Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Τα καπάκια αγάπης για έναν άγγελο

Εκκληση από τη μητέρα του μικρού Γιάννη, ο οποίος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, για να μπορέσουν να του αγοράσουν αμαξίδιο

Με το κουράγιο και την αισιοδοξία που της δίνει η καρδιά της μητέρας, η Παναγιώτα Βολιώτη από την Εύβοια, μητέρα του μόλις 22 μηνών αγοριού που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση – σπαστική τετραπληγία, παρακαλεί τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να στείλει πλαστικά καπάκια, προκειμένου να δοθούν σε εταιρίες ανακύκλωσης αντί χρηματικού ανταλλάγματος και η οικογένεια να μπορέσει να αγοράσει αναπηρικό αμαξίδιο για το μικρό αγγελούδι της!
«Βοηθήστε τον Γιαννάκη μου να βγει νικητής από τη μάχη που δίνει» λέει η ίδια και, όπως φαίνεται, το κάλεσμά της βρίσκει ανταπόκριση, δεδομένου ότι συλλέγονται καπάκια ανά την Ελλάδα. Ο μικρός Γιάννης, ένα από τα τρίδυμα αγοράκια της οικογένειας, δεν μπορεί να στηριχτεί στον κορμό του και δυσκολεύεται να κινήσει σωστά τα άκρα του, ενώ χρειάζεται άμεση θεραπεία σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό.

Ομως η οικογένεια του Δημήτρη Βολιώτη, που ζει στα Πολιτικά, τα βγάζει δύσκολα πέρα. Ο 43χρονος πατέρας εργάζεται στο εργοστάσιο της Σόγια Ελλάς στα Ψαχνά και ο μισθός του μόλις αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς του. Αυτό όμως που επιθυμούν είναι να μπορέσει ο ένας από τους γιους τους, ο Γιαννάκης, να αποκτήσει το πολυπόθητο (και ακριβό) αμαξίδιο. Η μητέρα του Γιαννάκη άνοιξε την καρδιά της στην «Espresso»: «Γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση, έπειτα από επιπλοκές στην τρίδυμη κύηση που είχα από εξωσωματική.

Οπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ήταν ιατρικό λάθος. Δεν συνέχισα με τον γιατρό που μου έκανε την εξωσωματική και στη 13η εβδομάδα κύησης ο δεύτερος γιατρός που με ανέλαβε επέμενε ότι, επειδή ήταν πολλά τα μωρά, σε διαφορετικό αμνιακό σάκο το καθένα, έπρεπε να κάνω περίδεση τραχήλου για να αποφύγω το ενδεχόμενη πρόωρης γέννας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα έπειτα από δύο μέρες να σπάσουν τα νερά στον αμνιακό σάκο του παιδιού, πιθανότατα από μόλυνση που προήλθε από τα ράμματα».

Τον μικρούλη στηρίζουν οι άνθρωποι στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου κάνει φυσικοθεραπείες: «Το αντιλαμβάνεται ότι έχει διαφορά από τα αδελφάκια του, γιατί καταβάλλει προσπάθειες να κάνει πράγματα που κάνουν ο Εμμανουήλ και ο Χρήστος. Μας έχουν πει για ένα κέντρο αποκατάστασης στην Αγγλία, όπου θα στείλουμε όλα τα χαρτιά του παιδιού».

Η κυρία Βολιώτη ανέφερε ότι ο Γιαννάκης γεννήθηκε με αυτό το πρόβλημα και αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη ένα καρότσι ειδικού τύπου και ένα ειδικό κάθισμα: «Και για τα δύο θέλουμε 5.500 ευρώ, χρήματα που δεν έχουμε. Δόξα τω Θεώ, υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο». Στη σελίδα για τον Γιαννάκη στο facebook «Μαζεύουμε καπάκια για τον μικρό Γιαννάκη» έχει γίνει μία… αλυσίδα αγάπης και προσφοράς από το Ηράκλειο Κρήτης έως το Κιλκίς και τη Δράμα, από την Αττική μέχρι τη Σάμο και τα Κύθηρα και από τη Χαλκίδα έως την Πρέβεζα και την Αρτα. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί τρεις τόνοι!

Εύα Παπαδάτου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...