Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Στην Αθήνα η Καρυάτιδα του Κλούνεϊ

Η σύζυγος του Κλούνεϊ έρχεται για να υποβάλει νομικές προτάσεις για επιστροφή των Γλυπτών

Μια λαμπερή προσωπικότητα στο πλευρό της Ελλάδας για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα! Η Αμάλ Αλαμουντίν, η 36χρονη διακεκριμένη δικηγόρος και σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, καταφθάνει σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα για να υποβάλει τις νομικές προτάσεις της αναφορικά με τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μαζί της έρχονται στην Αθήνα και δύο στενοί συνεργάτες της από το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers του Λονδίνου, στο οποίο εργάζεται κι εκείνη, ο Τζέφρι Ρόμπερτσον και ο Νόρμαν Πάλμερ.

Οι τρεις τους έχουν συντάξει ένα νομικό σημείωμα με προτάσεις για τη διεκδίκηση των Γλυπτών, τις οποίες θα παρουσιάσουν στην ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα ο Ρόμπερτσον είναι κι ένας εκ των ιδιοκτητών της δικηγορικής φίρμας και έχει μεγάλη εμπειρία στο ζήτημα του επαναπατρισμού εθνικών θησαυρών. Ο ίδιος ασχολήθηκε πρώτη φορά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα το 2011, κατόπιν προτροπής Ελλήνων αξιωματούχων.

Η γοητευτική -και νιόπαντρη- δικηγόρος έρχεται στην Αθήνα από το Λονδίνο χωρίς τον σύζυγό της Τζορτζ Κλούνεϊ, αφού η επίσκεψή της στα μέρη μας γίνεται για καθαρά επαγγελματικό σκοπό.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, η άφιξή της θα γίνει σήμερα αργά το απόγευμα. Αύριο θα συναντηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Κωνσταντίνο Τασούλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός θα της δωρίσει ένα συμβολικό αντικείμενο ιστορικού περιεχομένου από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Την Τετάρτη η δικηγόρος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα περιηγηθεί στους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς από τον διευθυντή του πολιτιστικού ιδρύματος, Δημήτρη Παντερμαλή. Την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί και συνέντευξη με τους δημοσιογράφους, ενώ η επίσκεψή της θα ολοκληρωθεί με ένα γεύμα στο όμορφο εστιατόριο του Μουσείου. Χαρακτηριστικό είναι, δε, πως η επίσκεψη των τριών νομικών (η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Οκτωβρίου) συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης. Γι’ αυτό την υποδοχή τους έχει αναλάβει μια από τις στενές συνεργάτιδες του πρωθυπουργού, η Λία Δανιόλου, η οποία ασχολήθηκε με τη διαμόρφωση του προγράμματός τους.

Σύμμαχος ο Αυστραλός φιλέλληνας Ντέιβιντ Χιλ
124r3rt32gf 3
Στο πλευρό των τριών επιφανών δικηγόρων (μια και εκείνος μεσολάβησε για την επίσκεψή τους στα μέρη μας) θα είναι και ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την επανένωση των Γλυπτών, Ντέιβιντ Χιλ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αυστραλός φιλέλληνας δήλωσε πως η «Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει δικαστικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα, καθότι μπορεί να μην έχει και άλλη επιλογή».

Χάρη στη δική του διαμεσολάβηση -όπως είπε- έρχονται στην Αθήνα οι τρεις μεγαλοδικηγόροι, με σκοπό να συμβουλεύσουν την ελληνική κυβέρνηση για τις νομικές κινήσεις που θα πρέπει άμεσα να κάνουν αναφορικά με τη διεκδίκηση των Μαρμάρων. Η σχέση του με τον Ρόμπερτσον (τον ιδρυτή της φίρμας Doughty Street Chambers) μάλιστα είναι ιδιαίτερα στενή, αφού οι δυο τους υπήρξαν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο.

Ο κ. Χιλ, ένας από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους της επιστροφής των Μαρμάρων, είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα Στεργίτσα Ζαμαγιά. Μάλιστα στο παρελθόν είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος του καναλιού ABC, του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού ιδρύματος της Αυστραλίας, ενώ είχε υπάρξει και πρώην πρόεδρος της Αυστραλιανής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...