Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Η συγκίνη της Χριστίνα Τσάφου on air : «Η μάνα μου… Δε...

Η Χριστίνα Τσάφου, έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της...

Χαμογελαστή και με διαπεραστικό βλέμμα από παιδί η Ελληνίδα πρωταγωνίστρια

Το χαμόγελό της και το βλέμμα είναι ίδιο μέχρι...

«Η Ελένη Μενεγάκη δεν έπρεπε να επιστρέψει τόσο γρήγορα, τώρα έγινε η...

Αυστηρή κριτική άσκησε στην Ελένη Μενεγάκη γνωστός κύριος της...

Η Ελένη Χατζίδου έδειξε τη φουσκωμένη της κοιλίτσα και αποκάλυψε αν είναι...

Η Ελένη Χατζίδου κατά τη διάρκεια της εκπομπής «[email protected]»...

Επέστρεψαν από τη φρίκη της Βοστώνης

Πίσω στην Ελλάδα οι αθλητές που έλαβαν μέρος στον ματωμένο μαραθώνιο των ΗΠΑ.

78f5f558nm3Σοκαρισμένοι, αλλά εμφανώς ανακουφισμένοι που γύρισαν στην Ελλάδα χωρίς απώλειες και τραυματισμούς δήλωσαν χθες οι Ελληνες αθλητές που επέστρεψαν στη χώρα μας μετά την απίστευτη περιπέτεια που έζησαν στη Βοστώνη. Οι ίδιοι περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τις συγκλονιστικές στιγμές τρόμου και αγωνίας που βίωσαν στους δρόμους της αμερικανικής πόλης και χαρακτήρισαν την επίθεση «δολοφονική και αποτρόπαια».

Ενας από τους αθλητές που συμμετείχαν στον ματωμένο μαραθώνιο ήταν και ο Νίκος Πολιάς (που έχει στο παρελθόν κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και έχει λάβει μέρος σε δεκάδες διεθνείς διοργανώσεις), ο οποίος χαρακτήρισε την επίθεση δολοφονική και αποτρόπαια ενέργεια που είχε στόχο να σπείρει τον θάνατο σε αθώους πολίτες: «Την ώρα της έκρηξης βρισκόμουν μόλις 300 μέτρα από το σημείο» αναφέρει και θυμάται την ώρα που η πρώτη έκρηξη έσεισε τη γη κάτω από τα πόδια τους, αλλά και τις στιγμές αγωνίας που ακολούθησαν: «Εκείνη την ώρα δεν ξέραμε πού είναι οι υπόλοιποι συναθλητές μας. Δεν γνωρίζαμε αν έχουν τερματίσει ή αν βρίσκονται κοντά στο σημείο. Ζήσαμε στιγμές αγωνίας. Ηταν σοκαριστικό, ειδικά για τα παιδιά που ήταν ακόμη πιο κοντά στο σημείο της έκρηξης. Προσπαθούσαμε να μάθουμε αν είναι όλοι καλά, αλλά υπήρχαν προβλήματα, καθώς οι Αμερικανοί είχαν μπλοκάρει τις τηλεπικοινωνίες ώστε να αποσοβήσουν τον κίνδυνο ενεργοποίησης κάποιου άλλου εκρηκτικού μηχανισμού. Μετά από αρκετή ώρα βρεθήκαμε όλοι μεταξύ μας και ευτυχώς δεν έλειπε κανένας».

Σύμφωνα με όσα δηλώσει ο έμπειρος μαραθωνοδρόμος, η κινητοποίηση των αμερικανικών αρχών ήταν τεράστια: «Βλέπαμε παντού ομάδες αστυνομικών να εφορμούν σε ξενοδοχεία και διάφορους άλλους χώρους και να κάνουν έρευνες σε οτιδήποτε υπήρχε γύρω μας, ακόμη και σε αυτοκίνητα. Το σκηνικό θύμιζε εμπόλεμη ζώνη και κράτησε αρκετές ώρες. Μετέφεραν τραυματίες από παντού. Πάντως είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα εντόπισαν τους άλλους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς και τους απενεργοποίησαν».

Ενα ισχυρό σοκ που δύσκολα θα ξεχάσει έζησε και η αθλήτρια Μαρία Μερώνη, που τη στιγμή της έκρηξης βρισκόταν σε απόσταση ασφαλείας από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός. «Στην αρχή πίστεψα πως η έκρηξη ήταν μικρή και ήθελα να συνεχίσω, αλλά οι Αρχές μάς σταμάτησαν στη μέση της διαδρομής».

