Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η Ζωή έγινε νυφούλα με παπά και με κουμπάρο!

Η Κωνσταντοπούλου παντρεύτηκε στην Αιδηψό με τον… καπετάνιο της

Σε ένα παραμυθένιο -λουλουδάτο- σκηνικό και με ένα γλέντι που κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον αγαπημένο της Απόστολο Μαντή. Με τη συγκίνηση συγγενών και φίλων να ξεχειλίζει, η δυναμική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο κλαμπ των παντρεμένων το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Ο γάμος του ζευγαριού τελέστηκε στα Λουτρά της Αιδηψού. Λευκά τριαντάφυλλα, ορτανσίες και χρωματιστά άνθη, κεριά σε φανάρια και λευκά στεφάνια είχαν κατακλύσει τον χώρο. Τη διακόσμηση συμπλήρωναν ένα νυφιάτικο τραπέζι με κουφέτα, μια παραδοσιακή κουλούρα περίτεχνα στολισμένη, ζωγραφιστές πέτρες, πήλινα κανάτια, κολοκύθες αλλά και μεγάλες γυάλες με φρέσκια λεμονάδα για τους καλεσμένους. Η απόφαση του ζευγαριού να παντρευτεί στα Λουτρά της Αιδηψού και στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού εκεί γνωρίστηκαν το Πάσχα του 2004 και αποφάσισαν από τότε να χαράξουν κοινή πορεία.

Αναμνήσεις

Στη γραφική κωμόπολη και οι δύο έχουν ζήσει ευτυχισμένες παιδικές στιγμές και ξέγνοιαστα καλοκαίρια. Από εκεί κατάγονται ο γαμπρός και η μητέρα της νύφης, η γνωστή δημοσιογράφος Λίνα (Ορσαλία) Αλεξίου. Με το συγκεκριμένο μέρος η Ζωή είναι συναισθηματικά δεμένη και για έναν άλλο λόγο. Η οικογένεια Αλεξίου είναι πολύ αγαπητή σε όλους, καθώς εκεί διατέλεσε δήμαρχος ο παππούς της νύφης Γιάννης Αλεξίου. Ο δρόμος μάλιστα όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι της οικογένειας φέρει το όνομά του. Και ενώ πολλοί περίμεναν τη νύφη με ένα λευκό συντηρητικό ταγέρ που θα θύμιζε περισσότερο τη βουλευτική ιδιότητά της, εκείνη αποφάσισε να κάνει την ανατροπή και να φορέσει νυφικό. Μια υπέροχη δημιουργία φτιαγμένη αποκλειστικά για εκείνη από τη γνωστή σχεδιάστρια Λουκία. Το φόρεμα είχε πολλά στοιχεία vintage και ήταν εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’50, με φαρδιές ράντες να περνούν πίσω από τον λαιμό και δαντελένιες λεπτομέρειες να χαρίζουν ρομαντικό στιλ. Το λευκό νυφικό μπορεί να μη διέθετε ουρά, ωστόσο από το ίδιο πολυτελές ύφασμα η σχεδιάστρια δημιούργησε έναν φιόγκο, ο οποίος κατέληγε σε μια αγκράφα από στρας, στοιχείο που διακοσμούσε και τα ελαφρώς πιασμένα μακριά μαλλιά της νύφης. Το μακιγιάζ -χωρίς υπερβολές- αναδείκνυε τα όμορφα χαρακτηριστικά της και το χαμόγελό της.

Ο γαμπρός επέλεξε να φορέσει μαύρο κοστούμι με λευκό πουκάμισο, με τη διαφορά στο αυστηρό σύνολο να κάνει το χρώμα της γραβάτας που ήταν σε έντονη απόχρωση του σιέλ. Αλλωστε ως υποπλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού (ταξιδεύει στην ποντοπόρο ναυτιλία) δεν θα μπορούσε να απέχει και πολύ από το στοιχείο που λατρεύει, τη θάλασσα. Από εκεί ήταν εμπνευσμένες και οι μπομπονιέρες του γάμου, με ένα καράβι να έχει ζωγραφιστεί στο μπροστινό μέρος και τα αρχικά του ζευγαριού με την ημερομηνία του γάμου στην πίσω όψη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έστησε (μία ώρα) τον γαμπρό

Σύμφωνα με το προσκλητήριο, ο γάμος είχε οριστεί στις 19.00 το βράδυ. Ωστόσο, λίγο οι προετοιμασίες, λίγο η συγκίνηση της νύφης αλλά και ο άστατος καιρός που επικρατούσε έως το μεσημέρι, στάθηκαν αφορμή ώστε η Ζωή Κωνσταντοπούλου να καθυστερήσει για παραπάνω από μία ώρα.

