Εφιάλτης! Ο Εμπολα μπορεί να γίνει αερομεταφερόμενος

Μέσω Ευρώπης από την Αφρική πέταξε ο πρώτος ασθενής στις Ην. Πολιτείες!

Διεθνή συναγερμό σημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς υιοθετείται πλέον η άποψη κορυφαίου επιστήμονα ότι ο ιός Εμπολα μπορεί να γίνει αερομεταφερόμενος. Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτεται ότι ο Τόμας Ερικ Ντάνκαν, ο πρώτος ασθενής με Εμπολα στις ΗΠΑ, είχε περάσει από την Ευρώπη, όπου παρέμεινε για πέντε ώρες, προτού πετάξει προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών για τον Εμπολα Αντονι Μπάνμπερι είναι ο αξιωματούχος που σημαίνει συναγερμό για τον κίνδυνο ο ιός, που έχει σκοτώσει πάνω από 3.300 ανθρώπους, να γίνει αερομεταφερόμενος, με ό,τι συνέπειες αυτό μπορεί να έχει για τη μεταδοτικότητά του. Είπε στην εφημερίδα «Telegraph» ότι όσο ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται ανάμεσα στους ανθρώπους τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει αερομεταφερόμενος. Σημείωσε ότι η προοπτική αυτή δεν έχει πολλές πιθανότητες, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Και ενώ οι υγειονομικές Αρχές σε όλον τον κόσμο δίνουν μάχη με τον χρόνο για να περιορίσουν τον ιό και τις συνέπειές του, η εφημερίδα «Bild» αποκάλυψε ότι ο πρώτος ασθενής που εντοπίστηκε στις ΗΠΑ πέρασε από το Βέλγιο περιμένοντας την πτήση για την πατρίδα του. Το παρήγορο είναι ότι ο Ντάνκαν δεν είχε εμφανίσει ακόμα συμπτώματα της νόσου, συνεπώς εκτιμάται ότι μάλλον δεν υπάρχει κίνδυνος να μολύνθηκε κάποιος.

Στις ΗΠΑ, αντίθετα, τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν έρθει σε επαφή με τον Αμερικανό ασθενή, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ντάλας στο Τέξας. Από αυτούς, αρκετά είναι παιδιά, ενώ έχει καταγραφεί περιστατικό κατά το οποίο ο ασθενής έκανε επίτηδες εμετό, θέλοντας, όπως λένε κάποιοι, να μολύνει κι άλλους. Τέσσερα μέλη της οικογένειάς του έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν στο σπίτι τους για προληπτικούς λόγους, αν και δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας.

Γιάννης Δουνδουλάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας: Κατέρρευσε η μητέρα της Μυρτώς μόλις έφτασε η σορός στην εκκλησία

«Ράγισαν» καρδιές στο τελευταίο αντίο της 19χρονης Μυρτώς στην...

Κεφαλονιά: Η βιντεοκλήση και τα SMS της Μυρτώς με 66χρονο – Η κατάθεσή του τα ανατρέπει όλα

Η κατάθεση ενός 66χρονου άντρα από την Πρέβεζα φέρνει...

Κεφαλονιά: Ο σύντροφος της Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή του – Η συνάντησή τους το μοιραίο βράδυ

Ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά με την αστυνομία να κάνει έρευνες για τις αιτίες που την οδήγησαν στον θάνατο.

Νοσηλεύεται γνωστή ηθοποιός – Η μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ηθοποιός που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατα πλάκας από το 2021, τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της

Κεφαλονιά: Τρανς μυστικά στο δωμάτιο της κοκαΐνης

Στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλλονιά...

«Δευτερόλεπτα πριν πάθει το εγκεφαλικό ο Μυλωνάκης απάντησε σε μήνυμα της Μεσσαροπούλου λέγοντας…»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Δήμος Βερύκιος κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Happy Day» για την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Κεφαλονιά: Οι λυγμοί της μητέρας της Μυρτώς – «Θα πάω να βρω τη Μυρτούλα μου, το ορκίζομαι»

Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά κάτω από περίεργες συνθήκες μίλησε με λυγμούς στην εκπομπή «Το Πρωινό».