Εξυπνη εφαρμογή στις ΗΠΑ με στόχο το συναινετικό σεξ

Οι χρήστες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και όχι υπό την επήρεια του αλκοόλ

Στις μέρες μας υπάρχει μια εφαρμογή σχεδόν για όλα. Γιατί όχι και για το σεξ; Η «Good2Go» επιτρέπει στους χρήστες να δώσουν τη σαφή «συγκατάθεσή» τους προτού προχωρήσουν σε οποιουδήποτε είδους σεξουαλική δραστηριότητα. Ωστόσο είναι απαραίτητη προϋπόθεση να «αποκαλύψουν» στην εφαρμογή με ποιον σκοπεύουν να κάνουν σεξ, πότε και πόσο μεθυσμένοι ή νηφάλιοι είναι.
Η διαδικασία αρχίζει με την ερώτηση «είμαστε εντάξει να προχωρήσουμε;» δίνοντας στον χρήστη τρεις πιθανές απαντήσεις προς επιλογή -«όχι, ευχαριστώ», «Ναι, αλλά πρέπει να μιλήσουμε» και «Είμαι εντάξει»- προτού παραδώσει το τηλέφωνό του στον σύντροφό του.

Αν ο χρήστης επιλέξει την αρνητική απάντηση, τότε εμφανίζεται μια μαύρη οθόνη που λέει «Θυμήσου: όχι, σημαίνει όχι. Μόνο το ναι σημαίνει ναι. Αλλά κι αυτό μπορεί να αλλάξει σε όχι οποιαδήποτε στιγμή», τη στιγμή που το «ναι, αλλά πρέπει να μιλήσουμε» οδηγεί σε μια παύση, στη διάρκεια της οποίας το ζευγάρι έχει χρόνο να συζητήσει αυτό που το απασχολεί.

Τέλος, η απάντηση «είμαι εντάξει» οδηγεί τον χρήστη σε ένα άλλο ερωτηματολόγιο, σχετικά με το πόσο έχει πιει. Σε περίπτωση που δηλώσει μεθυσμένος, τότε η εφαρμογή τον πληροφορεί ότι δεν μπορεί να δώσει συγκατάθεση για σεξ, συμβουλεύοντάς τον να παραδώσει το κινητό πίσω στον σύντροφό του.
Η εφαρμογή αποτελεί ιδέα της Λι Αν Ολμαν και διατίθεται δωρεάν σε iTunes και GooglePlay σε άτομα άνω των 18 ετών. Οπως εξήγησε η ίδια, ελπίζει η τεχνολογία αυτή να διευκολύνει τις απαραίτητες συζητήσεις ανάμεσα σε σεξουαλικούς συντρόφους. Η κυκλοφορία της έρχεται δύο μέρες μετά την υπογραφή νόμου στην Καλιφόρνια, με στόχο τη μείωση της σεξουαλικής βίας σε campus πανεπιστημίων.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