Ελικοπτεράκι «κατάσκοπος» πάνω από το Πεντάγωνο

Περίεργη βραδινή πτήση τηλεκατευθυνόμενου, που έκοβε βόλτες ανενόχλητο στο υπ. Εθνικής Αμυνας!

Συναγερμός σήμανε τη νύχτα της Παρασκευής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όταν ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο (τύπου drone)εντοπίστηκε να… κόβει βόλτες πάνω από το Πεντάγωνο. Ηταν λίγο μετά τις 22.00, όταν οι φρουροί του στρατοπέδου άκουσαν έναν περίεργο θόρυβο, τον οποίο δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο αξιωματικός υπηρεσίας, ο οποίος κινητοποίησε τον μηχανισμό ασφαλείας του Πενταγώνου και διέταξε να ανάψουν οι προβολείς. Τότε διαπιστώθηκε πωςεπρόκειτο για τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο που πετούσε ακριβώς πάνω από τις εγκαταστάσεις, κάνοντας μάλιστα κύκλους πάνω από το κτίριο του υπουργείου!

Οπως ήταν φυσικό, ενημερώθηκαν οι ειδικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να ακολουθήσουν την πορεία του ιπτάμενου αντικειμένου, ώστε να διαπιστωθεί πού θα προσγειωθεί, καθώς μόλις άναψαν οι προβολείς ο χειριστής του έσπευσε να το απομακρύνει. Οι μοτοσικλετιστές προσπάθησαν να εντοπίσουν προς τα πού κατευθύνθηκε, όμως το ελικοπτεράκι πήρε ύψος και χάθηκε στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοιο τηλεκατευθυνόμενο πετά πάνω από το Πεντάγωνο, και μάλιστα βραδινές ώρες. Μέσα σε διάστημα 10 ημερών η φρουρά του υπουργείου Αμυνας έχει διαπιστώσει άλλες τρεις περίεργες νυχτερινές πτήσεις πάνω από τα κτίρια, πιθανότατα του ίδιου ελικοπτέρου! Αρχικά πίστεψαν πως πρόκειται για κάποιον μοντελιστή από τη γύρω περιοχή, όμως οι ειδικοί των Ενόπλων Δυνάμεων ενημερώθηκαν πως οι μοντελιστές δεν προτιμούν τις νυχτερινές πτήσεις, καθώς δεν έχουν οπτική επαφή με το «αεροσκάφος», λόγω σκότους, και υπάρχει κίνδυνος να το χάσουν.

Τέτοιες δοκιμές θα ήταν εφικτές μόνο αν το τηλεκατευθυνόμενο ήταν εφοδιασμένο με κάμερα νυχτερινής πλοήγησης και ηλεκτρονικό καντράν εντοπισμού του. Ωστόσο δεν υπάρχουν τέτοιες συσκευές (οι οποίες είναι πανάκριβες) στην Ελλάδα, καθώς απαιτούνται άδεια εισαγωγής και καταγραφή του χρήστη – για ευνοήτους λόγους. Ετσι, τα ερωτήματα για το ποιος μπορεί να διαθέτει τέτοια εξελιγμένα μηχανήματα και για ποιο λόγο «πετάει» τηλεκατευθυνόμενα πάνω από το Πεντάγωνο μέσα στη νύχτα παραμένουν αναπάντητα.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας: Κατέρρευσε η μητέρα της Μυρτώς μόλις έφτασε η σορός στην εκκλησία

«Ράγισαν» καρδιές στο τελευταίο αντίο της 19χρονης Μυρτώς στην...

Κεφαλονιά: Η βιντεοκλήση και τα SMS της Μυρτώς με 66χρονο – Η κατάθεσή του τα ανατρέπει όλα

Η κατάθεση ενός 66χρονου άντρα από την Πρέβεζα φέρνει...

Κεφαλονιά: Ο σύντροφος της Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή του – Η συνάντησή τους το μοιραίο βράδυ

Ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά με την αστυνομία να κάνει έρευνες για τις αιτίες που την οδήγησαν στον θάνατο.

Νοσηλεύεται γνωστή ηθοποιός – Η μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ηθοποιός που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατα πλάκας από το 2021, τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της

Κεφαλονιά: Τρανς μυστικά στο δωμάτιο της κοκαΐνης

Στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλλονιά...

«Δευτερόλεπτα πριν πάθει το εγκεφαλικό ο Μυλωνάκης απάντησε σε μήνυμα της Μεσσαροπούλου λέγοντας…»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Δήμος Βερύκιος κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Happy Day» για την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Κεφαλονιά: Οι λυγμοί της μητέρας της Μυρτώς – «Θα πάω να βρω τη Μυρτούλα μου, το ορκίζομαι»

Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά κάτω από περίεργες συνθήκες μίλησε με λυγμούς στην εκπομπή «Το Πρωινό».

Δεν είναι σύντροφος αλλά ο γιος της – Γνωστή τραγουδίστρια ποζάρει αγκαλιά με τον Βαγγέλη της!

Η τραγουδίστρια πρόσφατα δημοσίευσε φωτογραφίες με τον γιο της να την κρατάει αγκαλιά και όπως βλέπετε αν δεν ξέραμε πως ήταν το παιδί της θα λέγαμε πως βρήκε νέο σύντροφο.