Με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε τις ώρες αγωνίας που έζησε και η πρώην πρωταθλήτρια του βάδην, Χριστίνα Κοκόνη και σύζυγος του Νίκου Πολιά, που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το μεγαλύτερο σοκ ήταν όταν προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με τους γνωστούς μας και δεν μπορούσαμε να μάθουμε αν ήταν καλά στην υγεία τους. Η πόλη είχε ερημώσει. Μετά από μισή ώρα, όταν κατάφερα να μιλήσω με τον Νίκο, ένιωσα ανακούφιση».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ – ΦΩΤ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ


5f556jhj36

Μετά τις βόμβες, επιστολές με τοξική ουσία σε Ομπάμα και γερουσιαστή

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η χθεσινή ημέρα των ερευνών για τους δράστες των φονικών επιθέσεων στη Βοστώνη, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει περαιτέρω, όταν έγινε γνωστό ότι επιστολές με την τοξική ουσία ρικίνη στάλθηκαν στον πρόεδρο Ομπάμα και τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Ρότζερ Γουίκερ.

Ενας λευκός άντρας, που άφησε στο έδαφος το σακίδιο που κρατούσε ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την πρώτη έκρηξη, ενώ ταυτόχρονα μιλούσε στο τηλέφωνο, προκάλεσε το ενδιαφέρον των αρχών. Τον ψηλό, ντυμένο με μαύρο τζάκετ, γκρι μπλούζα και καπέλο άντρα κατέγραψε κάμερα να μιλά στο τηλέφωνο. Κάνοντας τους απαραίτητους ελέγχους οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν.

Αρχικά τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι επρόκειτο να συλληφθεί ή είχε ήδη συλληφθεί, διαψεύστηκαν όμως λίγο αργότερα. Το FBI μάλιστα κάλεσε τον Τύπο να προσέχει τι μεταδίδει, ωστόσο η αλήθεια είναι πως οι πληροφορίες προέρχονταν από αξιωματούχους των αρχών ασφαλείας. Η κατάσταση διευκρινίστηκε αργότερα, όταν οι αρχές ανακοίνωσαν πως ξέρουν τον άντρα, ωστόσο δεν έχουν αποφασίσει αν θα δώσουν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα προκειμένου να πάρουν πληροφορίες από το κοινό. Επίσης δεν είχαν καταλήξει στο αν θα συλληφθεί ως ύποπτος ή θα ανακριθεί ως μάρτυρας.

Κι ενώ το θρίλερ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, οι υπεύθυνοι ασφάλειας έδωσαν εντολή στο προσωπικό, στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και στους δικαστικούς και τους δικηγόρους να εκκενώσουν το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστώνης, χωρίς να δοθούν -εκείνη την ώρα τουλάχιστον- πληροφορίες για τους λόγους της εκκένωσης.

Την ίδια στιγμή, οι γιατροί που έχουν αναλάβει τη φροντίδα των θυμάτων επιβεβαιώνουν τις υποψίες των ερευνητών λέγοντας ότι από τα τραύματα αφαιρέθηκαν μεγάλες ποσότητες μεταλλικών, πλαστικών και ξύλινων θραυσμάτων, τα οποία θα παραδοθούν για μελέτη στις αρχές. Τουλάχιστον πενήντα οκτώ τραυματίες πήραν ήδη εξιτήριο από τα νοσοκομεία της περιοχής, όμως αρκετοί νοσηλεύονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκε ο πρώην σύντροφος της Μελίνας Ασλανίδου – Οι πρώτες φωτογραφίες από το γάμο

Η Μελίνα Ασλανίδου υπήρξε ζευγάρι με τον κομμωτή, Βασίλη...

«Πάντα η μαμά μου, μου έβαζε ωραία ρούχα, κοσμήματα και τσιμπιδάκια στα μαλλιά»

Το όμορφο κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι γνωστή κυρία της...

Γενέθλια για τον Γιάννη Λάτσιο – Πόσο χρονών γίνεται;

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο Γιάννης Λάτσιος.Ο ισχυρός...

«Σασμός»: Αυτός είναι ο λόγος που η σειρά δεν θα προβληθεί απόψε και αύριο Παρασκευή

Υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι φανατικοί τηλεθεατές της...

Καταγγελίες από τη Νένα Χρονοπούλου για το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Καλλιθέα

Παιδιά ακροβατούν σε περβάζια λίγων εκατοστών με κίνδυνο να...

Έλενα Γκρέκου: «Αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε το σπίτι για να σπουδάσει ο γιος μου»

Η Έλενα Γκρέκου με αφορμή την αποχώρησή της από...

«Survivor All Star»: Όργιο φημών για ειδύλλιο Βασάλου – Χρυσαειδή

Είναι η Σταυρούλα Χρυσαειδή και ο Κωνσταντίνος Βασάλος το...