Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

«Το… καλοκαιράκι» του Αγίου Δημητρίου

Λιακάδες, υψηλές θερμοκρασίες αλλά και αφρικανική σκόνη όλη την εβδομάδα

Με λιακάδα και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα κυλήσει η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, καθώς το «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» ήρθε φέτος σχετικά νωρίς και -όπως όλα δείχνουν- θα μας συντροφεύσει για αρκετές ημέρες. Ο αίθριος καιρός θα συνοδευτεί πάντως από τη γνωστή αφρικανική σκόνη, που θα κάνει την εμφάνισή της κυρίως στη δυτική χώρα.

Οι καλές καιρικές συνθήκες οφείλονται σε ένα σύστημα υψηλών πιέσεων, το οποίο συνήθως καλύπτει τον ελλαδικό χώρο στα τέλη Οκτωβρίου. «Φέτος ο αντικυκλώνας αυτός επεκτάθηκε ανατολικότερα πριν από την ώρα του, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ μαλακό καιρό, άνοδο της θερμοκρασίας, που θα φτάσει τους 27 ή και τους 28 βαθμούς Κελσίου, καθώς και ανέμους που δεν ξεπερνούν τα 4 – 5 μποφόρ» εξηγεί ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Οπως αναφέρει, το πρόωρο «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» θα διαρκέσει έως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις στα νοτιοανατολικά και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα Δωδεκάνησα. Οι βοριάδες θα πνέουν με ένταση έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς στα βόρεια, τους 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 25 βαθμούς στα νησιά.

Παρόμοιος καιρός προβλέπεται για αύριο και μεθαύριο, μόνο που ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» κι άλλο στα δυτικά, όπου αναμένεται και μεταφορά σκόνης από τη Βόρειο Αφρική. Την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Αλλαγή στο σκηνικό θα έχουμε από τα τέλη της εβδομάδας, οπότε αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα έξι μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού, προβλέπεται από τις 22-23 Οκτωβρίου και μετά, αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ θα πέσουν χιόνια και σε βουνά της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Στα τέλη του μήνα προβλέπονται αρκετές βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα κυρίως της βόρειας Ελλάδας. Από τη καλοκαιρία λοιπόν, θα μπούμε σε λίγες ημέρες, σε φθινοπωρινούς και πάλι ρυθμούς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...