Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Πρίγκιπας» των Τσιγγάνων με χρυσή φωνή

Καθισμένος στον «θρόνο» του, ο 29χρονος Θοδωρής Βερλής εξηγεί γιατί η φυλή του τον βλέπει ως τον νέο Μανώλη Αγγελόπουλο

Προσπάθησαν να τον πείσουν να απαρνηθεί τη φυλή του προκειμένου να κάνει ευκολότερα την καριέρα που ονειρεύεται. Εκείνος τους γύρισε απλώς την πλάτη και κόντρα στον άνεμο ξεκίνησε τον δικό του αγώνα, δηλώνοντας με υπερηφάνεια πως είναι Τσιγγάνος και πως είναι έτοιμος να κατακτήσει τη θέση που του ανήκει στο ελληνικό πεντάγραμμο, διατηρώντας την ταυτότητά του, στον δρόμο που χάραξαν πριν από αυτόν σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως ο Μανώλης Αγγελόπουλος, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος και ο Βασίλης Παϊτέρης.

Σούπερ σταρ

Αυτή η στάση του μάλιστα, καθώς και το χάρισμα που διαθέτει στη φωνή του, ανέδειξε τον Θοδωρή Βερλή σε σούπερ σταρ των Τσιγγάνων, που ακούν με μανία τα τραγούδια του, ενώ τον κατατάσσουν στη λίστα με τους «πρίγκιπες» της φυλής τους. «Στην Αγία Βαρβάρα με φωνάζουν “πρίγκιπα” του τραγουδιού και αυτό μου αρέσει πολύ, με ικανοποιεί και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω» εκμυστηρεύεται στην «Espresso της Κυριακής» ο Θοδωρής Βερλής, που φωτογραφήθηκε σαν πραγματικός πρίγκιπας στον δερμάτινο λευκό θρόνο του, γεμάτο ημιπολύτιμους λίθους.

«Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου και τη φυλή μου. Ο Βερλής δεν μπορεί να ξεχάσει ξαφνικά ούτε το πού γεννήθηκε ούτε και το από πού ξεκίνησε. Αλλωστε τα πρώτα δείγματα της δουλειάς μου μπροστά στους ανθρώπους αυτούς τα έδειξα, που με φώναζαν σε τσιγγάνικες γιορτές και πανηγύρια και διασκεδάζαμε όλοι μαζί. Απορώ πραγματικά με όλους αυτούς του σπουδαίους τραγουδιστές σήμερα, που με μιας, επειδή τους το είπε κάποιος παραγωγός, διέγραψαν την τσιγγάνικη φυλή τους, λες και στις φλέβες τους ξαφνικά σταμάτησε να κυλά τσιγγάνικο αίμα. Πολλά μεγάλα ονόματα, αλλά και νέοι τραγουδιστές ντρέπονται να δηλώσουν στον κόσμο πως είναι Τσιγγάνοι, το κρύβουν λες και είναι… κατάρα. Εγώ δεν θα το κάνω ποτέ αυτό, Τσιγγάνος γεννήθηκα, Τσιγγάνος θα πεθάνω» δηλώνει ο 29χρονος τραγουδιστής, ρίχνοντας με τον τρόπο αυτό «απαλά» τα βέλη του σε ονόματα που σήμερα γεμίζουν μεγάλα νυχτερινά κέντρα.

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ο Θοδωρής Βερλής τραγουδάει. Λατρεύει τον Μανώλη Αγγελόπουλο, τον Ζαφείρη Μελά, την Ελένη Βιτάλη, τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, ενώ του αρέσει να ερμηνεύει τραγούδια που έχουν, όπως εξηγεί, να του πουν κάτι στην καρδιά, αφού για εκείνον κάθε τραγούδι ξεχωριστά λειτουργεί με λυτρωτικό τρόπο. «Από μικρό παιδί αγαπούσα το τραγούδι. Αλλωστε είναι γνωστό πως εμείς οι Τσιγγάνοι είμαστε γλεντζέδες. Μπορούμε να στήσουμε ολόκληρη γιορτή μέσα σε ελάχιστο χρόνο, όπου και αν βρισκόμαστε. Αυτές είναι οι αναμνήσεις μου, γι’ αυτό και στα 11 μου με θεωρούσαν έτοιμο τραγουδιστή και με έβαζαν στη μέση του δρόμου να τους τραγουδάω επί ώρες, με τα κοριτσόπουλα να χορεύουν στον ρυθμό. Ομορφες εποχές, ξέγνοιαστα χρόνια» αναφέρει ο 29χρονος τραγουδιστής που σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί το νέο CD του.

«Σε εκείνη την ηλικία με άκουσε ένας επιχειρηματίας τυχαία στον δρόμο και μου πρότεινε να συνεργαστώ τότε μαζί του στο σχήμα που ετοίμαζε. Δέχτηκα και βρέθηκα να τραγουδάω δίπλα στον Κώστα Μοναχό και τον Γιάννη Φλωρινιώτη. Μετά μου έκανε πρόταση ο Αντύπας, τον οποίο αγαπάω πάρα πολύ, να πάω μαζί του στην Κύπρο και ζήσαμε μεγάλες στιγμές, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησα συνεργασίες με επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα».

