Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

«Τρέμη» το Mega

Ο Χρ. Παναγιωτόπουλος έφυγε, η Ολγα επιστρέφει ως γενική διευθύντρια ειδήσεων! «Υπηρεσιακός» ο Νίκος Στραβελάκης

Το… ηφαίστειο τελικά εξερράγη! Εδώ και ένα χρόνο ο τομέας ειδήσεων του Mega έμοιαζε με τον Βεζούβιο, που για μεγάλο διάστημα απλώς έβγαζε καπνό. Η πρώτη «έκρηξη» έγινε το καλοκαίρι με την παραίτηση της Ολγας Τρέμη από το τιμόνι της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου και την αντικατάστασή της από τη Μαρία Σαράφογλου, αφού τα νούμερα τηλεθέασης αλλά και τα σχόλια που ακούγονταν για τη «ναυαρχίδα» του καναλιού (όπως συχνά αποκαλείται το κεντρικό δελτίο ειδήσεων) δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Η λύση συνεργασίας

Το μεγάλο «μπαμ» όμως ακούστηκε χθες το μεσημέρι, με το διοικητικό συμβούλιο του σταθμού να λύνει τη δωδεκάχρονη συνεργασία του με τον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Χρήστο Παναγιωτόπουλο, αν και ίδιος την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την παρουσίαση του νέου προγράμματος του Mega, είχε μοιράσει ιδιόχειρη επιστολή στους δημοσιογράφους, με την οποία συνιστούσε νηφαλιότητα αλλά και σιωπή, κυρίως από την πλευρά του.

Ομως οι έντονες πιέσεις του Φώτη Μπόμπολα προς τους άλλους μετόχους να αφήσει τα ηνία του δελτίου ο Παναγιωτόπουλος είχαν, ως φαίνεται, αποτέλεσμα. Μάλιστα ζητούσε επίμονα έκτακτη γενική συνέλευση, ερχόμενος έτσι σε αντιπαράθεση ακόμη και με τον πατέρα του Γιώργο Μπόμπολα, που κρατούσε πιο ήπιους τόνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέτοχοι του καναλιού εξακολουθούν να είναι δυσαρεστημένοι με την πτωτική πορεία του κεντρικού δελτίου όσον αφορά τα ποσοστά τηλεθέασης. Για παράδειγμα, την περασμένη Πέμπτη οι ειδήσεις του Mega έπιασαν μόνο 10,4% στα νεανικά κοινά, ενώ στο γενικό σύνολο η τηλεθέαση έφτασε το 19,1%. Αντίθετα, στον ANT1 η Μαρία Χούκλη σημείωσε στις ηλικίες 15-44 17,3% και στο σύνολο 20,1%.

Τη θέση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου στη Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ως υπηρεσιακός ο Νίκος Στραβελάκης. Ο ρόλος αυτός αναμένεται να είναι προσωρινός, αφού οι μέτοχοι ποντάρουν σε άλλο πρόσωπο για το συγκεκριμένο πόστο. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την Ολγα Τρέμη, στην πείρα, την εργατικότητα, αλλά και στις γνώσεις της οποίας βασίζονται τα «κεφάλια» του καναλιού για την… ανάσταση του δελτίου. Ως γνωστόν, άλλωστε, η Τρέμη ύστερα από επιθυμία όλων των μετόχων του Mega δεν έλυσε τη συνεργασία της με τον σταθμό, πράγμα που σημαίνει πως πλέον την προορίζουν για πολύ μεγάλο πόστο.

Στην περίπτωση φυσικά που η Τρέμη αναλάβει τέτοιο καίριο διοικητικό ρόλο, το όνομα της Μαρίας Σαράφογλου ως παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων θα επανεξεταστεί. Το πιθανότερο σενάριο είναι αυτή η συνεργασία να έχει… τριγμούς, ιδιαίτερα αν τα νούμερα του δελτίου δεν πάρουν την ανιούσα.

Πάντως με την Ολγα Τρέμη να αναλαμβάνει, όπως όλα δείχνουν, ενεργό ρόλο στη Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης (δηλαδή να είναι το μεγάλο κεφάλι σε ό,τι αφορά το δελτίο ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές) αυτό που πρέπει να αναμένουμε είναι ο ριζικός ανασχεδιασμός του πολύπαθου κεντρικού δελτίου.

Η Αντωνοπούλου (;) για το δελτίο του Σαββατοκύριακου
f36gqwafcqetyh 1
Τι γίνεται όμως με την Εύα Αντωνοπούλου και με το «φλερτ» που υπάρχει από το καλοκαίρι με το κανάλι της Μεσογείων; Είναι γνωστό πως δύο ονόματα «έπαιζαν» για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Μega μετά την παραίτηση της Ολγας Τρέμη: της Μαρίας Σαράφογλου και της Εύας Αντωνοπούλου. Τελικά επιλέχθηκε η πρώτη, αλλά προφανώς δεν ξεχάστηκε η περίπτωση της δεύτερης.

Μετά την απόφαση των μετόχων να αναβαθμίσουν -προσωρινά- τον Νίκο Στραβελάκη μένει πλέον «ορφανό» το δελτίο του Σαββατοκύριακου, καθώς δύο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωρούν. Οπότε πρέπει πολύ σύντομα να βρεθεί άλλος παρουσιαστής ή παρουσιάστρια. Πληροφορίες θέλουν την Εύα Αντωνοπούλου, αν και το μεσημέρι της Τετάρτης παρέστη στην παρουσίαση του νέου προγράμματος του ΣΚΑΪ, να έχει δεχτεί πρόταση μεταγραφής.

Ωστόσο η δημοσιογράφος, μέσω του γραφείου Τύπου του σταθμού του Φαλήρου, αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε επαφή της με το Mega. Να σημειωθεί ότι η παρουσιάστρια δήλωνε άκρως ικανοποιημένη από τον ΣΚΑΪ και τη συνεργασία τους.

Μαρία Ανδρέου 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...