Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Σταρ του μπάσκετ με χασίς σοκολάτα

Χειροπέδες και πάλι στον πρώην παίκτη του Αρη για κατοχή χασίς

Για μία ακόμη φορά έχει μπλεξίματα με τον νόμο ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Μιχαήλ Μισούνοφ. Ο παλιός σταρ της μεγάλης ομάδας του Αρη, γνωστός στους φιλάθλους και ως «Μίσκο», που είχε και στο παρελθόν δοσοληψίες με τις Αρχές, φόρεσε πάλι χειροπέδες, αφού συνελήφθη να έχει στην κατοχή του περισσότερο από ενάμισι κιλό κατεργασμένο χασίς τύπου «σοκολάτα», μία διόπτρα όπλου και αρκετά πακέτα λαθραία τσιγάρα!

Για πλαστογραφία

Πριν από δέκα χρόνια ο 50χρονος σήμερα πρώην αθλητής του μπάσκετ είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστογραφίας πιστωτικών καρτών, ενώ και το 2009 είχε συλληφθεί για εμπόριο όπλων και πυρομαχικών!
23t235t253 3Ο Μιχάλης Μισούνοφ συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς. Οι αστυνομικοί είχαν συλλέξει εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση του, ενώ εξαιτίας του βεβαρημένου παρελθόντος του τον είχαν υπό στενή παρακολούθηση. Προχθές το μεσημέρι έκαναν επιχείρηση για τη σύλληψή του, στήνοντάς του καρτέρι στη συμπρωτεύουσα όπου βρισκόταν. Ο 50χρονος αντιλήφθηκε περίεργες κινήσεις και όταν ο κλοιός έσφιξε γύρω του, αποφάσισε να κάνει κάτι ώστε να αποφύγει μία ακόμη σύλληψη από τους άνδρες της Αστυνομίας. Με σβέλτες κινήσεις άφησε στο έδαφος μία σακούλα με δύο γυάλινα βάζα που περιείχαν την κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.655 γραμμαρίων, κι επιχείρησε να διαφύγει.
23t235t253 4Οι αστυνομικοί που είχαν ακροβολιστεί στην περιοχή έτρεξαν και τον πρόλαβαν προτού απομακρυνθεί, συλλαμβάνοντάς τον. Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού. 

Στο διαμέρισμά του

Μέσα στο διαμέρισμά του εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, δεκατρία πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί γι’ αυτά οι δασμοί που αναλογούν. Παράλληλα, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα σκοπευτικό εξάρτημα όπλου και τρία κινητά τηλέφωνα. Ο Ελληνοσκοπιανός πρώην αθλητής, που στο παρελθόν ως παίκτης ήταν το αγαπημένο παιδί του Γιάννη Ιωαννίδη στα παρκέ, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή ναρκωτικών, εξαρτήματος όπλου και λαθραίων τσιγάρων.
23t235t253 2Μετά τη δίωξη οδηγήθηκε στην Ε’ ειδική ανακρίτρια από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει μπλεξίματα με τον νόμο, ο αθλητικός κόσμος υπέστη σοκ από τη νέα σύλληψη του παλιού αστέρα του θρυλικού Αρη, που χάρισε στους Ελληνες φιλάθλους στιγμές μεγάλων συγκινήσεων και περηφάνιας, όπως το 1993 που σήκωσε το Κύπελλο Κυπελλούχων με την κίτρινη φανέλα. Δυστυχώς, όπως φαίνεται, ο Μιχάλης Μισούνοφ δεν κατάφερε τελικά ποτέ να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να συνεχίσει νόμιμα τη ζωή του μετά την αποφυλάκισή του από τις δικαστικές φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, πριν από περίπου τρία χρόνια, για την υπόθεση με το οπλοστάσιο που είχε βρεθεί στην κατοχή του.

