Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ξεψύχησε (!) σε ουρά για τον ΕΝΦΙΑ

Σοκ από τον θάνατο 70χρονου στη Θεσσαλονίκη που πέθανε ενώ περίμενε να πληρώσει τον φόρο

Σοκ αλλά και οργή έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ο άδικος χαμός ενός ηλικιωμένου που άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ περίμενε για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ! Το θλιβερό περιστατικό συνέβη χθες το πρωί έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, όπου ο άτυχος 70χρονος περίμενε υπομονετικά σε μια τεράστια ουρά, όπως χιλιάδες άλλοι φορολογούμενοι σε όλη την Ελλάδα, για να εξοφλήσει τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων.
Γύρω στις 11.00 το πρωί κι ενώ ανέμενε υπομονετικά επί μιάμιση ώρα μέχρι να έρθει η σειρά του για να κάνει τη συναλλαγή, αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.

Διασωληνωμένος

Εντρομοι, οι συμπολίτες του πήγαν κοντά του για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ειδοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες που παρέλαβαν τον άντρα τον υπέβαλαν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» διασωληνωμένο, όπου δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, εξέπνευσε.

Για το περιστατικό, που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινή γνώμη, παρενέβη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Φωτεινή Κρεωνίδου παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας, την οποία ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας, ούτως ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του 70χρονου και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τυχόν παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατό του.

Από την πλευρά της, η Εθνική Τράπεζα ανέφερε ότι ο άντρας «αμέσως μετά την είσοδό του σε κατάστημα της τράπεζας στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη, κάθισε στο καθιστικό της αίθουσας συναλλαγών προκειμένου να μην περιμένει όρθιος στην ουρά. Δέκα λεπτά αργότερα λιποθύμησε, δόθηκε αμέσως εντολή να αδειάσει το κατάστημα και ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε αμέσως, προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο».
Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος διότι το ασθενοφόρο που έφτασε γρήγορα δεν μπορούσε να σταματήσει στην περιοχή εξαιτίας των πολλών σταθμευμένων οχημάτων. Από την άλλη, πληροφορίες ανέφεραν ότι άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον του άτυχου άνδρα κατέθεσαν ότι ο άνθρωπός τους δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του.
Την ίδια στιγμή, εισαγγελικές πηγές επιβεβαίωσαν ακόμα ένα λιποθυμικό επεισόδιο που σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας της Θεσσαλονίκης, ευτυχώς αυτή τη φορά με αίσια έκβαση. Η χθεσινή εικόνα έδειχνε ότι πολλοί δεν θα κατόρθωναν να πληρώσουν την πολυπόθητη δόση με τον κίνδυνο των προστίμων και των προσαυξήσεων να καραδοκεί.

Αδιαχώρητο σε τράπεζες και στα ΕΛΤΑ

Ουρές, συνωστισμός, κούραση και εκνευρισμός ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της χθεσινής ημέρας που ήταν η τελευταία διορία για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ σε τράπεζες και ταχυδρομεία. Εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν για να πληρώσουν την πρώτη δόση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων, αλλά και τον φόρο εισοδήματος. Οι τεράστιες ουρές σχηματίσθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από τις κλειστές πόρτες των τραπεζών και των ταχυδρομείων, με τους υπόχρεους να διεκδικούν μία καλή θέση προτεραιότητας με την έναρξη του ωραρίου. Μάλιστα, εξαιτίας του αδιαχώρητου που επικράτησε χθες, ανακοινώθηκε ότι οι πολίτες θα μπορούσαν να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ και στα 59 καταστήματα των ΕΛΤΑ που λειτουργούσαν με διευρυμένο ωράριο μέχρι τις 8:30 το βράδυ της Τρίτης.

Ο φόβος του προστίμου

Στην Ξάνθη λίγο πριν τις 8:00 το πρωί οπότε και άνοιξαν τις πόρτες τους στα τραπεζικά υποκαταστήματα, δεκάδες ήταν οι πολίτες όλων των ηλικιών, που ανέμεναν καρτερικά στην… ουρά, υπό τον φόβο επιβολής προστίμου σε περίπτωση που δεν καταβάλουν την πρώτη δόση εγκαίρως.
Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες και στις τράπεζες του Ρεθύμνου με αρκετούς πολίτες να περιμένουν πριν ακόμα χαράξει για το πολυπόθητο χαρτάκι προτεραιότητας. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι πήραν τον αριθμό τους και έφυγαν με την ελπίδα πως όταν επιστρέψουν στην τράπεζα θα είναι πιο κοντά στη σειρά τους. Για το λόγο αυτό η διεύθυνση της κεντρικής Εθνικής Τράπεζας στο Ρέθυμνο αποφάσισε την παράταση του ωραρίου μέχρι τις 5:00 το απόγευμα της Τρίτης με την προοπτική περαιτέρω παράτασης.
Το ίδιο σκηνικό παρατηρήθηκε στη Λέσβο και στο Αγρίνιο με οφειλέτες να έχουν… κοιμηθεί έξω από τα υποκαταστήματα για να πάρουν θέση προτεραιότητας!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...