Εδώ και λίγα χρόνια, έπειτα από μια μεγάλη δοκιμασία που του επέβαλε την αποχή από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, ο Βερλής, πιο δυνατός από κάθε άλλη φορά, αποφάσισε (ύστερα και από παρότρυνση των δικών του και της φυλής του) να τολμήσει ένα νέο ξεκίνημα. «Εγώ μπορεί να το αποφάσισα, όμως έπρεπε να ξεκινήσω και πάλι από την αρχή. Φυσικά κάποιοι άνθρωποι δεν με είχαν ξεχάσει, όμως για εκείνους ήμουν πάντα ο Τσιγγάνος. Γνωστοί μάνατζερ και σπουδαίοι μουσικοί παραγωγοί μού είπαν πως για να συνεχίσω να ονειρεύομαι καριέρα στο τραγούδι, έπρεπε να σταματήσω να δηλώνω Τσιγγάνος ή πως έπρεπε να το ξεχάσω αυτό για πάντα. Επίσης ήθελαν να φύγω και από την Αγία Βαρβάρα, περιοχή την οποία αγαπώ και μένω από τα παιδικά μου χρόνια.

»Με άλλα λόγια, έπρεπε να ακούω τις συμβουλές τους, διαφορετικά δεν θα κατάφερνα τίποτα. Ακόμη και επιχειρηματίες δεν ήθελαν να λέω πως είμαι Τσιγγάνος, επειδή φοβόντουσαν, λέει, πως ξαφνικά τα μαγαζιά τους θα γεμίσουν με κόσμο από τη φυλή μου. Κι εγώ ρωτάω: Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι δηλαδή, δεν είμαστε Ελληνες φορολογούμενοι; Γιατί τόσος ρατσισμός απέναντι σε μια ομάδα ατόμων που προσπαθεί για ένα καλύτερο αύριο; Την απάντηση θα τη δώσω εγώ: Διότι πολύ απλά φταίει το γεγονός πως ακόμη κι εμείς οι Τσιγγάνοι δεν είμαστε δεμένοι. Ρατσισμός υπάρχει ακόμη και μεταξύ μας, λες και είμαστε αντίπαλοι. Δυστυχώς, υπάρχει μίσος ανάμεσά μας» δηλώνει απογοητευμένος ο Θοδωρής Βερλής.

Χιλιάδες views στο διαδίκτυο

ΤΗΝ πρώτη δισκογραφική δουλειά του ο 29χρονος την υπέγραψε το 2011 με τη μεγάλη επιτυχία «Αν μ’ αγαπάς», τραγούδι που στο διαδίκτυο έχει χιλιάδες views από θαυμαστές του, που το ακούν ξανά και ξανά. «Το 2012 συνεργάστηκα με τον Ηλία Φιλίππου, γνωστό για τα τραγούδια του, αλλά και τις δουλειές που έχει κάνει με τον Νίκο Βέρτη, την Πάολα και άλλους καταξιωμένους τραγουδιστές, στο κομμάτι “Ταξίδεψέ με”.

»Ο κόσμος όμως έχει ξεχωρίσει και άλλα τραγούδια, όπως το “Ανολοκλήρωτες αγάπες” σε στίχους Γιώργου Αδαμαντίδη και το “Πάντα θα πονάς” σε μουσική Στάθη Ξένου και Μάριου Τσιτσόπουλου. Τώρα εύχομαι να αγαπήσουν και τα καινούργια τραγούδια μου που θα κυκλοφορήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Ανάμεσά τους υπάρχει ένα κομμάτι που λέγεται “Μαγκάβα τουτ” (“Θέλω εσένα”), που είναι αφιερωμένο από εμένα σε όλους τους Τσιγγάνους που είναι υπερήφανοι γι’ αυτό που είμαστε» καταλήγει ο Θοδωρής Βερλής, που φωτογραφήθηκε στην Αγία Βαρβάρα και στο αγαπημένο του σημείο, που έχει θέα ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Η απώλεια που τον ανάγκασε να απομονωθεί
r34t3qfg 1
ΑΠΟ τις πρώτες κιόλας συνεργασίες του ο Θοδωρής Βερλής είχε κατασταλάξει ακόμη και στο είδος του τραγουδιού που ήθελε να υπηρετήσει, με τις ερωτικές μπαλάντες να είναι η αδυναμία του. «Ολα τα είδη μού αρέσει να τα τραγουδάω, απλά οι ερωτικές μπαλάντες είναι μέρος της καρδιάς μου. Μου αρέσει να τραγουδάω την καψούρα του άλλου. Αλλωστε οι συνθέτες και οι στιχουργοί με τους οποίους έχω συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια μαζί τους αυτό διακρίνουν σε μένα και στη φωνή μου. Ακόμη και ο σπουδαίος Ηλίας Φίλιππου κάτι διέκρινε στον τρόπο που ερμηνεύω και μου έδωσε ένα υπέροχο κομμάτι με τον τίτλο “Ταξίδεψέ με” και τον ευχαριστώ πάρα πολύ» εξηγεί ο 29χρονος τραγουδιστής, ο οποίος για κάποια χρόνια είχε απομακρυνθεί από τη νύχτα και το τραγούδι. 

«Εκεί που πίστευα πως κάποια πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους, εκεί ξαφνικά γκρεμίστηκαν όλα. Ζήσαμε ένα οικογενειακό δράμα που με ανάγκασε να απομακρυνθώ από τη νύχτα, προκειμένου να πενθήσω με τον τρόπο που ήθελα εγώ. Χάσαμε τη μικρή μου αδελφή μόλις στα δεκατέσσερα χρόνια της και ήταν σαν να χάναμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Πληγώθηκα και για κάποιο διάστημα δεν μπορούσα να πιάσω μικρόφωνο στα χέρια μου. Απομακρύνθηκα, κλείστηκα στον εαυτό, ήθελα χρόνο για να ηρεμήσω».

Θάνο Μακρογαμβράκη
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...