Οι περιπέτειές του με την Αστυνομία και η ανεπιτυχής επιστροφή στα γήπεδα

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ Μισούνοφ, ένας από τους αγαπημένους παίκτες της εξέδρας και βασικός συμπαίκτης του τρανού Νίκου Γκάλη και του μεγάλου Παναγιώτη Γιαννάκη τις χρυσές εποχές του Αρη, είχε προσπαθήσει πριν από δύο χρόνια να επανενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο και μάλιστα μέσα από τα αθλητικά παρκέ! Οπως έγινε γνωστό, τον Νοέμβριο του 2012 ήρθε σε συμφωνία με τον Ηρακλή Καβάλας (Α’ ΕΚΑΣΑΜΑΘ – Ενωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), όμως, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) αρνήθηκε να του εκδώσει δελτίο, επειδή δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο: «Το μόνο που επιθυμώ είναι να παίξω πάλι μπάσκετ και να βλέπω μπροστά…» είχε πει τότε δημόσια, εκφράζοντας τη μεγάλη πικρία του που δεν του επέτρεψαν να επιστρέψει στα αγαπημένα του παρκέ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μιχάλης Μισούνοφ απασχολεί τις Αρχές. Τον Ιούλιο του 2004, ο «Μίσκο» είχε συλληφθεί με συνεργούς του στο Παλαιό Φάληρο Αττικής με πλαστές πιστωτικές κάρτες. Τότε είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί σε δέκα χρόνια για απάτη με πλαστές πιστωτικές κάρτες, τις οποίες εξέδιδε μαζί με τους συνεργούς του αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τράπεζες. Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί τριάντα πλαστές πιστωτικές, ναρκωτικά και 10.000 ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2009 συνελήφθη εκ νέου, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στην κατοχή του δύο αντιαρματικές ρουκέτες RPG-8, όπλα και δεκάδες πλαστά έγγραφα, σφραγίδες και ταυτότητες.

Στην πλάτη του πρώην αθλητή είχαν πέσει πέντε κακουργήματα και ένα πλημμέλημα για διακίνηση όπλων και πλαστών εγγράφων και είχε κριθεί προφυλακιστέος. Ο ίδιος ο Μισούνοφ στην απολογία του στην ανακρίτρια είχε ρίξει την ευθύνη σε έναν ήδη νεκρό άνδρα, ο οποίος πουλούσε προστασία στη Θεσσαλονίκη και είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για την ανθρωποκτονία ενός άλλου νονού έξω από νυχτερινό κέντρο της συμπρωτεύουσας, τον Νοέμβριο του 2002. Η μαφιόζικη δολοφονία είχε γίνει μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, στην περιοχή Καραμπουρνάκι Καλαμαριάς, και είχε απασχολήσει και αναστατώσει την πόλη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ανακάλυψη του Γιάννη Ιωαννίδη
23t235t253 1
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τις εκτός γηπέδου «δραστηριότητες» του, στο παρκέ ο Μιχαήλ Μισούνοφ ήταν πάντα «εργάτης» του προπονητή. Ο παλαίμαχος σέντερ με καταγωγή από την ΠΓΔΜ, γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1964 στη Μόσχα και ξεκίνησε την καριέρα του από την κροατική Σίμπενικ, προτού «πέσει» στο «ραντάρ» του Γιάννη Ιωαννίδη. Ο «Ξανθός» τον πήρε στον μεγάλο Αρη της δεκαετίας του ’80 και ο «Μίσκο», όπως ήταν το παρωνύμιο του Μισούνοφ, αγωνίστηκε στους «κίτρινους» από το 1987 έως το 1997, κατακτώντας τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας, τέσσερα Κύπελλα και το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1993! Ο Μισούνοφ έκανε όλη τη λεγόμενη «βρόμικη δουλειά» (άμυνα, ριμπάουντ) στο γήπεδο κι έγινε ένας από τους πλέον αγαπημένους παίκτες του Ιωαννίδη, ο οποίος θέλησε -δίχως επιτυχία- να τον πάρει μαζί του, όταν υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Μετά τον Αρη φόρεσε τις φανέλες των Παπάγου, Ηρακλή, Σιένα και Γκόστιβαρ Νίκολ Φερτ.

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...