Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Ακουγε φωνές» πριν σκοτώσει τη Ναταλία

Τι υποστήριξε χθες η υπεράσπιση του 33χρονου Αλβανού κατηγορούμενου

Σχιζοφρένεια επικαλείται η υπεράσπιση του δράστη της δολοφονίας της Ναταλίας Βουτσινά! «Μετά το τροχαίο άκουγα φωνές και είχα σύνδρομο καταδίωξης» ισχυρίζεται ο 33χρονος Αλβανός, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 43χρονης συντρόφου του Πατρινού εκδότη και δημοσιογράφου Ανδρέα Βρη, η οποία τον Δεκέμβριο του 2013 βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στο σπίτι της, στα Μποζαΐτικα Πατρών.

Η πολύκροτη δίκη για το φρικτό έγκλημα άρχισε χθες στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αιγίου και διεκόπη για τις 31 Οκτωβρίου. Ο δικηγόρος του 33χρονου κατηγορουμένου Δημήτρης Γκαβέλας ζήτησε να εξεταστεί ο δράστης από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα ώστε να διακριβωθεί η ψυχική του κατάσταση και εάν αυτή συνδέεται με την πράξη του, αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Το τροχαίο ατύχημα

Βασικός ισχυρισμός της υπεράσπισης είναι ότι το 2008 ο δράστης είχε ένα τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Από τότε η συμπεριφορά του άλλαξε, φτάνοντας κάποια στιγμή και στο έγκλημα, που βύθισε στο πένθος την οικογένεια της 43χρονης. Ειδικότερα, όπως υποστήριξε στο δικαστήριο ο τεχνικός σύμβουλος που διόρισε η πλευρά του κατηγορουμένου, κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ο δράστης έπασχε από «νοσηρή διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών».

Πρόκειται για ένα οργανικό ψυχοσύνδρομο που επιφέρει την αδυναμία ελέγχου των αντιδράσεων του ασθενούς υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο δράστης διακατεχόταν ακόμη από φοβίες, παραληρηματικές ιδέες -νόμιζε, για παράδειγμα, ότι ακούει φωνές- αλλά και σύνδρομο καταδίωξης.

«Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για διορισμό πραγματογνώμονα και τη διεξαγωγή ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Ο ελαττωμένος καταλογισμός είναι η μόνη, κατά την κρίση μου, λογική εκτίμηση γι’ αυτό το έγκλημα» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος του κατηγορουμένου κ. Γκαβέλας.

Η «Espresso» ζήτησε και την άποψη της πολιτικής αγωγής για τη νέα τροπή στην υπόθεση. «Ο κατηγορούμενος υπέβαλε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαγνωστεί αν κατά τη στιγμή του φόνου ήταν σε κατάσταση μειωμένου καταλογισμού. Αυτό για εμάς σημαίνει ότι εγκαταλείπει την αρχική υπερασπιστική του γραμμή ότι τελούσε σε βρασμό ψυχικής ορμής και επομένως καταρρέουν όλα όσα είχε ισχυριστεί τότε ότι τον οδήγησαν σε κάτι τέτοιο» δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Γιώργος Νιάρος.

Ο 33χρονος δράστης, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, σκότωσε την άτυχη 43χρονη με τρεις μαχαιριές. Αμέσως μετά την αποτρόπαιη πράξη του, κι αφού αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, παραδόθηκε στην Αστυνομία λέγοντας ότι τον τελευταίο χρόνο διατηρούσε ερωτικό δεσμό με το θύμα, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά η οικογένειά της. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η μόνη σχέση που είχε ο δράστης μαζί τους ήταν πριν από δύο χρόνια, όταν η 43χρονη με τον σύντροφό της αποφάσισαν να ανοίξουν ένα κατάστημα εστίασης στην περιοχή του Ρίου και ο 33χρονος προσελήφθη από εργολάβο προκειμένου να κάνει τη σιδηροκατασκευή. Στην πορεία, όμως, η συνεργασία χάλασε και ο αλλοδαπός απολύθηκε από τον εργολάβο.
23r423rfef 4

Μαρία Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...