Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Μου άρπαξαν δεκάδες εκατομμύρια που είχα κρυμμένα μέσα στο σπίτι μου»

Εισβολή κουκουλοφόρων σε διαμέρισμα υπέργηρης δικαστικής λειτουργού δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής και την αμερικανική πρεσβεία

Στιγμές τρόμου έζησε προχθές το βράδυ συνταξιούχος δικαστικός, όταν αδίστακτοι ληστές τρύπωσαν στο σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας και άρπαξαν εκατομμύρια ευρώ (!), όπως η ίδια κατέθεσε, καθώς και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Η μεγάλη ληστεία έγινε στον πιο κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και στην αμερικανική πρεσβεία. Κανείς από τους γείτονες της ηλικιωμένης γυναίκας δεν κατάλαβε τους εισβολείς, οι οποίοι -όπως λέει το θύμα- έκαναν χτύπημα με εξαιρετικά πλούσια λεία.

Ο εφιάλτης για την υπέργηρη πρώην δικαστικό άρχισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, όπως μπόρεσε να προσδιορίσει στους αξιωματικούς της Ασφάλειας τον χρόνο που μπήκαν οι δύο κουκουλοφόροι ληστές στο διαμέρισμά της. Σαν αίλουροι, οι αλλοδαποί διαρρήκτες αναρριχήθηκαν από τον φωταγωγό στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου, στο οποίο ζούσε μόνη της τα τελευταία χρόνια. Από ανασφάλιστο παράθυρο μπήκαν στο πολυτελές νεοκλασικό διαμέρισμα.

Την ακινητοποίησαν

Η 90χρονη γυναίκα εκείνη την ώρα μελετούσε ένα βιβλίο. Ξαφνικά είδε μπροστά της δύο άγνωστα άτομα που φορούσαν κουκούλες. Την ακινητοποίησαν σε μια καρέκλα και αμέσως της ζήτησαν πληροφορίες για το πού έχει κρυμμένα χρήματα και χρυσαφικά. Αρχισαν να ψάχνουν επιλεκτικά το διαμέρισμα μπροστά στα μάτια της (ανήμπορης να αντιδράσει) πρώην δικαστικού. Για αρκετή ώρα ερεύνησαν με προσοχή το σπίτι, χωρίς να κάνουν θόρυβο και τους αντιληφθούν οι ένοικοι της πολυκατοικίας. Πήραν ένα τεράστιο ποσό, καθώς το ίδιο το θύμα μιλάει για εκατομμύρια ευρώ σε ρευστό, και χρυσαφικά ανυπολόγιστης αξίας!

Οι δύο κουκουλοφόροι ληστές έφυγαν με τον μικρό θησαυρό σαν κύριοι από την κεντρική είσοδο λίγα λεπτά μετά τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης. Η πρώην δικαστικός, όταν κατάλαβε πως οι αδίστακτοι διαρρήκτες είχαν φύγει αρπάζοντας την περιουσία της, πήρε τηλέφωνο στην Αστυνομία. Πληρώματα περιπολικών που πήγαν στο σημείο τη βρήκαν τρομαγμένη και με τον πόνο ζωγραφισμένο στα μάτια της. Το σπίτι ήταν επιμελώς ψαγμένο και όπως είπε στους αξιωματικούς, οι διαρρήκτες έφυγαν με λεία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. «Αυτά που ισχυρίζεται η πρώην δικαστικός εξετάζονται με προσοχή, καθώς το ποσό που αναφέρει ότι είχε σπίτι είναι εξωπραγματικό. Ισως να έχει υποστεί σοκ και να μην μπορεί να προσδιορίσει το ακριβές ποσό» τόνισε στην «Espresso» αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο κι επέστρεψε στο σπίτι της. Από τις κάμερες ασφαλείας με τις οποίες είναι ζωσμένη η περιοχή η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους «πάμπλουτους» πλέον διαρρήκτες. Το διαμέρισμα ερευνήθηκε εξονυχιστικά από κλιμάκιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων για γενετικό υλικό και αποτυπώματα των δραστών.

Γιώργος Μέστος 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...