Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Οι «γαλάζιοι» Μακεδονομάχοι

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για την ολιγωρία 21 ετών του Δ. Αθηναίων στην τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του ΟΗΕ έδινε με ελληνική συναίνεση τη χρήση του ονόματος Μακεδονία και στους Σκοπιανούς, χωρίς αντιδράσεις από τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα, 24 βουλευτές της Ν.Δ. με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και Πολιτισμού Κώστα Τασούλα χαρακτηρίζουν «μη ανεκτή» την όποια ολιγωρία έχει επιδείξει ο Δήμος Αθηναίων για την τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας.

Σκόπιμη καθυστέρηση

Οι βουλευτές με την ερώτησή τους ζητούν απαντήσεις για «την επί 21 χρόνια ολιγωρία ή και σκόπιμη κωλυσιεργία», επισημαίνοντας: «Ο χάλκινος ανδριάντας του στρατηλάτη, έργο του αείμνηστου γλύπτη Γιάννη Παππά, αγοράστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη, το 1993 και παραχωρήθηκε στον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να τοποθετηθεί σε κατάλληλο κεντρικό σημείο». Σημειώνουν δε ότι η αδυναμία του δήμου να βρει ένα κατάλληλο σημείο προκειμένου να τοποθετήσει τον ανδριάντα προκαλεί θλίψη, θυμό και οργή, ενώ τονίζουν: «Τη στιγμή που η εθνικιστική έξαρση των Σκοπίων γιγαντώνεται και η οικειοποίηση της ελληνικής Ιστορίας και ελληνικών συμβόλων συνεχίζεται, οποιαδήποτε ολιγωρία και κωλυσιεργία είναι μη ανεκτή».

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Ηλίας Βλαχογιάννης (Ν. Τρικάλων), Ιορδάνης Τζαμτζής (Ν. Πέλλας), Θεόδωρος Σολδάτος (Ν. Λευκάδος), Παύλος Βογιατζής (Ν. Λέσβου), Τιμολέων Κοψαχείλης (Ν. Γρεβενών), Δημήτριος Σαμπαζιώτης (Ν. Μεσσηνίας), Σάββας Αναστασιάδης (Β’ Θεσσαλονίκης), Ασημίνα Σκόνδρα (Ν. Καρδίτσας), Ανδρέας Μαρίνος (Ν. Ηλείας), Γεωργία Μπατσαρά (Ν. Ημαθίας), Αθανάσιος Νταβλούρος (Ν. Αχαΐας), Δημήτριος Χριστογιάννης (Ν. Πιερίας), Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος (Ν. Φθιώτιδος), Αννα Καραμανλή (Β’ Αθηνών), Ευθύμιος Καρανάσιος (Ν. Χαλκιδικής), Γεώργιος Κοντογιάννης (Ν. Ηλείας), Αννα Μανή – Παπαδημητρίου (Ν. Πιερίας), Κωνσταντίνος Γκιουλέκας (Α’ Θεσσαλονίκης), Γεώργιος Γεωργαντάς (Ν. Κιλκίς), Παναγιώτα Ιακωβίδου (Β’ Αθηνών), Φωτεινή Αραμπατζή (Ν. Σερρών), Θεόδωρος Καράογλου (Β’ Θεσσαλονίκης), Ανδρέας Κουτσούμπας (Ν. Βοιωτίας), Ιωάννης Πασχαλίδης (Ν. Καβάλας).

Να σημειώσουμε ότι με επιστολή του προς τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη και ο Γιώργος Σούρλας είχε ζητήσει την τοποθέτηση του αγάλματος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να επαναφέρω το θέμα που είχα θέσει στη Βουλή το 2008 για την τοποθέτησή στην Αθήνα του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που φιλοτέχνησε ο αείμνηστος εξαίρετος γλύπτης, ακαδημαϊκός στην Ελλάδα και στη Γαλλία καθώς και πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννης Παππάς. Η παρουσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα έχει χαραχθεί μια για πάντα και στον ίδιο τον Παρθενώνα, όταν τριακόσια λάφυρα και πανοπλίες των Περσών, αφιερώθηκαν από αυτόν στην Παλλάδα Αθηνά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...