εκατομμύρια δραχμές. Κι όμως, έδωσε ένα μεγάλο μέρος από τα λύτρα σε αστέγους και αγρότες. Μάλιστα χάρισε 100.000 δραχμές σε ορφανά κορίτσια που τα χρειάζονταν για τον γάμο τους» καταλήγει το BBC.

Αστυνομικός θυμάται την πρώτη φορά που ήρθαν αντιμέτωποι

Στο αφιέρωμα, ο αστυνομικός Δημήτρης Γραβάνης θυμάται την πρώτη φορά που αντιμετώπισε τον Παλαιοκώστα και την ομάδα του: «Ο Βασίλης σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός λόφου και άρχισε να ρίχνει με το όπλο για να τραβήξει την προσοχή των αστυνομικών. Πήρε κάποια λεπτά στους αστυνομικούς να ξεφύγουν και μέχρι να το καταφέρουν, ο “Καλλιτέχνης” και ο Νίκος είχαν ήδη αδειάσει το κοσμηματοπωλείο. Οταν τελικά μπήκαμε στα περιπολικά είχαν αφήσει καρφιά στον δρόμο, που έσκασαν τα λάστιχά μας».

Ο Γραβάνης προσθέτει ότι ο Παλαιοκώστας ήταν αδύνατο να συλληφθεί, γιατί μοίραζε στους φτωχούς τα χρήματα που έκλεβε: «Πήγαινε σε έναν κτηνοτρόφο και του έλεγε “σφάξε ένα γουρούνι για να το φάω” κι αντί για δέκα δραχμές, του έδινε χίλιες» λέει.
w4qetrretg 4«Δεν είναι εγκληματίας. Στα μέρη μας άνθρωποι σαν τον Βασίλη, που κλέβει για να ταΐσει τους αγαπημένους του, δεν θεωρούνται απαραίτητα “κακοί”…» δηλώνει ο ιερέας του χωριού, πατέρας Παναγιώτης.

«Οι εγκληματίες κλέβουν τσάντες από γριούλες. Ο Βασίλης βρίσκεται σε άλλο επίπεδο: είναι ένας κοινωνικά αποδεκτός ληστής, αλλά και ένας ήρωας» προσθέτει ο πρώην συγκρατούμενός του Πολύκαρπος Γεωργιάδης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....