Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Σούβλες στο Παλλάς από τον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας»

Μύρισε «Πάσχα» στη Βουκουρεστίου, όπου στήθηκε τρελό πανηγύρι με κοκορέτσια, λαδοτύρια, ξεροτήγανα και άφθονο κρασί (ενώ οι ταξιθέτριες μοίραζαν μέχρι και κουφέτα προτού ξεκινήσει η θεατρική παράσταση)

Μύρισε… τσίκνα η Βουκουρεστίου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου! Η παραγωγή της παράστασης «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» του Δημητρίου Κορομηλά, που ανεβαίνει για 20 παραστάσεις σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο Παλλάς, είχε στήσει κανονικό γλέντι, για να γιορτάσουν θεατές και περαστικοί τους γάμους της Κρουστάλλως και του Λιάκου, αλλά και της Μάρως με τον Μήτρο.

Αρνιά, κοκορέτσι, σπληνάντερο, λαδοτύρια, ξεροτήγανα και πολύ κρασί περίμεναν στους πάγκους που είχαν στηθεί έξω από το θέατρο όσους παρακολούθησαν το βουκολικό δράμα, αλλά κι εκείνους που… ακολούθησαν τη μυρωδιά από τα εδέσματα που έκανε την ατμόσφαιρα γιορτινή.
23r1234r4r243rt 2Μάλιστα, για να ολοκληρωθεί το… event, ο χώρος είχε στολιστεί με πολύχρωμες λάμπες, όπως εκείνες που κρεμούν στα πάλκα των πανηγυριών, ενώ από τα ηχεία που είχαν τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο ακούγονταν δημοτικά τραγούδια.

Μόλις έπεσε και το τελευταίο χειροκρότημα στους πρωταγωνιστές εντός θεάτρου, όσοι παρακολούθησαν το έργο έπεσαν στη συνέχεια σαν τις… μύγες στους μεγάλους πάγκους, περιμένοντας να απολαύσουν τα καλοψημένα κρεατικά και τα γλυκίσματα του γάμου.

Ευχές

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι ευχές «και στα δικά σας» που ακούγονταν από διάφορες μεριές, αφού πραγματικά το σκηνικό θύμιζε γαμήλιο τραπέζι σε κάποια πόλη ή χωριό της ελληνικής περιφέρειας. Το τι θα ακολουθούσε το… προανήγγειλαν με τον τρόπο τους οι ηθοποιοί της παράστασης, αφού με τη χαρμόσυνη είδηση του «διπλού» γάμου επαναλάμβαναν ότι θα γίνει γλέντι με αρνιά, κατσίκια και κοκορέτσι, ωστόσο κανείς δεν το πήρε… τοις μετρητοίς.

Μέχρι που, βγαίνοντας από το Παλλάς, βρέθηκαν στα… Βλάχικα της Βάρης.

Πιο νωρίς, πάντως, οι ταξιθέτριες φρόντισαν να γλυκάνουν τους… καλεσμένους στο γλέντι περνώντας με δίσκους και προσφέροντας κουφέτα για τα «καλορίζικα» της Κρουστάλλως και του Λιάκου. Η Ευγενία Δημητροπούλου και ο Πάνος Βλάχος υποδύθηκαν το τραγικό ζευγάρι, που όμως έζησε το δικό του happy end, αν και η πλοκή του κειμένου τούς ήθελε -παρολίγον- Ρωμαίο και Ιουλιέτα.

Συγκλονιστική στον ρόλο της κυρα Γιάννενας, μάνας του Λιάκου, ήταν η κορυφαία θεατρική ηθοποιός μας Ρένη Πιττακή, ενώ συνέθεσε ένα ανατριχιαστικό δίδυμο με τη Μαρία Πρωτόπαπα, προερχόμενη από τη νέα γενιά, η οποία υποδυόμενη τη μητέρα της πρωταγωνίστριας, τη Μάρω, μας έβαλε για τα καλά στο δικό της δράμα που έζησε, αφού στα μάτια του υποψήφιου γαμπρού της, του Μήτρου (τον ενσάρκωσε ο γοητευτικός και ταλαντούχος Βασίλης Μπισμπίκης) είδε τον παιδικό της έρωτα. Από τις απολαυστικότερες στιγμές ήταν όταν στη σκηνή βρισκόταν ο Χρήστος Στέργιογλου (μπαρμπα-Χρόνης), καθώς και όταν τραγουδούσε ο Γιώργος Μαργαρίτης κομμάτια όπως τα «Μια βοσκοπούλα αγάπησα», «Το φεγγάρι κάνει βόλτα». Στο τέλος, ο Στέργιογλου κάλεσε στη σκηνή τον σκηνοθέτη της παράστασης, Πέτρο Ζούλια, ο οποίος μάλιστα πιάνοντας το χέρι του Μαργαρίτη άρχισε να χορεύει στους ρυθμούς της παραδοσιακής μουσικής που ακουγόταν.
23r1234r4r243rt 1Ελισσάβετ Κυρίτση
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...