Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Ξανάζησαν» τη φρίκη με τα αγγελούδια

Εκδικάστηκε στην Ηλεία η υπόθεση του 13χρονου που είχε πνίξει τα δύο ανιψάκια του σε αρδευτικό κανάλι

Ενα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που έχουν καταγραφεί ποτέ στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά αναβίωσε στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Πύργου, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση του 13χρονου αγοριού που από ζήλια είχε πνίξει τα δύο μικρά ανίψια του σε αρδευτικό κανάλι στο Στρέφι της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η ιστορία που συγκλόνισε στις 31 Ιουλίου του 2013 το πανελλήνιο ξετυλίχθηκε στη δικαστική αίθουσα, όπου συντετριμμένοι ακόμη και οι δικαστές άκουγαν τον 14χρονο σήμερα δράστη να περιγράφει πώς και γιατί σκότωσε τα δύο αδελφάκια, τον 4χρονο Ντίνκο και τον 7χρονο Ιβάν.
qw4tr34t 1Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και τελικά οι δικαστές αποφάσισαν ο 14χρονος θείος (αδελφός της μητέρας) των άτυχων αγοριών να μπει στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης στον Βόλο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα δύο άτυχα αγοράκια από τη Βουλγαρία είχαν σταλεί από τους γονείς τους στο σπίτι του παππού τους, περίπου 500 μέτρα μακριά, προκειμένου να κάνουν ένα θέλημα.

Τα έσπρωξε

Καθυστέρησαν όμως να γυρίσουν και πήγε τότε ο 13χρονος για να δει τι συμβαίνει. Τα συνάντησε στον δρόμο και συνέχισαν όλοι μαζί την πορεία τους κατά μήκος του αρδευτικού καναλιού. Σε ανύποπτο χρόνο, ο 13χρονος έσπρωξε τα δύο μικρότερα παιδιά, με αποτέλεσμα να πέσουν στο νερό και να πνιγούν.

Καθώς η ώρα περνούσε και τα δύο παιδιά, ο 4χρονος Ντίνκο και ο 7χρονος Ιβάν δεν έδιναν σημεία ζωής, οι Βούλγαροι γονείς τους, οι οποίοι είναι άνεργοι, άρχισαν να ανησυχούν και με τη βοήθεια κάποιων φίλων τους ξεκίνησαν να τα αναζητούν στην περιοχή. Στις αναζητήσεις, που επικεντρώθηκαν στην κεντρική αρδευτική διώρυγα του Αλφειού – Πηνειού, στο Στρέφι, συμμετείχε και ο 13χρονος θείος κάνοντας τον ανήξερο!

Μάλιστα, όταν βρέθηκαν νεκρά τα δύο αγγελούδια, αγκάλιασε την αδελφή του και δεν δίστασε να προσποιηθεί κλαίγοντας γοερά με κροκοδείλια δάκρυα, θρηνώντας τάχα για τον χαμό τους!

Το στοιχείο που έφερε τα πάνω κάτω και ανέτρεψε τελείως την εικόνα που είχαν οι αστυνομικοί για την τραγωδία ήταν ένα πουκάμισο που βρέθηκε στο αρδευτικό κανάλι. Αν και αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι ανήκε στο ένα από τα δύο παιδιά, εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι ήταν του 13χρονου δράστη. Η Αστυνομία προσήγαγε τον θείο των παιδιών, ο οποίος ύστερα από διαδοχικές εξετάσεις ομολόγησε ότι εκείνος παρέσυρε στον «υγρό τάφο» τα δύο αδελφάκια.

Στην Αστυνομία ο 13χρονος ομολόγησε την πράξη του, αποκαλύπτοντας ότι αιτία του εγκλήματος ήταν η ζήλια που έτρεφε για τα ανίψια του, καθώς δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τη συμπεριφορά που είχε ο πατέρας του και παππούς των αδικοχαμένων παιδιών προς αυτά. «Επνιξα τα ανίψια μου, γιατί τα ζήλευα!» είχε ομολογήσει στους αστυνομικούς. Ωστόσο, την επομένη της ομολογίας του ισχυρίστηκε ότι η γιαγιά τους ήταν αυτή που ευθυνόταν για τον πνιγμό τους. Κάτι που, όπως αποδείχτηκε, δεν ευσταθούσε.

Γιούλη Σταρίδα 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...