Παρ’ όλα αυτά ο Απόστολος κρατώντας τη νυφική ανθοδέσμη, που την αποτελούσαν κόκκινα τριαντάφυλλα και μικρά λευκά άνθη, δεν έδειχνε καθόλου αγχωμένος. Κοινωνικός και χαμογελαστός, μιλούσε με τον αδελφό του Νίκο και τους κουμπάρους του Μελίζα Μέγα και Χρήστο Κουλουμέντα, ενώ δεχόταν τα πειράγματα του συνταξιούχου ναυτικού πατέρα του Βαγγέλη και της αγιογράφου μητέρας του Γεωργίας.

Από κοντά και οι φίλοι του από το Ναυτικό, που έφτασαν στα Λουτρά της Αιδηψού προκειμένου να παραστούν στη χαρά του. Τρυφερή στιγμή, το φιλί που του έστειλε η μητέρα της νύφης Λίνα Αλεξίου φτάνοντας στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων.

Η νύφη έφτασε στην εκκλησία αρκετή ώρα μετά τις 20.00, συνοδευόμενη από τον πατέρα της Νίκο Κωνσταντόπουλο. Ομορφη και ευδιάθετη, έλαμπε μέσα στο νυφικό της ενώ δεχόταν τα χειροκροτήματα και τα κομπλιμέντα των σχεδόν τριακοσίων καλεσμένων της.

Ο γαμπρός την υποδέχτηκε με ένα τρυφερό φιλί στην είσοδο της εκκλησίας, την ώρα που ο Νίκος Κωνσταντόπουλος του την παρέδωσε, ενώ ο ιερέας, όπως συνηθίζεται, τους έπιασε τρυφερά από τα χέρια και τους πέρασε στο εσωτερικό του ναού.

Κι ενώ όλοι περίμεναν με ανυπομονησία το «η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα» και αν τελικά η νύφη θα πατήσει το πόδι του γαμπρού, εκείνη τους την έσκασε και απλώς του χαμογέλασε τρυφερά.

Ελάχιστο ρύζι επιτράπηκε να πέσει στο εσωτερικό του ναού κατά την ώρα του Ησαΐα κι αυτό από τους γονείς του ζευγαριού. Ομως δεν το γλίτωσαν, αφού λίγη ώρα αργότερα, κατά την έξοδό τους από την εκκλησία, φίλοι και συγγενείς τούς έδωσαν και κατάλαβαν.

Οι καλεσμένοι

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την όμορφη και διακριτική σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα, ο γνωστός ηθοποιός Λάκης Κομνηνός με τον γιο του Δημήτρη, ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος με τη σύζυγό του Αθηνά, ο ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης με τη σύζυγό του.

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, το ζευγάρι ετοιμάζει στην Αθήνα μια μεγάλη γιορτή, στην οποία θα προσκληθούν και όλοι όσοι δεν παραβρέθηκαν στην Αιδηψό.

Το γλέντι σε beach bar

Μετά τη γαμήλια τελετή η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Απόστολος Μαντής έδωσαν ραντεβού με τους καλεσμένους τους στο beach bar Riviera. Ενας άκρως καλοκαιρινός χώρος, ο οποίος είχε διαμορφωθεί για την περίσταση.

Με όμορφα διακοσμημένες ροτόντες πάνω στις οποίες υπήρχαν μικρά πλακάτ με τα ονόματα από πόλεις της χώρας, μικρά μπουκέτα από λουλούδια, αλλά και τις μπομπονιέρες για κάθε καλεσμένο ξεχωριστά. Στην παραλία δεκάδες αναμμένες δάδες και προβολείς φώτιζαν τη θάλασσα, ενώ λευκές τέντες κάλυπταν τον χώρο προκειμένου να τον προστατεύσουν από τη βροχή και το λιγοστό αεράκι.

Για καλωσόρισμα οι καλεσμένοι απόλαυσαν σαμπάνια ή αφρώδες οίνο, ενώ στους μπουφέδες υπήρχαν επιλογές από σαλάτες και ορεκτικά. Τα κυρίως αποτελούνταν από ποικιλίες κρέατος με διαφορετικούς τρόπους μαγειρεμένα. Προσφέρθηκαν άφθονα γλυκά και φρούτα εποχής. Το γλέντι δεν άργησε να αρχίσει, με τη νύφη και τον γαμπρό να δίνουν συνεχώς τον ρυθμό στους καλεσμένους τους που χόρεψαν μέχρι και παραδοσιακούς χορούς, με αδυναμία στο τσάμικο. Ο Αλέξης Τσίπρας και η Περιστέρα Μπαζιάνα μπορεί να μη χόρεψε στιγμή, ωστόσο ο πατέρας της νύφης Νίκος Κωνσταντόπουλος το ευχαριστήθηκε έχοντας στο πλευρό του την κόρη του Ζωή.

Θάνος Μακρογαμβράκης
Φωτό: Χρήστος Ζήνας 

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...