Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

Φλεγόμενη νταλίκα «ισοπέδωσε» 30 Ι.Χ.

Εικόνες Αποκάλυψης χθες στην Εγνατία. Αυτόπτες κάνουν λόγο για παραλείψεις στη σήμανση

Εικόνες Αποκάλυψης στην Εγνατία Οδό χθες το πρωί, μετά τη φονική καραμπόλα 30 αυτοκινήτων που προκάλεσε φλεγόμενη νταλίκα στέλνοντας στον θάνατο πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες!

Το φοβερό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 10.20 στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα από Βέροια και Κουλούρα, όπου τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ατέλειωτες ουρές, λόγω έργων που γίνονται στο σημείο. Ο καιρός ήταν καλός και αρκετοί οδηγοί είχαν βγει από τα Ι.Χ. τους για να ξεμουδιάσουν και να δουν πότε θα ανοίξει ο δρόμος, γεγονός που ίσως βοήθησε στο να περιοριστεί ο κατάλογος των θυμάτων.

Ξαφνικά μια νταλίκα με ρουμανικές πινακίδες, που έτρεχε με ταχύτητα η οποία ξεπερνούσε τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, έπεσε στην ουρά των αυτοκινήτων, με τον 39χρονο οδηγό να μην μπορεί να ανακόψει ταχύτητα, καθώς -όπως υποστηρίζει- είχε πρόβλημα στα φρένα στα τελευταία 23 χιλιόμετρα! Το αποτέλεσμα ήταν το βαρύ όχημα να προσκρούσει φλεγόμενο (!) σε περίπου 30 αυτοκίνητα, τα οποία σάρωσε στο πέρασμά του πετώντας τα δεξιά κι αριστερά, και σκορπώντας τον θάνατο!
q3ywetgegdsgΟι σκηνές που ακολούθησαν έκοβαν την ανάσα, αφού έμοιαζαν να είναι βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία θρίλερ… Αυτοκίνητα να έχουν μετατραπεί σε άμορφες μάζες σιδερικών, ένα να έχει αρπάξει φωτιά, ματωμένα κορμιά να βρίσκονται μέσα στα οχήματα και κάποια διάσπαρτα στο οδόστρωμα, διασώστες να προσπαθούν μέσα σε πυκνούς, μαύρους καπνούς να τους απεγκλωβίσουν από τις άμορφες μάζες σιδερικών στις οποίες είχαν μετατραπεί τα αυτοκίνητά τους και αιμόφυρτοι τραυματίες να αναζητούν τους δικούς τους μέσα από τα συντρίμμια. Παρανάλωμα του πυρός έγινε και η νταλίκα που προκάλεσε το δυστύχημα και η οποία είχε φορτίο 20 τόνους σταφύλια.

Τελευταία πνοή

Τέσσερις άνθρωποι βρήκαν επιτόπου τραγικό θάνατο, ενώ ένας 60χρονος άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Κυριακής στο χειρουργείο του ΑΧΕΠΑ, όπου είχε μεταφερθεί. Ο ένας από αυτούς, ένας άντρας ο οποίος απανθρακώθηκε μέσα στο ίδιο του το αυτοκίνητο, μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο με την αδερφή του λίγα δευτερόλεπτα πριν από την τραγωδία και της έλεγε τι γινόταν τα τελευταία λεπτά στο συγκεκριμένο σημείο της Εγνατίας, όπου είχαν ακινητοποιηθεί.

«Βλέπω μια νταλίκα να έρχεται καταπάνω μας», φέρεται να είπε και η σύνδεση διακόπηκε!

Οι τραυματίες φτάνουν τους 29 και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία στη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη. Στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μια 18χρονη που χειρουργήθηκε και είναι διασωληνωμένη, ένας γυναικολόγος, ένας 22χρονος με αιμορραγία στον εγκέφαλο και ένας 25χρονος σε καλή κατάσταση. Επίσης στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης έχουν μεταφερθεί και δύο παιδιά, το ένα 16 μηνών και το δεύτερο 4 ετών. Αλλοι εννέα τραυματίες νοσηλεύονται στην Ορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου της Βέροιας.
4t34tewrtggtΣυγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο οδηγός της νταλίκας δεν έκοψε καθόλου ταχύτητα πριν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της, ενώ καταγγέλλουν παραλείψεις, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι ο δρόμος είχε κλείσει με μόλις δύο κόκκινα σημαιάκια που κουνούσαν στους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων δύο υπάλληλοι. Οι ίδιοι διερωτώνται για ποιο λόγο οι σημαιοφόροι δεν είχαν τοποθετηθεί στην απαραίτητη απόσταση ασφαλείας, γιατί δεν υπήρχε ηλεκτρονική σήμανση και, τέλος, γιατί τα έργα από 10 λεπτά διήρκεσαν 40 λεπτά…

Σε… χωράφι συνελήφθη ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός 

Ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας που έσπειρε τον θάνατο στην Εγνατία συνελήφθη σε ένα χωράφι στη γύρω περιοχή, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι μετά την καραμπόλα πήρε τα έγγραφά του από την νταλίκα και έφυγε. Οπως διαπιστώθηκε, στην πορεία που ακολούθησε η νταλίκα δεν υπάρχει ίχνος φρεναρίσματος, με τον οδηγό να υποστηρίζει ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος δεν λειτούργησαν και ο ίδιος δεν πρόλαβε να το σταματήσει. Πρόσθεσε επίσης ότι μόλις πέρασε τα διόδια, αντιλήφθηκε το πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα του οχήματος και προσπάθησε να το σταματήσει κατεβάζοντας ταχύτητα και πατώντας φρένο, μόλις όμως βρέθηκε μπροστά στην ουρά των οχημάτων, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Από την πλευρά τους, οι σημαιοφόροι ανέφεραν ότι στις εκκλήσεις τους να σταματήσει εκείνος τους απάντησε με… φάσκελα, κάτι που ο 39χρονος ερμήνευσε στους αστυνομικούς ως χειρονομίες που σήμαιναν ότι δεν μπορεί να σταματήσει! Μαζί του στο Τμήμα Τροχαίας Βέροιας – Ημαθίας, που διενεργεί στην προανάκριση, μεταφέρθηκε και κρατείται ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρείας που εκτελούσε τα έργα. Σήμερα θα περάσουν και οι δύο το κατώφλι του ανακριτή.

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...