Οι νάνοι του Εκουαδόρ δεν λογαριάζουν διαβήτη και καρκίνο!

Το ύψος που τους λείπει το έχουν πάρει σε υγεία! Ο λόγος για κοινότητα νάνων, τους Laron, οι οποίοι ζουν σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Εκουαδόρ και δεν εκδηλώνουν διαβήτη και καρκίνο.

Το χαρακτηριστικό των μελών αυτής της κοινότητας είναι ότι όλοι παρουσιάζουν έλλειψη της ορμόνης IGF-1, η οποία συνδέεται με τον καρκίνο. Το γεγονός ότι αυτή η γενετική ανωμαλία υπάρχει σε όλους τους Laron αποδίδεται στο γεγονός ότι ζευγαρώνουν μόνο μεταξύ τους. Οι επιστήμονες που διαπίστωσαν αυτό το χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων νάνων είναι στη διαδικασία δημιουργίας φαρμάκου που ελπίζουν ότι θα κάνει με τεχνητό τρόπο αυτό που κάνει φυσικά η έλλειψη της ορμόνης IGF-1, να προστατεύει δηλαδή το DNA από τις βλάβες που προκαλούν την εκδήλωση καρκίνου. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν συνολικά τριακόσιοι άνθρωποι με το σύνδρομο Laron και το ένα τρίτο αυτών ζει στην επαρχία Λόγια του Εκουαδόρ. Εκτός από νανισμό αυτό το σύνδρομο συνοδεύεται από έλλειψη της ορμόνης η οποία στον υπόλοιπο πληθυσμό, όταν υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει την εκδήλωση καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του εντέρου, ακόμα και σε μικρή ηλικία.

Τώρα οι ειδικοί ερευνούν το κατά πόσο οι νάνοι Laron έχουν στον οργανισμό τους και το «κλειδί» για την πρόληψη από τον διαβήτη, αφού αν και ακολουθούν κακή διατροφή, δεν εκδηλώνουν αυτή τη νόσο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