Αθώος ο Κοσκωτάς για την απόπειρα κατά του Σιδέρη!

Απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα δολοφονίας του παλαίμαχου άσου

Αθώος ο Γιώργος Κοσκωτάς για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γιώργου Σιδέρη! Είκοσι -και πλέον- χρόνια μετά την καταδίκη του για το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης, το όνομα του πρώην τραπεζίτη επανήλθε στον προσκήνιο, με αφορμή αυτή τη φορά μια δικαστική απόφαση που τον αθωώνει. Συγκεκριμένα, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο απάλλαξε ομόφωνα τον κατηγορούμενο από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του «Φόντακα». Ο πρώην τραπεζίτης και μεγαλοεπιχειρηματίας δεν εμφανίστηκε ούτε αυτή τη φορά μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, Τάκη Μιχαλόλια, ενώ από το δικαστήριο απουσίαζε και ο Γιώργος Σιδέρης, εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2007 την ώρα που ο Γιώργος Σιδέρης επέστρεφε στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο. Ενώ στάθμευε το αυτοκίνητό του εμφανίστηκαν τρία άγνωστα άτομα, φορώντας κουκούλες στο πρόσωπό τους. Τότε το ένα από τα άτομα πυροβόλησε δύο φορές τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή έξω από το κλειστό παράθυρο της πόρτας του οδηγού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στον αριστερό βραχίονα και στην ωμοπλάτη, ενώ ταυτόχρονα του φώναζε: «Γιατί, ρε π…, δεν έδωσες τα λεφτά στον πρόεδρο Κοσκωτά;».

Ο Γιώργος Σιδέρης είχε ισχυριστεί ότι δεχόταν πιέσεις σχετικά με δεκατέσσερις μεζονέτες που ανήκαν στην Τράπεζα Κρήτης. Τα επίμαχα ακίνητα, τα οποία είχε κατασχέσει το ελληνικό Δημόσιο, κατακυρώθηκαν με απόφαση του Αρείου Πάγου στην ιδιοκτησία κατασκευαστικής εταιρίας, στην οποία μέτοχος ήταν ο Γιώργος Σιδέρης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «ο Κοσκωτάς, που ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς και ιδιοκτήτης της Τράπεζας Κρήτης, είχε ζητήσει από τον Γιώργο Σιδέρη να του δώσει ένα ποσό που αντιστοιχούσε σε κάποιες μεζονέτες». Στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας και η σύζυγος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, η οποία εξέφρασε αμφιβολίες «μήπως κάποιος χρησιμοποίησε το όνομα του Κοσκωτά σε αυτή την ιστορία».

Μαρία Μεϊμάρη 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας: Κατέρρευσε η μητέρα της Μυρτώς μόλις έφτασε η σορός στην εκκλησία

«Ράγισαν» καρδιές στο τελευταίο αντίο της 19χρονης Μυρτώς στην...

Κεφαλονιά: Η βιντεοκλήση και τα SMS της Μυρτώς με 66χρονο – Η κατάθεσή του τα ανατρέπει όλα

Η κατάθεση ενός 66χρονου άντρα από την Πρέβεζα φέρνει...

Κεφαλονιά: Ο σύντροφος της Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή του – Η συνάντησή τους το μοιραίο βράδυ

Ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά με την αστυνομία να κάνει έρευνες για τις αιτίες που την οδήγησαν στον θάνατο.

Νοσηλεύεται γνωστή ηθοποιός – Η μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ηθοποιός που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατα πλάκας από το 2021, τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της

Κεφαλονιά: Τρανς μυστικά στο δωμάτιο της κοκαΐνης

Στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλλονιά...

«Δευτερόλεπτα πριν πάθει το εγκεφαλικό ο Μυλωνάκης απάντησε σε μήνυμα της Μεσσαροπούλου λέγοντας…»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Δήμος Βερύκιος κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Happy Day» για την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Κεφαλονιά: Οι λυγμοί της μητέρας της Μυρτώς – «Θα πάω να βρω τη Μυρτούλα μου, το ορκίζομαι»

Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά κάτω από περίεργες συνθήκες μίλησε με λυγμούς στην εκπομπή «Το Πρωινό».